Затвор за родители, които налагат на децата веганство?

Италианските родители, които поставят децата си на веганска диета и застрашават здравето им, може да получават присъди до 7 години затвор.

Обратно в новината

Коментари - Затвор за родители, които налагат на децата веганство? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Децата до 3 год. имат нужда от майчино мляко (от собствения си вид). След това- от балансирано хранене, без значение дали е веганско, вегетарианско, месно. Недостатъчно грамотни хора има и сред едните, и сред другите. Това, че някой е дебел съвсем не означава, че не е недохранен. Организмът може да страда от липси и при наднормено тегло. Колкото до кравето мляко- то съдържа всичко необходимо за растежа на телето, чийто организъм много се отличава от човешкия... Телетата наддават много бързо, растат им рога, копита, козина... А нашия организъм трябва да се справи с куп ненужни в-ва. Чудя се какво ще стане с човешкия вид, ако кравите изчезнат?!

Най-после някъде нещо смислено на темата!

Аз не удобрявам и постенето /без месо и мляко/, което някои имащи се за големи християни налагат на децата си.

П-ов да се преследва от закона не кърменето на здрави майки и днеца. Единственно медицинско разрешение да позволява изкуственото хранене на кърмачета. Не-случайна е българската народна приказка за юнака бозал 25 години. Майчината кърма е незаменима. Нещастно то дете изобщо не е било кърмено а мъчено.

Браво на италианците. Децата не са виновни, че имат луди и смахнати родители.

Звучи разумно родителите да носят наказателна отговорност, ако натрапват на децата си хранителен режим, лишен от жизненоважни елементи, осигуряващи техния балансиран и здравословен растеж.

Смятай какво ги чака родителите на децата в Африка, северните провинции на Китай, Индия и други места по света! Добре, че не жиевят в цивилизовани и демократични страни като Италия.

Неуместна ирония. Става дума за умишлено избран начин на хранене на малки деца, а не за невъзможността за изхранване то им поради мизерия.

Това правилно онова не правилно... В край на сметка където ги има тия социялни служби това дето вършат е че разбиват живота на децата! Който познава тези "защитици" на "детските права" знае че практиките им са с катастрофални последици за бъдещето на детето!

А за родители, които налагат на децата си вредни религии ще има ли санкции?

Ако става въпрос за мисюлмани подкрепям идеята!

Вегетарианстов - да. Но веганство за бебе? Та това е направо лудост!!! Права е депутатката да весе такъв закон. Веганстевото нарушава естественото хранане на бебето, както Господ го е предвидил. Това си е за законова норма, да! Престъпление е. Отделно обаче е въпорсът за яденето на месо. След като има толкова добри възможности за изхранване без увреждане на организма, плюскането на уринирана и тъпкана със стероиди храна е допотопно и отвратиелно.

Това си е естествен подбор - щом родителите са идиоти, шансът за оцеляване на детето не е голям.

Хора с психични отклонения трябва да бъдат стерилизирани!

Добре, че тези въпроси не ги решава човек, на който погледа му стига до носа.

Абсолютно смахнати хора, това е болестно състояние при жените най-вече, и наистина не трябва да се допуска да го пренасят и върху децата си, защото макар и несъзнателно те абсолютно вредят на здравето им. Какво душа му иска това да си хапва малчугана, така е нормално. Пък като стане пълнолетно, детето само решава живота си.

Каквото си иска?! Вероятно имаш пред вид колкото шоколади и захар иска, вероятно нямаш против да яде сам осладолет и торти? Или за любителчетата на кебапчета да ядат кебапчета с хлаб и нищо друго, понеже това им се иска? Я прочети какво си написал(а) и отчети, че си писал(а) голяма глупост.

Неграмотен/на неандертал ...

Така правяй в нормалните страни-не мозе всеки луд, дори родител ,да се гаври с детето си!!!

Трябва сами да се гаврят със себе си и сами да откриват топлата вода. Трябва да ядат каквото искат, впрочем подозирам, че голяма част от тях биха били точно вегани - на количка, чипс и бонбонки. Не бива да се карате на децата, нито да ги биете - оставете ги сами да правят това! Оставете ги да ги бие живота, така е редно!

Последствията от някои удари на живота са непоправими. Ти сериозно ли мислиш това, което си написал? Изключвам боя като средство за възпитание. Ако родителите се разбират с поглед, то и детето ще научи този вид говор и няма да се стига до бой. Въпросът е дали родителите имат какво да кажат на детето си или и на тях им липсват първите седем години.