Дарин Ангелов: Когато имаше казарма, лекетата бяха по-малко

С брат ми близнак Деян като тийнейджъри бяхме щури глави. Но по наше време имаше казарма и бяха по-малко лекетата. Сега са доста повече, загубиха се мъжете.

Обратно в новината

Коментари - Дарин Ангелов: Когато имаше казарма, лекетата бяха по-малко | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ги е учила и на други лоши работи, пък и каква е ползата за всички да си загубиш две години от живота тъкмо когато си понаучил нещичко и да изостанеш от всички безвъзвратно като излезеш?Странно племе сте - плюели сте казармата, а сега носталгично копнеете за нея. Псували сте училището, а после ревете и целувате бившата си класна като я срещнете след години....Хулите си политиците, но ако ги срещнете, раболепно им се усмихвате и искате автограф....Вижте там, имате нещо нередно в цялата схема.

Казарма швейцарски тип - ДА. Казарма соц. тип твърдо НЕ!!!

Ти бил ли си в казарма швейцарски тип? 'Щото аз съм бил и да ти кажа - ще преревеш за соца. Професорът ми по счетоводство беше успял да я избегне. живеейки в чужбина, но на 55 го вкараха да си изкара каквото трябва. Бойното снаражение си го носиш навсякъде с теб, а в дома си идват и те инспектират дали го съхраняваш правилно - ако не го съхраняваш или идват сами да ти бутат стената и да ти инсталират брониран шкаф (може би е единствената държава, за която Икеа произвежда такъв вид мебели), или ти тръскат глоби или направо те опандизват докато не го направиш както те са казали. Викат те на обучение по всяко време, може вече да си си изкарал службата, но това няма значение - привикат ли те - ходиш. Соц казармата може да е била тежка, но в един момент свършва, швейцарската е за цял живот.

Е този образ много точно си го е написал, защо не трябва да има казарма. Интересно, ако беше загубил зрението си примерно в следствие на високата температура и ненавременната помощ, която е получил, дали пак щеше да разказва с удоволствие за казармата, колко било хубаво. Е ще вдигне рамене и ще признае, че там е ослепял, но все пак признава ценностите на които го е научила казармата.

Да отива да служи, тоя комунистически фатмак, като му е било малко :)

Пожелавам му на тоя тъп актьор, както и на всички апологети за връщане на задължителната казарма, доживотна казарма и то такава, каквато беше в т.н. бойни поделения при социализма. Лекетата , Дарчо, и с казарма и без казарма сте си лекета. За лекета помага само бой и химическо чистене.

В мига, в койт се обяви военно полжение, ше бъдем ние и вие. Ние, отмъстителите, и вие, грабителите и убийците. Що нарот ше се дигне, защото една война е хаос, и възмездие! Некои дето оцелехме куманиЗкия геноцид, знаеме ко да правиме у война! Да му мислът меките дупенца на куманягите, и третото им крадливо и лениво покуление! На война като на война, и ше има масово избиване на куманяги, и разчистване на сметки! пригответе си памперсите, защото разплатата се задава! Войска нема, полиция не шава! кой ше пази дибелите ви гъзове? шкембелии оядени! РАЗПЛАТА! СПРАВЕДЛИВОСТ! ИЗБИЙТЕ КУМАНЯГИТЕ, ЗА ДА СЕ СПАСИ НАРОДЕЦА! СМУРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА ЗА НАРОДА!

