Дестини от Малта спечели ”Детската Евровизия” в България

Малта спечели "Детската Евровизия", която се проведе тази вечер в зала "Арена Армеец" в София.

Обратно в новината

Коментари - Дестини от Малта спечели ”Детската Евровизия” в България | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДВА ЛИ ИМА БЪЛГАРИН, КОЙТО ДА Е ДОВОЛЕН ОТ 9-ТОТО МЯСТО, ЗАЩОТО ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ СА ТАЛАНТЛИВИ. НО ИМАМ ВЪПРОСИ: 1. ЗАЩО МИНАЛАТА ГОДИНА КРИСИЯ И ПЕСЕНТА БЯХА ПОКАЗВАНИ ПОЧТИ ЦЯЛ МЕСЕЦ ПРЕДИ КОНКУРСА В МАЛТА НА ЦЯЛА ЕВРОПА , А ТАЗИ ГОДИНА НЕ. 2. МИНАЛАТА ГОДИНА КРИСИЯ ИМАШЕ МНОГО ИЗЯВИ НА СЦЕНИ ПРЕДИ ПРЕДСТАВЯНЕТО В МАЛТА, ПЯ НА СТАДИОН "В. ЛЕВСКИ" НА ЕДИН МАЧ, В РАЗНИ ПРОГРАМИ ПО ТЕЛЕВИЗИИ, ТАЗИ ГОДИНА НЕ ВИДЯХМЕ ИВАН И ГАБИ НИТО ЕДИН ПЪТ ЗАЕДНО ПРЕДИ КОНКУРСА. 3. ЛОШОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДЕЦАТА ПОДГОТВЕН СЦЕНАРИЙ ЛИ БЕШЕ ИЛИ ЛОШ ИЗБОР .

Габи и Иван след като нямат продуценти кой да им уреди точно участия и къде да бъдат тези участия ? Крисия пя на стадиона на Лудогорец преди да бъде избрана от БНТ да представя страната ни.След като е от Разград според теб не е ли редно да бъде поканена на този мач на отбора представящ освен България и града и ? Правиш ли разлика между това да се участва в чужда страна и от това да си пред своя публика ? Колко още да я бяха популяризирали ? Всички училища започваха деня си с нея , хората и направиха клипове и имаше филм за Габи. А на третия ти въпрос е ДА имаше заговор от световно ниво против децата ни тази година и в този заговор за провал се включиха от кол и въже.

Моето дете хареса най много песента на Малта, Албания и Армения. Аз лично не харесах нито една защото въобще не ми приличат на детски песни. Повечето бяха депресиращи. Може би точно на Малта малко от малко се доближава до детска.

Албания е била много мила

На следващият ден една другарка с евр. име, услужливо ни обясни защо е спечелила Дестини. Как това било символ на ценностите на европа и най-вече толерантността...

ДОБРЕ ПЯХА ДЕЦАТА, НО ЯВНО СЛАВИ СЕ ОКАЗВА ПРАВ, ИМАШЕ ДЕЦА КОИТО ЩЯХА ДА НИ ПРЕДСТАВЯТ ПО ДОБРЕ

Харесаха ми песните на Албания и Сан Марино.Иначе-браво на организаторите на концерта!

Нашата песен беше много куца.Тя попречи на изпълнителката да изяви възможностите си. Нещата бяха предрешени.

Песента беше написана за тази изпълнителка. Според възможностите й и според предпочитанията й. 20 пъти го обясниха това. Орлин Павлов нека се изкаже, защото той държеше Габриела да ни представя на Евровизия.

Направи ли ви впечатление, че нашата песен не получи нито една точка от журито... а уж у дома и стените помагат!

Това не е нищо ново. Миналата година Австрия получи точно 0 токи и беше последна в класирането на голямата Евровизия. Песента им беше много свежа, но явно такава е тенденцията на шефовете. Нещо като особеност на характерите.

