Минувачи спасиха животни, не помогнаха на изгубило се момче

Социален експеримент в Ню Йорк провери реакциите на минувачи при вида на изгубило се момиче, момче, коте и куче. Резултатите са шокиращи.

Обратно в новината

Коментари - Минувачи спасиха животни, не помогнаха на изгубило се момче | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По достоверно би било ак са оставяни на едно и също място защото през различните места различни слоеве хора минават. Едва ли някой би предпочел да спаси първо животно, не съм против тях защото имам, пред дете ако са поставени при еднакви условия. Освен това ми се струва че много биха се замислили да се заиграват с дете чийто родител би изскочил от някъде и го обвини в педофилия

Най-обикновени кравари. А иначе у нас непрекъснато има призиви от пропаднали политици да следваме запада и евро-атлантическите му ценности. Най- много реве един мишкар, бивш външен министър, който се на.ра докато ни вкара в НАТО.

Гледам, коментирате, че е типично по американски. А всъщност и у нас да се направи такъв експеримент, резултатите ще са същите, ако не и по-лоши. Всеки ден във Фейсбук хора търсят дом на безпризорни кучета и котки, снимат болни и изхвърлени животни и търсят помощ - колко снимки на безпризорни деца видяхте и кампании за подпомагането им? Тук пребиват човек на улицата и очевидците вместо да помагат, снимат екшъна. Quo vadis, domine???!!!

Аз на улицата безпризорни деца не виждам. А ти?

Вярно е така. Ама тя толерастията е заразна. В желанието си, да се направят на каквито не са, някои хора стигат до крайности. И се гордеят с това. Преди няколко дни например чух термин "афро-африканци". А бе хора, кажете африканци. Няма нищо обидно в това. Ние сме европейци, други са азиатци или американци... Вече не знаем каква глупост да кажем и да направим. Хора, бъдете нормални човеци! Не се правете на маймуни! Маймуните ги е срам от вас. Отнасяйте се с другите както искате те да се отнасят с вас!

У нас почти всеки може да си вземе куче или котка, но положението с осиновяването на деца е доста сложно. Желаещи да осиновят има безброй, но държавата всячески пречи. Децата от детските домове се използават за много грозни цели, сигурно заради това или други причини, но положението е трагично и подобно на това в страни като Афганистан.

Безбройните желаещи искат бели и здрави деца, а не циганета. Затова и чакат с години

Носталгия по глутниците в техния натурален вид ли Ви налегнаха? Хората търсят домове за котки и кучета, ваксинират ги, кастрират ги, за да не са по улиците!!!! Защото съответните организации не си вършат работата. Сравнението с деца е неуместно, защото децата не се размножават по улиците, също и не срещат ужасна смърт. Елементарно е, че когато много хора в едно общество обръщат внимание на даден проблем, значи той наистина е НАБОЛЯЛ и НЕОТЛОЖЕН. А деца все по-малко и по-малко ще има, то вече май дори няма никакви. Желаещите да осиновят деца са повече от самите деца. Ако това ви е проблема...може.

Типично по американски.

ПЪРВО: резултатите не са показателни, защото трябваше да има безброй опити и усреднени данни. В случая момичето беше "открито" първо, защото покрай него мина точно тази жена с будна мисъл. Ако тя беше минала покрай момчето, можеше да "спаси" него първо. ВТОРО: на детска площадка послед бял ден, пейки пълни с майки с колички - видимо няма изгубени /паникьосани/ деца. Просто момиченце до дървото и момченце в тревата. Вече за котката няма спор, че щом е оставена в клетка насред пътя, значи е подхвърлена, а за кучето с каишка без стопанин - че се е изскубнало. Трябваше да ги забележат на първата секунда.

ето затова всички мъже искат да се направят на животни ..

ко? не..

За робите, които ми слагат минуси, гледайте това: link

Даааа, типична реакция и поведение на хорада живеещи в Западна Европа и САЩ!

Да направят експеримент в Москва. Някой ще се заинтересува от малкия Серьожа едва като го намерят вкочанен на улицата.

Личи си, че са ти промили мозъка. В САЩ 4 процента са социопати (липса на съчуствие и тн.), Най-малко социопати има в една общност Тайван- нула цяло и нещо...

Експериментът не показва предпочитание на животните пред хората, защото все пак момичето е получило помощ най-напред. По-скоро резултатът е показателен за промиването на мозъците в Америка против мъжкия пол и как той е един вид "облагодетелстван". Който е живял в Щатите, знае за какво става въпрос.

gorodjan

И тук кучешките майки ще помогнат първо на помияра.

Заглавието е подвеждащо -който е човечен към тварите ,той е съпричастен и към себеподобните,така че не противопоставяйте така елементарно нещата !

Поредното манипулативно заглавие. Всъщност са помогнали и на дете, не са помогнали на момче, тук е психологичния момент, който е изследван. Но Бай Ганьо освен да мрази, друго не може, да мисли също не може и плюе ли плюе.

ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ ТОВА Е АМЕРИКА... МНОГО ОБИЧА ЖИВОТНИТЕ И ТРЕТИРА ХОРАТА КАТО ЖИВОТНИ..........

