Експериментът е на "Дейли мейл" и е направен през деня в оживен парк в Манхатън, пише БТА. Двете деца и животните са оставени там на различни места. Всички са наблюдавани от професионалисти и заснети тайно.

Вижте снимки >>

Първа помощ получи шестгодишната Карли - само след 3 минути. След това помогнаха на кучето Чарли - след 4,36 минути. Котката Мисис Парбъри беше спасена след общо 10 минути и 17 секунди.

Никой обаче не се заинтересува от шестгодишния Сам цели 45 минути, макар и по едно време той да се разплака, а след това да започна да моли за помощ. Внимание не му обърна никой, може би защото момчетата често приличат на калпазани. Сам обаче седеше кротко на тротоара, дори изглеждаше притеснен.

Майката на Сам каза, че не е изненадана:

"Това е Ню Йорк. Хората бързат. Всеки се е замислил или говори по телефона. Случват се такива неща. Би било добре да живеем някъде, където хората се грижат и за чуждите деца. Този град обаче не е такъв".

Всички притекли се на помощ са били жени.

Жената, помогнала на Карли разказа, че когато я видяла сама, решила да я попита дали е добре. След това двете се обадили по телефона на майка й. Тя предположи, че е действала, водена от майчин инстинкт.

Кучето Чарли е оставено само на каишка. Спасилата го жена обясни, че й се е сторил изплашен. Тя увери, че би помогнала и на дете.

Котката е оставена в чанта за пренасяне на животни, за да не избяга. Жената, която й е помогнала, се е притеснила, че е много топло, а тя няма вода.