Как да поддържаме мозъка си млад

Човешкият главен мозък в черепната кухина е с изключително важни функции и управлява жизнените ни процеси и поведение.

Обратно в новината

Коментари - Как да поддържаме мозъка си млад | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един единствен съвет към четящите имам. Статията е хубава и много вярна. Но моля хора, винаги когато решите да пиете каквото и да е проверявайте и за страничните ефекти на всяка билка или съставка!!!

Куркумата наистина е страхотна подправка. Може би най-ценната, която се ползва в кухнята (подправките по принцип всички са полезни, растителните, не сол). Яжте много куркума, комбинирайте я с черен пипер, защото е с много ниска био-наличност, демек, малка част от погълнатото количество се усвоява като полезни вещества, черният пипер покачва това многократно.

Напоследък хората не го използват ...Вероятно се страхуват да не остарее и да вземе да се износи ... Повече използват главата за носене на маркови очилца, изкуствени кичури, скубане на вежди, борба с бръчките...

Въпросът е, как да поддържаш другата - тогава и тая ще работи.

нищо не е в състояние да помогне на мозъка на балгарският маж. ама нищо! чакайте да ви кажа нящо от петъка (преди 2 дни). отивам на вилата. на бул. ленин съм. на светофара на горубляне. чакам на червено. бая почакахме. и по едно време почна едно бибиткане. крясъци: ае давай бе боклук! кво седиш тук!?!? давайййй! и от сорта. балгарският маж се беше изнервил. и настана какфония. 5-6 маже трагнаха на червено. напрежението от към зад ги убеди, че така повече не може. трябва да се тръгва! какфонията стана още по-голяма! наще колеги, балгарски маже зад волана, се караха на светофара! да! това бешше самата истина! попилях се смях! ама се сгънах! а тея балгарски маже се ядосваха още и още и още повече! накрая светофара светна зелено...

Ти преди да пишеш по форуми, вземи и научи бЪлгарския език.

Rumyana Grudina

Това е тъй нареклата се Роксана, подвизаваше се къде ли не из вестниците, но много от тях я блокираха и сега си е намерила място тук. И най-важното, че просто не може да се откаже от този си маниер на писане, но поне се е научила да не използва вулгаризми заради, които я блокираха!

Форумите са за българи, които са грамотни, интелигентни и подхождат сериозно към темите, дори и когато влагат остроумие.

вие сте прекрасни, приятели балгарски. интелигентно-красиви. моят правопис не променя НИЩО. балгарският маж си остава тежък случай... и нищо не може да му помогне!:-) шоуто на светофара на горубляне, за сега, е най-изумителното, на което сам бил свидетел... 30-на балгарски маже, се караха на светофара... не е за вярване!:-))))

Време за реклама

Най-доброто лекарство за здравето изобщо е щастливия живот ! Което ще рече да живеем в хармония със себе си и заобикалящата среда ! И разбира се един минимален екзистенц минимум , който да не ни хвърля в лапите на мизерията !

За съжаление този начин на живот става все по-трудно приложим при съвременни условия. Производството има нужда от работна ръка, а не от здрави хора.

да, ама съвсем.. 21 век.. векът на информацията у лощата екологична обстановка кколкото и да си щастлив, ако не си разумен, буден.. си обречен да плащаш на доктори, лекарства.. хронично болен.. лош въздух, храна, вода, соц. среда/някой по-горе даде пример-нервни, агресивни, нехармонични../, хората имат тъпи съвременни навици - не спят, когато трябва, не спортуват, тъпчат се боклуци/пристрастени са/захар, солено..

за да бъдете здрави :-)

Вярата в Бог и молитвата, свиренето на музикален инструмент, ученето на чужди езици и пътуванията, танците, поддържат Божия Дух в човека :-) Никога не забравяйте Бог!

Да допълня също и яденето истинско българско кисело мляко също ни държи млади, понеже се грижи за стомашно-чревния тракт да работи добре, а повечето болеси влизат от там. Преди няколко години бях чел и за немски учени, които са установили че с киселото мляко може да се бори успешно алцхаймер.

Играйте шах..

Най-добрата "гимнастика" за мозъка е четенето на книги, а телевизията и особено интернет са неговите убийци.

Това всичко са начини за разпускане. Интернет е като една огромна библиотека със всякакви книги, малко смешно се получава сравнението.

Компютрите, интернет - в частност социалните мрежи и игрите са доказано полезни тъкмо при възрастните хора. Държат мозъка свеж и активен, настроението на високо ниво. И удължават живота. При хората в млада и средна възраст също имат относително добро влияние, но да не забравяме - винаги с мярка!

Е, да , всички сме съгласни с теб. Виж колко плюса имаш и те сигурно ще се увеличават. И аз ти дадох плюс, но , уви, всички сме в нета , не над книгата.