Колко плодове и зеленчуци трябва да ядем на ден

Ако искате да се погрижите за здравето си, е по-добре да консумирате 10 порции плодове и зеленчуци дневно, вместо препоръчителните пет.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По правилния въпрос е колко плодове и зеленчуци мога да си купя с 180 лв пенсия или с минимална работна заплата 360 лв заплата нето или пък ако съм безработен??? Защото цените на плодовете и зеленчуците са доста високи и продължават да скачат у нас! килограм краставици - 4 лв !!! Да си ги ядат! Ягоди - 5лв!!! Килограм портокали 3,50 лв !!! Връзка банани около 4 лв!!! Непосилни цени за 90% от народа ни в провинцията!!

И как да си набавим необходимите всекидневни плодове и зеленчуци като нямаме пари да си ги купим??? М? Чакам отговор. И решение на проблема за 90% от народа ни.

и ги почвам. Само да питам, ако все пак съм в Другите %, какво правиме, а?

То хубаво плодове и зеленчуци, ама откъде да ги купя??? На пазара има само дунапрен с формата на нещо си.

Бях закопнял за новина от БРИТАНСКИТЕ УЧЕНИ. Ще ви кажа най-лесния начин да се поемат 800 гр.зеленчуци - това са 2 салати, кък които прибавяме 2 качествени ракии. Другото рупане си е чисто веганство.

Пролет идва, трева ще поникне. И тя е полезна. Няма холестерол.

Една средна ябълка и един малък банан на ден стигат. Само,че се движете повечко, че обездвижването е най-големия враг на хората.

А дали причината е в плодовете и зеленчуците? Отново прибързани заключения. Щом разликата между човек, който почти не яде плодове , и такъв, който яде 10 пъти повече е само това: 24 процента по-нисък риск от сърдечносъдови болести, 33 процента по-нисък риск от инсулт 13 процента по-нисък риск от рак и 31 процента по-нисък риск от преждевременна смърт. ТВЪРДЕ МАЛКО Е. Трябваше да е като минимум 70-80% Очевидно факторът е, че ядейки 10 порции полезна храна, през това време приемаш от вредната по-малко. Не че вредната храна вреди пък чак толкова, щом разликата е само 24 % Между другото немците ядат много вредно - много месо, мазно. Рядко плодове. Живеят 10 г. повече от нас и са на челните места по продължителност на живота в Европа. След Испания и Исландия.

Плодовете, заедно със зеленчуците трябва да станат към 500 г. Стигат 2 плода, зеленчукова манджа и салата и е екстра. Само една забележка: бананът не се води типичен плод. Съставът му е повече като на зърнена храна, иначе си е полезен и не е излишен, но вторият плод трябва да е друг.

Наблягай на зеле, лук, моркови, картофи. Те са и много по-полезни. ...Вярно 180 лв. е много малко, но ако правилно си изиграеш картите, има шанс да останеш здрав и жив.

Още по-добре 20. Слушайте ги и ще ви ги увеличават непрекъснато! Егаси тъпотиите!

Глупости, тогава хищниците трябва да умират още преди да са се родили, а кравите, зайците и конете да са безсмърни.

Глупотевини без граници, всеки идиот може да дава "компетентни" съвети, мрежата няма цедка (филтър) и пропуска всичко. Мужиците например са убедени, че като пият урина са по здрави, затова си пикаят взаимно в устата, някой изроди са убедени, че ако ядат фекалии ще са по здрави. Всичко е въпрос ма вкус, казало кучето и си облизало дупето.

На пазара всичко зенчуци и плодове са тъпкани с кво ли не така че само можем да се натровим особено като почнеме салатите с том ха ме боли от тях кой си има село и не го мързи. Да си произвежда е добре

ако всеки човек консумира по 10 порции плодове и зеленчуци на ден, по света могат да бъдат избегнати 7,8 милиона случая на преждевременна смърт... .. на прасета, агнета, телета

ЯЖТЕ ПЪРЖОЛИ И СУДЖУЦИ И ЩЕ СТЕ СИЛНИ И ЗДРАВИ....КРОКОДИЛИТЕ,ТИГРИТЕ ,ЛЪВОВЕТЕ И ВЪЛЦИТЕ СА ГОСПОДАРИТЕ А НЕ ОВЦЕТЕ ,КОЗИТЕ И КРАВИТЕ.....ЕХЕЕЕЕ

Ама много си прав! Всички тревопасни са дебели - крави, мечки, слонове. Всички хищници са пъргави, грациозни и елегантни - пантера, пума, леопард...