кУМАНЯГИТЕ ДА СИ ПАТРУЛИРАТ ГРАНИЦАТА, КУМАНЯГИТЕ ДА СЕ ДУПАТ НА ТУРЦИТЕ! КОГА КРАДАХА И ИЗБИВАХА, БЕШЕ ХУБАВО И ЛЕСНО ЗА ТЕХ! СЕГА ШЕ Е ХУБАВО И ЛЕСНО ЗА НАС, КОИТО ОЦЕЛЕХМЕ ГЕНОЦИДА НА КУМАНЯГИТЕ! ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО! КОЙТО Е КУМАНЯГА И Е ВЛАЧИЛ С УБИЙСТВА И МАРОДЕРСТВА, СЕГА ДА СИ ПАЗИ САМ ЗАГРАБЕНОТО! АЙДЕ НА ГРАНИЦАТА КУМАНЯГИ! ДИБЕЛ-Г-з-НАРАМИЛ ПУШКА! АЙДЕ В КАЗАРМАТА КУМАНЯГИ И ЛЕКЕНЦАТА ИМ, И СИНЧЕТАТА ИМ! ТАМ ЦИГАНСКИ БУЛКИ, И ТАМ ДА СХВАНЕТЕ ЗАЩО ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ! АЙДЕ СЕКА КУМАННИзКА ДУПКА С 3 ЦИГАНСКИ ХУЯ ЗАРАДВАНА! ТАМ ДА СХВАНЕТЕ КОГО СТЕ ТОЛЕРИРАЛИ ТЕЯ СЕЙМСЕ ГОДИН, И КОГО СТЕ ИЗБИВАЛИ! КОЙТО СТЕ ХРАНИЛИ И ТОЛЕРИРАЛИ, СЕГА ТОЙ ДА ВИ ПАЗИ ГЗОВЕТЕ! Ас ебаси как ши се смеем, кога дигнете казарми с цигани да пазът заграбеното от народеца! Ах, не ви давъм и 1 седмица, саму да раздадете оръжие! :-)

каэармамата не е эа всеки, всеки не става эа войник эадължително,не е редно на сила ,такива като вас никой не им эабранява по желание да става войник,но не е това целта ,целта е да стане който иска платен войник добре облечен,подготвен эа дела можеш успешен воин,не мърлевци, да се научели да си эашият копчетата эадължителни войници,това е эадължителната каэарма,носталгия эа русенско варено

Тези двамата дрънкат глупости, и тогава и сега си има лекета , добре , че има и мъже , но това не се дължи на казармата ,не заблуждавайте хората, който иска да става военен , за другите е губене на време ,могат сда се занимават със стойностни неща.Стига с тая казарма. една и съща мантра ,отврат.

Защитата на Родината е дълг на всеки! А за да си достоен защитник при извънредни обстоятелства е нужна казарма! И да лекетата сега са многократно повече!

Ние нема да защитаваме никфа 'рОдина' на куманягите! Койт е крал от народа, сега да си ходи в казарма и да си защитава! Избиха народа, откраднаха земята, фабриките, имуществото и парите на народа, а сега и казарма, НЕ СТЕ ПОЗНАЛЕ! НЕМА ДА ПОДКРЕПЯМЕ СТАТУКВОТО НА КРАДЦИТЕ НА НАРОДНИТЕ ИЗЕДНИЦИ КУМАНЯГИТЕ! ДА ОДАТ ДА СЕ ДУПАТ НА ТУРСКАТА ГРАНИЦА С ТЕХНИТЕ ДЕЦА, НАС НИ НЕМА!

АБСОЛЮТНО ТОЧНО КАЗАНО ОТ ТЕЗИ ПИЧОВЕ.

Това за казармата е пълна глупост. Свестни хора може да срещнеш навсякъде, както и лекета. В предишен коментар прочетох много точно описание на казармата - мизерия, тотална простотия и безсмислени занимания в 80% от времето. И винаги, когато се спомене тази дума, с огромно съжаление си спомням за две познати момчета, които не се върнаха.

И какво толкова им се е случило в тази казарма?

в МИГА.... в който настане военно полжение из европата ....а тоя момент е ноо близък.... ше има кръФ да се лее и сметки да се плащат! И ше има страшно разчистване на сметки, и пътрвите да легнат под ножа ше бъдат куманягите! Знаеме ги! Докопаме ли оръжие.....пипнеме ли ситуацията..... куманяга ше иска да е мъртаФ и да си носите капсулки с цианид, УБИЙЦИ НА НАРОДА, ЗАЩОТО ШЕ ДЕРЕМ НА ЖИВО КОЖА ОТ ВАС, ЗАКЛЕВАМ СЕ! Как Роксана знае да мрази - не ви го пожелавам да го познаете! Жиф куманяга нема да оставим - а как'ви Роксана знае как да навие сърдечна клапа около ножченцето си!