аре бе, кви са тия хасан и ибрахим - турчета някакви, които дори не знаят български език!!! това не са българи, а турци!!! какво се правите на глухи, не сте ли ги чули в интервюта тия рязани пишлигари как говорят?! егати!!! турци, незнаещи БЪРЛАГСКИ ЕЗИК, да представят България! Смях!!!

На Хасан и Ибрахим работата им е да свирят, не да ти изнасят речи.

Какъв език не знаят? Е, извинявай, но това се казва ирония, да говориш за правоговор, а да объркаш правописа. Моля, прочитайте си коментарите, преди да ги изпратите!

Децата може да са турчета, но са безумно талантливи. Освен това работят с логопед, за да реши проблема им, който няма нищо общо с това, че не знаят български. Ако знаете с какво се занимава логопедът изобщо.

Не бива да се сърдим на нашите. Крисия, Хасан и Ибрахим са безпорни таланти. Не може всеки ден да се повтарят. Това е истината. Крисия я запомнихме от първото й появяване по телевизията. А сега тези деца не им запомних даже имената! И това е показател. А иначе за победителката- няма значение колко тежи - пее девойка, но аз не харесвам афро песните. Но всички други бяха еднакви и скучни. Това е!

Я моля ти се, запомнили Крисия, че всеки ден ни я набиваха отвсякъде, особено пък във фейса течеше кампания по нейното запомняне. Сега за тези деца беше пълна тишина, което направо си е тенденциозно. Тези двете дечица направиха прекрасен дует на тази скучна песен която въобще не беше съобразена с възрастта им.

не беше прекрасна песента на двете деца! Беше просто песен. Съжалявам но е така

Таланти са Хасан и Ибрахим. Крисия намаза популярност покрай тях. Обаче местната простотия пак наблегна на някакъв скандал около баща им вместо на таланта им.

аре бе, кви са тия хасан и ибрахим - турчета някакви, които дори не знаят български език!!! това не са българи, а турци!!! какво се правите на глухи, не сте ли ги чули в интервюта тия как говорят?! егати!!! турци, незнаещи БЪЛАГРСКИ ЕЗИК, да представят България! Смях!!!

Само да ти припомня , че избраната да представи България беше Крисия , а Хасан и Ибрахим бяха избрани впоследствие ако имаш толкова къса памет.Ти се замисли кой заради кой намазва.

Вие разбрахте ли сега, че тук админите ни следят къде пишем в интернет. Чудя се не е ли доста милиционерско това, да преследваш човек, който си изказва културно личното мнение и ти да ходиш подир него и да го принуждаваш едва ли не да ти давя обяснения защо така? Значи в момента модата е да се плюе по победителката от Албания, като се изтъкват килограмите и , а не се обръща никакво внимание на таланта на детето и в същото време да не дават дума да се изрече срещу крисия, че не може да пее, а да се набляга каква сладка маймунка е тя на сцената докато си отваря устата на плейбек. Сега модата е , да обясняваме Габи и Иван колко са зле, за да свикнем, че е нормално ниското им класиране и да не питаме, как така Крисия , продукт на същия колектив миналата година излезе втора с гласови данни, по-зле от тези на Габи. А бе пълна шизофрения. И накрая като им кажеш какво мислиш, тръгват да се издават че те следят из целия нет. Кой обикновен човек ме знае аз къде пиша и какво пиша?

Победителката е от Малта. Неволна грешка.

Ти чувал ли си думата параноя и знаеш ли колко ти приляга ? Никой не те преследва просто ти навсякъде пишеш едни и същи глупости и си разпознаваем и еднообразен.Админите тук нямат нищо общо , но ти отдавна искаш да намесваш всякакви лица за да оправдаеш собственото си бездарие.Другите да те съдят кой нормален човек е в състояние една година да върви след материалите за Крисия и да бълва непрестанни обиди към нея в опита си неясно защо да я изкара некадърна и да се чуди как да убеди хората да не я харесват.За мен ти си БОЛЕН или ПЛАТЕН.И ти го казах милион пъти и винаги ще ти го казвам.

