Антибиотиците и секциото променят чревната флора на бебето

Две нови проучвания изясняват как бебета изграждат защитните си чревни бактерии.

Обратно в новината

Коментари - Антибиотиците и секциото променят чревната флора на бебето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо естествено раждане, няма ... Не се предлага такова т. е. без медицинаска намеса и жената да може да заема позите, които са и удобни. Второ изписаха се невероятни глупости за секциото...Чудя се защо никой не казава за деформацията в черепа при "нормално" раждане или за изкривяването на гръбначиня стълб. И двете неща се случват на всяко второ дете, но никой не говори за това. Едно гръбначно изкривяване води до много повече последствия ... Хайде като разглеждате някакви метди, нещата да са обективни за разнообразие.

Остави деформациите на гръбнака и черепа (има си фунтанела точно за тази цел), никой не коментира за форцепса, вакуума, чупенето на ключици и крайници - все родови травми. Ами родилката? Ако естественото раждане вземе, че се закучи, се почва с едно пукане на ребра (понякога чупене), едни епизиотомии (понякога родилките ходят с памперси месеци след раждането), да не говорим разни там плацентарни и маточни руптури. Ако недай Боже, пък фетуса заседне в таза, нещата стават мноооого сложни! А относно изводите на учените, цитирани в статията - ами замислете се тези новородени с какво се хранят, майките им с какво са се хранили, особено пък в Америките, където всичко е ГМО и пръскано с отрови (не че тук не е ). Относно астмата - малко ли е замърсен въздуха? Да не говорим, че поголовно бременните не искат да спрат да пушат, за да не се стресирал плода, че и бащите и те като комини ги опушват яко - та нали първите 3 мес. от бременността няма даже плацента, която да филтрира отровите, а повечето бъдещи майка баш тогава най-яко пушат и пият... Те за секцио и антибиотици ми се разтревожили. Вижте какво, ако го нямаше оперативното родоразрешение и антибиотичното лечение, може би 60% от населението на земята нямаше да го има! И не ми говорете за баба ви преди 100 години, защото тя най-вероятно си е мечтала да има лекар, да ѝ изроди, прегледа или излекува децата!

Но когато мъже се правят на жени, когато жените предпочитат да не вървят по естествените природни закони и без причина да вадят бебето им през корема, когато все повече обществото се приближава към Содом и Гомор - какво ли ще очакваме да се случи?

Аз съм убеден, че ти и оня по-долу 777777 сте родени по най-естествения начин, а именно през клоаката на бащите ви! Трябва да ви изучават във факултетите по биология и да се изследва точно какви и колко лайна сте изяли, за да станете такива титани на мисълта!

Секциото спасява детето от епилепсия и ДЦП, а антибиотиците са спасили милиони хора, ако не и милиарди!

Чудя се защо изобщо трябва да се ражда?! Най - добре е да се отглеждат бебета в епруветки, после да се местят в кувьози или направо изкуствена утроба и на конвейра ... Никога в човешката история човечеството не е видяло нещо хубаво, когато се опитали да върви срещу природата. Измислено е как да се размножава човека и определено това не е през корема на майката, а вие си коментирайте глупавите мисли.

мен пък не ми допада идеята да бях умряла при раждане, за да ти направя кефа за естествените процеси.

Накратко, от цялата статия се разбира, че най-добрият старт в живота е да се родиш и да заровиш устата си в майчините лайна ...

Тва е, ако те родят на 50 със секцио