Нормално, ако тръгнеш да помагаш на дете, а случайно родителите му са наблизо, може да си навлечеш такъв бой, обвинение в отвличане, малтретиране, сексуално посегателство и какво ли не, и това е напълно реална опасност, дори да си имал съвсем логични и нормални цели да помогнеш. Не мисля, че американското общество може да се сърди на някого за това, освен на себе си - положението стана такова, че по-добре да не се вреш в чуждите работи и след това да се налага да доказваш, че нямаш сестра. За щастие ние все още не сме стигнали до този етап. Надявам се никога да не се извисим до глупостта на американското общество и правната им система, в която все по-често трябва да доказваш, че си невинен.

Доста тенденциозен експеримент. И аз бих подминала. Как да разбера, че децата са се "изгубили"? Това че се въртят напред назад нищо не значи, особено на място пълно с хора. Децата имат усти и могат да помолят за помощ, сигурна съм че тогава никой няма да ги подмине.

Да допълня още нещо. Това не е поведение на дете, което се е изгубило. Децата изпадат в паника когато се изгубят, не се мотаят като мухи без глави и не посядат по полянките.

Не е така. Изцяло зависи от детето каква ще е реакцията му като се загуби в т.ч. и възрастта му и мястото където се е загубило. В Била моето 8г. момче отишло на касата и заявило, че дядо му който изглежда ... се е загубил и очаква да го намерят. На улицата обаче същото 8г. момче след като се е направило на важно и се е загубило реагира по съвсем различен начин и то в различни случаи. Веднъж тичайки ме търсеше и ме викаше, друг път се въртеше и озърташе без да помръдне и да извика каквото и да е било. За сметка на това когато аз видя само дете или дете около което се навърта странен възрастен никога не подминавам докато не разбера каква е ситуацията и не се убедя в безопасността на детето. Просто защото то е малко и беззащитно и освен това във всяко дет в беда виждам моето.

Задавам въпроса с усмивка - извинете, не губите ли прекалено често детето си!

надявам се тайно същият експеримент в България да даде поне подобни резултати, не знам докъде сме стигнали с човещината във връщането назад. От филмите знам, че американците за всичко се съдят, а от българската телевизия, че има какви ли не измами, все стопери за човешка реакция.

Не дай, Боже, да го направят у нас!

Да разбираме, че ще дадеш малкото си дете за ЕКСПЕРИМЕНТА?... Българка ли си? Или ги имаш много?

Доста неуместно включване... Защо да не е българка и защо да не даде детето си за подобен експеримент? Наясно сте, че са наблюдавани и в безопасност, нали?

много е жалко това, което показва експериментът. И у нас е така за съжаление. Напоследък масово хората са загрижени повече за бездомни кучета и котки, а не за хора. За собственици да не говорим, толкова са смешни, прегърнали дом.си любимци, и неинтересуващи се от деца или др.хора. Няма човещина, това бих казала

Глупости, тотални тъпотии. Човещината не се изразява в демонстриране нс отношение единствено към хората и в омраза към животните. Много е просто, няма как да обичаш хората, ако мразиш животните, защото щом ди допуснал омразата е сърцето си, то вече е омърсено.

Ами с осмисляне на света основано саааамо на внупшния няма как да е по друг начин. Най-малко на внушения се подава образован бял мъж. Най-много необразована черна жена. Общо взето за да се командва по-лесно всички трябва да се приближават по един или друг начин до необразована черна жена. Хората на запад тотално ги е страх да осмислят социалните си концепции. И са все по-невежи за реалния свят. Съчетано с техническите им възможности за действие превръщат социално света в една голяма Африка - несигурност, първичност на осмислянето, задоволяването телесните желания и ценности се првръщат в самоцел и доминант. Никаква самокритичност, да не говорим за наблюдателнсот, съзерцание и спокойствие - основни предпоставки за правилни решения. Котето и кучето предизквикват повече умиления, както и момиченцето. За живтните е пряко въздействое за отговорност към страданието на животните. Момиченцето е по- сладичко и изглеждащо по- беззащитно. И трите са по близо до момента Ауууууу - милото то! Да му помогнем. Момченцето за разлика от момиченцето е внушено, че плаче не заради слабост, а заради каприз. Отдавна на запад се промива съзнанието, че мъжете ( а и малките - момченцата) са лигльовци, а жените са бъдещето. Всъщност това е невидимата ( на повърхността иначе все по ставаща видна) схема за приближаването на всички ( от небожите народи) до ситуацията на невежа черна мома.

White man privilege, белите мъже са толкова привилигировани в Америка, че трябва сами да се оправят.

По-привилегировани ли са от "нашите" "роми"?

Толкова ли не можеш да схванеш смисъла на казаното от Dev? Ако са наистина привилегировани - ще трябва ли сами да се оправят? Със системата и с всичко? Повечето си знаят правата (особено в някои щати), ама право и привилегия са различни неща. Привилегировани са много богатите бели мъже и зелените (в различни нюанси) без да са богати. Расизмът се обръща.

Ако си мислите, че е свързано с нетрадиционна сексуална ориентация, заблуждавате се! Homo homini lupus est, преведено от латиснки, означава буквало: Човек за човека е вълк! Кое не е по темата?

И у нас е така - грижите са за кокошките, за кучетата, за "ромите"...

котката мнооого сладка

Homo homini lupus est!

Животните не те обвиняват, че си педофил когато им помагаш. А човешките закони са меко казано странни .....

Точно!!! Най-беззащитен е нормалният бял мъж, той е обвиняван за всичко!!!