Ти добре ли си? Каква една година какви преследвания? Сега говорим за шоуто от събота. Ти въобще знаеш ли за какво говорим?

\\\бравона децата, но някой бешезабравил, четова едетски конкурс. Песен 0, хореография под това ниво-хубав гимнастически турнир,но нищо повече! Вместо да изпъкват на сцаната, изпълнителите се загубиха сред танцуващите каки.... Простотията пак победи, някойлапна големите хонорари за усраната работа,а9 място си е тамън...

Не зная историята на детската евровизия, но когато се яви един Слави Трифонов и екипа му типично по нашенски са ни виновни за 9то място без да си даваме сметка,че само преди година пак по негова "вина"Европа остана без дъх какви талантливи дечица имаме благодарение на които видяхме един чудесен спектакъл.Браво на Габи и Иван,Криси,Хасан и Ибрахим и всички талантливи деца Вие сте нашата гордост.

Общо взето песните бяха скучни и еднотипни. Нашата песен се вписваше, но не се открояваше с нищо. Изпълнението беше добро, но дотук. Успехът на Крисия, Хасан и Ибрахим е висока летва и трудно ще се достигне. Победителката Дестини се справи блестящо като изпълнение, въпреки, че песента беше явна компилация.

Едва снощи разбрах какво не й е наред на нашата песен - текста смислен, мелодията хубава, ама изпълнението неподходящо. Представянето и в клипа и на сцената сковано и безинтересно. Тези гимнастички изместиха вниманието от песента. А и на Габи осезаемо й костваше много усилия да я изпее. Даже на места ми звучеше фалшиво заради напрежението в гласа. Мимиките които прави и движенията с ръцете са характерни за възрастни изпълнители с многогодишна певческа кариера и в изпълнението на едно дете, ако щете и дори на по-голям, но млад изпълнител изглеждат превзето и дразнещо.

Много точно казано, поздравления.

pompai

още като я пуснаха и народа не я хареса,но от екипа на Слави са Богове.......... и те така.....

Моят избор бе - Ирландия. Като цяло, качеството на песните бе на ниво.

На кого да връча Ордена на Малтийския сокол........Лигава работа това. Поне наште там с Маестрото се поразходиха до Скалата.

Снощи пропуснах концерта и сега се опитах да изслушам нашето участие. По средата на първия припев се отказах. Явно не са съобразили песента с възможностите на момичето - мъчи се горкото, мъчи и нас. Колкото до малтийчето - абсолютно разбирам защо е на първо място - истинско удоволствие да я гледа и слуша човек. За дете с толкова наднормени килограми тя има изключително уверено и непринудено сценично присъствие че в един момент пълната фигура по-скоро допринася към чара и вместо да я загрозява. Самата песен и приляга идеално, не само на гласовите способности но и на личното излъчване. И не знам дали само на мен ми направи впечатление, но тя буквално помете сцената САМА - единствено с гласа си и сценичното си присъствие - без допълнителни, "обогатяващи" вокали, без танцьори, мигащи лампички и пр. екстри. Респект!

+ 1000

Италия се отказа.

БОЛИ МЕ , ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОСТАНА НА 9 МЯСТО. НЕ СЪМ МУЗИКАНТ, НО ИЛИ ПЕСЕНТА НЕ БЕШЕ ПОДХОДЯЩА, ИЛИ МНОГО СЛАБИ БЯХА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НИ. ОЩЕ ПРИ КОНКУРСА ПРИ ДЪЛГИЯ СИ ПРОЛИЧА, ЧЕ ТОВА МОМИЧЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ. ИМАШЕ ЕДНО ДЕТЕ ОТ СТАРА ЗАГОРА, КОЯТО ПЯ ПО-ДОБРЕ, НО ЯВНО И ТУК НЕЩАТА СА ПО НАШЕНСКИ.

