Кърк Дъглас навърши 100 години

Легендарният холивудски актьор Кърк Дъглас, снимал се във филмите "Спартак", " Жажда за живот" и "Пътища на славата", днес празнува 100-годишнината си.

Обратно в новината

Коментари - Кърк Дъглас навърши 100 години | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина красавец помня го от филма Спартак. Да е жив и здрав.

Един от най великите Да хиляди

И аз го помня от Спартак - бях малък и помня че филма беше черно-бял но интересен , мисля че имаше и уестърни с него /но може и да бъркам/ но тогава не даваха много американски филми. Многи харесвах Кърк , а също и Стив Рийвс като Херкулес - бяха велики.

ВЕЛИК

най-добрият спартак за всички времена - респект пред таланта му, да е жив и здрав и дано младите артисти се учат от ролите му

Съпругата му също гони стотака. Явно връзката, любовта, отношенията между мъжа и жената в семейството играе решителна роля в дълголетието на една двойка.

FuckTheEU

Браво, наборе, дръж се още толкова!

За пръв път гледах филм с Кърк Дъглас в 60 - те години, в "Спартак"! Изключително постижение, пленяващо актьорско присъствие! Специфичен талант! Имайки предвид неговото дълголетие се опитвам да си представа какъв богат житейски опит има като човек и като актьор! Да е жив и здрав!

Е, малко послъгаха с някои исторически факти, но и на това, което показаха - мерси.

За мен винаги Кърк Дъглас си остава олицетворение на Спартак ! Тайната на дълголетието се крие във волята за живот !

Защо за Цвети коментарите са блокирани? Заради очакваната помия ли?

Браво, пич, жив и здрав. Довечера ще си пусна нещо с него, може "Двубой", Дъглас и Джони Кеш.

Невероятен филм!

20000 Leagues Under the Sea

Гениален артист сина му също жив и здрав

Натали Ууд, а вероятно и други го чака в Ада... Престъпник.

Явно тайната на дълголетието е да прекараш живота си с любим човек.

Да 'иляди!

да е жив и здрав още много години!

Жив и здрав!

Да си жив и здрав, Док! Всего хорошего! All the best, Spartakus!

"Кърк Дъглас, който е син на руски имигранти..." на руски друг път. Евреин е, син на белоруски евреи.

така е, но поне може да похвалим дир.бг, че не е писало родителите му "емигранти от СССР" както много други източници - по простата причина, че е роден в Щатите преди 1917 година. Не че в периода на маккартизма не си го е отнесъл и той, де ...

Ограниченото ти мислене подсказва, че си циганин. И какво от това?

Голям артист беше! Ще го помня винаги с ролята му в "Спартак"!!! Желая му добро здраве за още поне десетина годинки!!!

Помня каква еуфория беше. Доста по късно схванах колко умела манипулация е Холивудската фабрика за пари. Всъщност, никога не съм харесвал самия Кърк Дъглас. Образа на Спартак -да, но не и еуфорията, с която раздаваха награди за посредствена, да не кажа бездарна актьорска изява. Но това беше филм, пробил "желязната завеса". Внедрил първия троянски кон в крепостта на социализма. Първата подмяна на културни ценности с културисти. Отвори път на бози като "Роки", "Терминатор" и ред подобни провокации, довели до промиването на мозъка на поколения младежи, за да се стигне до днешното колонизиране на една културна нация, какват векове е била българската. Да е жив и здрав, да си харчи парите! Той не е двигател, а инструмент. Не мога да го виня, освен за посредствеността му, като актьор, но това не е обвинение, а обикновено мнение.

Да де, ама точно тия филми възпитаваха нас,тогавашните момчета, в наистина мъжки ценности. Сега ни набиват все повече третополови с малцинствена принадлежност.

Пич, промиването на мозъците беше в часовете по "история на бкп" в МЕИ-то (впоследствие технически университет), както и в часовете по политическа подготовка в казармата. Ама ти няма окъде да ги знаеш тези неща. А филмите ако ти харесват ги гледаш, ако не ти харесват - не. Никой не може да те накара насила