Препечените филийки не са толкова полезни

Британската Агенция по хранителни стандарти призова хората да не препичат много картофите и филийките хляб.

Обратно в новината

Коментари - Препечените филийки не са толкова полезни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Няма значение какво ядеш, а какво те яде!" - злобата, завистта и омразата ще ни свършат по- бързо от препечените филийки!

Значи изводът от направените изчисления е, че най-препечените картофи са три пъти по-вредни от най-препечените филийки. А относно този акриламид - доколкото си спомням беше свързан с увреждане на ДНК, което не е задължително канцерогенно действие, но по-рано се състарява кожата. При наличие на достатъчно антиоксиданти може пък да не се случи. Пропуснали са да споменат, че достатъчно го има и в препечените меса - но пък белтъчините и аминокиселините в месото действат подмладяващо..Така че.... Поне утехата е, че имаше препоръка - два пъти в седмицата пържено и силно препечено не вреди, организмът се справя.

Британските "учени" освен с глупости, с какво друго се занимават, че ни заливат ежедневно с тая боза? А какъв е хляба? От ГМО пшеница, от лимец, от... трици??? А с какви набухватели, подобрители и консерванти? Идиотщина някаква писана за малоумници!

До вчера бяха полезни и лекарите ги препоръчваха,от днес пък не са.Глупости! Чудят се в какви безсмислени проекти да си влагат парите богатите държави,вместо да се занимават със сериозните болести!

Баща ми е 90 годишен, агроном. Казва едно време се е сяло лимец. 100-150 кг от декар е добивът бил. Как да имаш печалба от такъв добив? И какво качество има? Сели са нови сортове - вадили са 250-300 кг от декар тогава(след 1950 г). А и качеството на лимеца дето се възхвалява е рекламен трик сега. Някой да е сигурен в приказките на нашите диетолози? Ако ги видиш - само "здравословна" храна дъфчат. И не ходят по ябанджийско на почивка, а ходят по баирите. Да не се лъжем. Пукат според доходите си и се смеят на бунаците...

Баба и дядо препичаха филийките и ги мажеха с мас и доживяха до 90-100 години ама сега ''дравословното'' препоръчано хранени ни гътка преди 60 години:((

Я учените - у лево!

А защо тогава се употребява активен въглен ?Той не е ли получен от препичане/изгаряне на хляб?

Не е от хляб

Кат не ни дават да препичаме филийки, ще препичаме пастички.

Крайно време е храненето, пиенето, дишането и въобще живота да бъдат забранени, защото всичко това води до смърт! И правенето на деца също, тъй като родиш ли се и вече пътуваш към смъртта! А сега сериозно - тези се нааха да ни плашат с какво ли не - пържолата вредна, препеченият хляб вреден, картофите вредни - това вредно, онова вредно - писна ми - най-вредни са точно тези "учени", които всичко изкарват вредно и се чудят как допълнително да стресират хората! А пък и нали все някога трябва да умрем - живота и без това е толкова гаден, че едва се трае, а остава и да не умираме или да живеем 200 години и повече. Хайде няма нужда! :)

Цитат "Без цигари и алкохол, най здравия мъртвец в гробищата"...

Фармацегтичните компании и социалните министерства на това разчитат. Затова ни рекламират непрекъснато лекартва, атакуват ни с плашеща информация за поредния грип - откъде ще дойде, как ще се казва и колко ще измрът от него и т.н. Затова изключете канлите с реклами и случалте хубава музика.

Извинявайте за правописните грешки...темата много ме дразни и бъркам, а да проверявам навреме немам нерви.

Интересно-ако се храните с прясна и чиста храна, но пиете замърсената с какво ли не вода, дишате замърсения въздух- каква полза ?

спрете с глупостите, и за филийките се хванахте. Вкусни са. А Вие от халосия и хляб не ядете. НЕ НИ СПИРАЙТЕ. гроховни думи и простотия

Тия здравословните искат да ми вземат и препечената филийка. Ами не я давам.

Като цяло живота не е полезен! На 100% приключва със смърт! Така, че тия учени да земат да изследват тия неща пък после да ми говорят за филииките с масло и или лютеница!

храненето е опасно! Нито хляб, нито препечени пържолки, нито газирано - нищо - само боб, по-правилно е леща, че е по-евтина!И за здравеопазването ще има пари и парното ще си лащате редовно! Четете и изпълнявайте!

ама пък боба и лещата карат човек да произвежда много метан, който пък е вреден за природата и околните ;) остана ни само да станем от ония "слънчевите" хора, дето не се хранят, а само сутрин гледат в слънцето...

Но са ужасно вкусни. Чорек не знае от какво ще умре.