Именно.

Вместо да гледат децата стил и сексапил им се предлагат прасета в космоса! Потресссссссссссссссссссс!

още като си запя песента малтийката и бях сигурен, кой ще е победителя. Не ,че нямаше други, които да пеят добре. Повече от половината е печалба е в песента. А 90% бяха с умрели песни. С песните на плешивия и 9 място ни е много.

Припомням: "С песните на плешивия" България се класира 2-а миналата година и докара тази година Евровизия у дома. Капиш?!

защото "бедна" Италия се отказа от домкинството, а не заради плешо!

Е как кой е по-прост" Явно е - това си ТИ, РодригоСанчес! ;-)

не обичам стил афроамерикански крясъци с цвилене и показване на гласови данни без мелодия и хармония -точно това беше малта да не говорим за взията намлада мечка-а нашата песен беше красива с мелодия коятоо си тананикам

беше песента на албанката и между другото и се получи доста добре!

Не съм фен на Поли Генова,но воденето и беше на много високо ниво.

поли генова си завираше микрофона в устата през цялото време и нищо не й се разбираше! все едно не е професионалистса!

добре беше, на нивото на което са обикновено водещите на Евровизия, личи си че стайлинга и е правен от по-големи професионалисти отколкото обикновено ..

Българската песен беше прекрасна. Друг е въпросът, че малтийската песен беше модерна и лесно запяваща се. Арменската беше американско копие. Габи е много талантливо дете, но това не беше нейната песен, не беше нейния стил. Да не говорим, че гласуванията на евровизиите винаги имат геополитически привкус. Така че не търсете под вола теле.

какви лесно запяващи се крясъци бълнуваш-именно нашата беше лесно запяваща се защото имаше мелодия

Това 'дете' изглежда по-грубо от жени с по 2-3деца на над 35години. Това не е младежко състезание камо ли пък детско. И ако визията нямало значение що се гледа толкова клип и сценично поведение? Тези малки душички зорлем ги правят готов продукт. Като зорлем узрелите пъпеши и домати в Лидъл и останалите супермаркети. Не само визията и гласовете на повечето бяха като на възрастни, преждевременно развити, напомпени от маркетинг и лайфстаил. Да не казваме и колко лош пример дават на другите деца особено на момиченцата. Двете ни дъщери ходи им обяснявай за това как да се грижат за кукли и да се учат да им готвят, а после и за истинските бебета като гледат каките кай са гримирани и танцуват. Виж кой е водещия -руски евреин и ти е ясно кои лобита са организатори

преди 3 г. малта, сега пак малта...малта, малта, малта...един вулканичен чукар на средата на морето, по- малък от един окръг а какви победители само...?!...уникален пазарен нюх- знаят че тийнейджърите по цял ден слушат рап- фънк на телефоните си и ето ти хит- победа...браво, умни, находчиви!

2г.:)

TIREX

ко стана с недоразуменията ?двамацата с визия и талант н а дебили? нали мноого булгаристанци зад граница явно и те отвратени от "талантите" но колко хора гушнаха кинти покрай тези...

Българите понеже сами по себе си сме много велики, този път ще кажа, че всичко беше супер, изненадан съм на 100%, организацията, всичко, дори ще кажа че българите говорим английски перфектно, гледал съм много издания на евровизия, но нашите този път надминаха себе си, една миша стъпка напред и трябва да се отбележи!!!!

