Мариана посвети новия си клип на децата с диабет

Вторият сингъл „Бяло” на Мариана Попова и Десислава Кондова от предстоящия им авторски албум „Писмо до теб” е посветена на децата, болни от диабет тип 1.

Обратно в новината

Коментари - Мариана посвети новия си клип на децата с диабет | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз доколкото знам от пресата, от 2016 година здравната каса ще поема консумативите за инсулинова помпа. Помпите ще се раздават безплатно от доставчиците на консумативите за нея, както е сега с писалките. Затова не разбирам защо събират пари за инсулинови помпи? По добре за децата да се събират пари за глюкозен часовник. За тях той е особенно полезен и необходим, а едва ли някога ще се дава по здравна каса, защото са скъпи. Като диабетик 1 тип много добре знам колко са ужасни хипогликемиите и как може да изпаднеш в кома без да се усетиш, тъй че на децата ще е от голяма полза. Иначе децата и изобщо хората с диабет по нищо не се отличават от останалите, единственно падането на кръвната захар може да бъде стряскащ симптом, както и дългото поддържане на висока захар. Не е необходимо песента и клипа да са толкова депресиращи, децата с диабет не са някакви обречени и изолирани от връстниците си, те си живеят пълноценен живот, но за жалост от малки трабвя да се научат на строга дисциплина по отношение на храненето и поставянето на инсулин. Все пак е похвално, че е Мариана е поела присърце тази кауза.

Марианооо стига мрънкала какви са тези блудкави песнички

Престанете с този негативизъм, защото е много грозно когато някой се е опитал да направи нещо позитивно и то за нашите деца. Благодаря, че някой въобще се е сетил за децата с диабет, които между другото не могат да оздравеят и за необходимостта им от инсулинови помпи. Прекрасна песен, браво на Мариана Попова.

Hoвa

А аз не благодаря. Смисълът на живота ми е с диабет, слънчицето ми... и не бих искала да чуе тази песен. Само едно дете с диабет да запрати в депресия, ще е ужасно. Ще ви кажа каква беше реакцията на дете без диабет, което чу песента, докато я слушах аз. "Ама толкоз ли е страшно да си с диабет?"...има ли смисъл от повече коментар?

Да си с диабет не е срамно, не е нужно да се изпада в депресия, не трябва да се крие и да се внушава на децата ни, че е нещо за което не трябва да се говори, защото е страшно. Открито за диабета и то с повече гласност по всякакъв начин. Нашите деца са силни.

Ужасна мелодия и текст. Няма нищо общо с живота с диабет - хората живеят с това заболяване и намират пътя към дома и живота, слава боги без такава ужасна песен. Кой можа да подкрапи такава ужасия. Това е безобразие. Хората и децата с диабет живеят и дават живот, а не се потапят в безумието на Мариана Попова.

Желая скорошно оздравяване на детето Ви! Пуснете му друга песен. А хубави и окуражаващи песни със сигурност ще се появат.

И тук плюене а бе хора нама ли за вас нещо свято нима не умеете да цените

Hoвa

Нищо не разбрах от текста, неразличим е на фона на музиката. Гласът е много приятен, красив. Но - защо песен, посветена на децата с диабет, трябва да е тоооолкоз тъжна? Да не би да смятате, че дете с диабет е тъжно, страдащо и т.н. един куп отрицателни неща? Една такава песен трябва да е жизнеутвърждаваща, а не ревлива. Ще се поровя из интернет, може да разбера, кой реши да направи толкоз тъжна песента за диабет - ти, който я съчини такава, със сигурност не си видял/а даже и едно дете с диабет! И всъщност нямаш представа от това, за което си направил/а песен.

Съгласен. Ако и песента е отчайваща, нито едно дете, болно от диабет няма да иска да я слуша. А тя би трябвало да е направена за ТЯХ.

Напълно съм съгласна. Трябва повече позитивна гледна точка. Тези деца са еднакви, като ВСИЧКИ ДРУГО ОСТАНАЛИ ДЕЦА, с нищо не са по различни. Тябва покрепа. благодаря на Марияна, хубава песен, но е Важно емоциите, чувствата да са жизнерадостни, весели, кипящи от енергия, защото за , колкото си по активен, толкова по добре :)))))))

Ревливо, отпуснато, слаб текст. Никаква рима, каквото и е дошло в момента, това е написано. За 60 минути работа. Дори и големите автори чакат текстът да им узрее и за две неоткрити още срички в години не бързат да публикуват текстовете си!! Не знаехте ли? Вярно, че тестописецът взема 50 процента от авторските права, а върши много по-малко работа и точно затова трябва да е издържан. Кофти.

Звучи ми много познато. Предполагам, че са се "вдъхновили" от някой известен творец, но нещо не достига гласец за такова солово изпълнение.

Към-ДИДО.Първо -пиши се -текстописеца-а не тестописеца.Второ-поздрави за МАРИЯНА ПОПОВА-за идеята да помогне на страдащите от коварната болест и дано не ти дойде на главата............и последно.........таланта на певицата- отдавна е доказана.Песента е хубава............

Какво значи: "талантът е отдавна доказан"? Певецът, музикантът, както и спортистът и танцъорът и т.н. се доказват с ВСЯКО излизане на подиума. И с всяко могат да се провалят. Песента можеше да не бъде отправена към болестта, а към онези, които трябва да оздравеят. В такива случаи посланието е много важно, особено, щом става дум аза деца. Тук певицата не е важна, както в другите и песни. Темата стои над изпълнителите. Затова текстът трябва да е много издържАн, недопустимо е да се пише от лаик. А Мариана е лаик в поезията. И тук го доказва.