Българските деца са велики,проблемът са възрастните,щом искаш да печелиш Евровизия,най-малкото е да пееш на английски,много по-вероятно е да получиш точки,ако те разбират,колкото до Слави,може да е голям шоумен,но направи непростимото-подмени свещения вот на зрителя,с аргумента,че само момиче не можело да спечели тази година,е Дестини спечели и без Иван

Ако Слави не беше включил гласа на Иван българската песен нямаше да се приближи до средата на класацията. Просто Габи не е за такъв формат. Личеше си и на кастинга, но никой не гледа в перспектива. Роднини и приятели цъкат СМС-и за нашето дете, а не е достатъчен само талант да пее. Трябва и да умее да представи песента така, че да се хареса на публиката. Тази същата песен изпълнена от друг можеше да стигне и челната тройка, защото освен танцувалната, но не много оригинална песен на Малта, наистина интересната и перфектно изпълнена песен на Армения нямаше друга песен която да звучи интересно и запомнящо се. Само, че нашата песен не беше представена по детски чаровно и от това загуби. Габи е прекалено сериозна, с излъчване и поведение на възрастна певица и това не привлича публиката. Иван също няма излъчване сато за такава голяма сцена, но поне гласът му обогати звученето на гласа на Габи. Съжалявам, но нейното пеене звучи като че ли й коства много усилия, а това напряга и слушателя.

и вкарахте и Шлави в него . Този , дето и от Плевен не е . И с дявола ортак ще стане - само пари да падат . А Вие : песента била слаба , децата приличат на шутове ( не шотове ) . Превземки .

Всичко беше супер. Само едно нещо не разбирам. Защо се водеше на английски? Все пак сме в България!

България не е център на вселената, все пак да напомним- излезте от тесногръдието си и заживейте в 21-я глобализиран свят !

аКО ЩЕ И 221 ВЕК ДА Е В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ НА БЪЛГАРСКИ. ЗАЩО ГЪРЦИТЕ НА ОЛИМПИАДАТА НАКАРАХА ДЪРЖАВИТЕ ДА СЕ ПОДРЕДЯТ СПОРЕД ГРЪЦКАТА АЗБУКА, НАЛИ ЕДНА ОЛИМПИАДА Е СВЕТОВНА, А НЕ ЕВРОПЕЙСКА. ЗАЩОТО СА НАРОД , А НИЕ СМЕ ЧУЖДОПОКЛОНИЦИ. ЗАТОВА ВСИЧКИ НИ ИЗПОЛЗВАТ.

То затова си има преводачи в ефир. Това е националното достойнство да говориш на официалния език на страната домакин. Например французите може да ги питаш на английски, но ти отговарят на френски. Водещата не бе с хубава визия в главата.

Няма да разбереш,ама да се опитам. Евровизия е международен конкурс , който се излъчва в много държави , а английският е официален език на европейския съюз. Например в много от фирмите в немскоезичните държави , официалния език е също английски. Знам че е непонятно за един БЪЛГАРИН ама трябва да се учи.

Явно, много си тесногръд или голям чуждопоклонник, ама все пак ще се опитам да ти обясня. В България трябва да се води на български, а преводачите да превеждат, ако искаме да покажем, че сме народ . Ще ти дам пример с гърците.Ама ние нали не сме народ а чуждопоклоници , пък и много промити мозъци се нароиха та резултата е видим. А водещата не само , че не говори на български , ами и бръсната й глава беше върха на простотията.

Съжалявам. но песента ни беше слаба и безлична. И изпълнението не ме грабна. Малта спечели заслужено.

Всичко добре, но няма ли най-накрая да оформят два конкурса - детска и тийн Евровизия? Не за друго, но за малките дечица сигурно е травмиращо и обезсърчаващо да участват в детски конкурс, а да го спечели някаква леля (в техните очи)...

Поправка: Детско-юношеска се казва. Какво е това тийн?

Ами Слави я направи тази песен, на мен ми харесва и изпадам в потрес от тъпаци като теб, които само се чудят защо аджиба тази песен била. Вие не сте нормални явно. Продължавайте да питате, кой. То света се върти около такива тъпи и тъпи и тъпи хора, като вас! Поне се зарадвайте на нещо, а не стойте в хола и да се чудите кой да обидите и да нагрубите. Баси

Е и ако знаеш как ни се издигна чалгарю с това "баси" накрая!

КОЙ. КОЙ избра точно с тази песен България да се представи ? Да не би да е някой от плевенско я??

ох , няма как но се налага да се съглася с теб този път . Че и плюс ти сложих . На къде вървим ... , какво става с мен ?

Все пак на тоя свят има нещо, което може да обедини всички българи. И това, за щастие, са децата и изкуството.

Лъжеш се,нещо не може да обедини българите нито в България,нито извън нея.

не съм обидил нито него, нито майка му. просто му давам насока в която да изказва негативите си. пп. по принцип се стремя да не обиждам никой от пишещите.

слави трифонов този тап селин от плевен там ли бесе ???????????????застото прадисната вечер по неговото предаване се прависе на велик пак че не бил поканен и тем подобни простоитии

Аре пиши поне правилно, че като те чета направо изпадам в потрес.

Какъв ти е проблема със Слави Трифонов, м? Първо се научи да пишеш правилно, явно си от хората, които не могат да пишат, второ Слави Трифонов направи нещо, което никой друг не е правил, докара децата по света у нас.

Ивооо, този селянин Слави е в пъти повече от теб. Ти миличък си тъп и тъп и задръстен.

Респект! Може да си написал "простоитии", но слава богу не "простотий", както останалите ти колеги.

човекът май е чужденец,не му връзвайте кусури

малта - домакин през една година, те да не са по-богати от италия или??

нашата песен беше най-красива мелодична хармонична написана в класиката и мелодиката на най- красивите български песни -тя е запеваема и докосва сърцето кара те да се потопиш в един по-красив свят-истинско изкуство а тази която спечели беше някакъв микс от крясъци в афро американски стил нищо детско а и изпълнителката ми напомняше на млада мечка

Комунистическо състезание и предизвестен победител ... Дори и тук, отново виждаме дългата ръка на Путя.

Щерев,много проста слива си,толкова несвързани мисли от д-то си ли ги вадишбе човек или ти и в главата си разсъдлив колото дупе!

Черният чорапогащник никога не се носи без обувки . Още повече на сцена. Акцентът на краката е поставен неправилно в този случай и не е съобразен нито с фигурата, нито с тоалета, нито със стила на песента.

Сельо,кьорав,детето беше с обувки, тип платненки.Гледай внимателно клипа и дай на стоп,като дадат краката .

Моето е недостатъчно внимание и недоглеждане, но твоето обръщение наистина прилича на ядосан кравар.

Всичко беше на световно ниво.Стига сте хулили децата ни.Те бяха прекрасни.Нищо ,че другите не ги оцениха.Ей,те са нашите деца и ние сме тези ,които трябва да ги подкрепим.Бил дебел Иван.Ами той и Павароти беше дебел,но важно е какво можеш в този конкурс .Това не е конкурс за красота, когато направят такъв конкурс,тогава оценявайте красотата. Авсички знайте ,че в България една е Лили Иванова и една е Крисия.

Не е нормално Украина, Русия, Армения, Беларус и Грузия да си поделят точките и да очакваме честно гласуване за по-добре изпята песен....Поне избраха Малта за победите, което си беше реално най-силното представяне!

Нека оставим подробностите на страна и да видим най важното и запомнящо се. Това състезание наистина беше събитието на годината. Всичко беше на световно ниво. Няма значение, кой е точно правил ефектите и сценичното оформление. Това предаване беше единственото нещо, което донесе радост и гордост на целият народ. Защото щастливите лица на децата е най хубавото нещо в живота ни. Даже и Поли Генова ме възхити. Всичко беше прекрасно. Те заслужават нашата благодарност.

Определено се справихме с организацията, беше на ниво! Единствено се притеснявам, че този конкурс е станал "политически коректен", така както Мис Свят и други подобни...