Знаеш ли, Рокси, няма лошо в омразата ти към тези, които разсипаха страната и те пратиха на Албиона в преследване на залък хляб. Обаче ми се струва, че не е лошо да отделиш малко парици за психолечение.

Знаеш ли лектър, че хората разбират и знаят какво им е причинено, и помнът? Ти с мене може и да можеш да се разправиш, а целия нароТ как? Или ти си единствения с ума си, а ние останалите дето виждаме едно и също сичките, не сме? От ръкавите ли говориш, и кой натиска клавишите вмест отебе, когато нема ни един да не разбира ситуацията, а режисираните плусчета и минусчета сами си ги комрометирате с манипулации, които сички ние виждаме с очите си? Да си додем на думата - ти си единствения останал да верва, а ние масата нароТ, не сме? от коя килия говорим на свободните хора, които ти се смеат на килията и на ръкавите?

Ахаха, и сам си даваш плусчета.... жалак дирски мишок удавен...... Е те затова нема и да спчелите куманягите - не ви е понятно защо морала е по-силен и защо губите сеймсе годин веке? Уж държавата е ваша, а защо тека, нема кой да ви защитава, и никой не иска да ви ходи у казармата? :)))))))))))))))) мърсни плужеци.....който е роден да пълзи, да лети не може.,....

Аз съм първата, която би подкрепила военна служба в защита на родината, ако не беха на власт куманягите. В случая обаче , в тоя частен случай, в който куманягите искат некой да мре заради техните кражби и далавери, аз ше работим за родината, но така че това да не е в полза на куманягите, и не в полза на далаверите им. Има си начини....и в тоя частен случай, съм категорично протиФ да се жертват децата на страната за да се опазят далаверите на куманягите! децата на тая страна са нейното богатство - а заради куманягите, тая страна е изгеноцидвана и съсипвана! ще намерим начин да махнем куманягите и да ги изтрепем! Аз и семейството ми - ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕМА ДА ЛСУЖИМЕ НА КУМАНИЗКИТЕ ИНТЕРЕСИ! ЗА МЕН, ЗАЩИТАТА НА РОДИНАТА Е ОТДЕЛНО ОТ ЗАЩИТАТА НА ДАЛАВЕРИТЕ НА КУМАНЯГИТЕ И ТЕХНАТА КЛИКА! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА!

Куманягата, дето раздава минуси когато говорим за далаверите и генцоида над народа - ДА ПУКНЕШ ДАНО, МИШОК, И ШЕ ТИ ОСИГУРИМ ХУБАВО ПУКВАНЕ С ДРАНЕ НА КОЖИ И ВАДЕНЕ НА ОЧИ, И РАЗКЪСВАНЕ НА КРАЙНИЦИ! пригответе се куманяги - имаме ви списъка и ше го ощавим нумберче по нумберче, гнусни геноцидаджии и убийци на народа! Списъченце си имаме, и продължаваме да го пълниме.....имайте късмет да стане военно полжение, как'ви Роксана лично ше доде да ви реже гърлата след щавене на кожа и вадене на очи, и резане на живо! Тренирам в кухнята, кължам пилци, дерем оФци, избивам охлюФи, и щавим куманяги на живо! кръФ трее да тече, С КРЪФ ШЕ ВИ ИЗВАДИМ ОТ ВЛАСТТА КУМАНЯГИ, ЩОМ ТЕКА ИСКАТЕ, ТЕКА ДА БЪДЕ!

Дира, хайде да я разкарате тая вече, че ни писна да четем глупости на психичноболни.

Да бе, то затова България е оцелела 2 световни войни и то със слава, защото военните са биле за украшение. Това, което добавя разлика е морала. Морал в момента нема да намериш в страната. Механичните усилия да се направи каквото и да било в тая посока без морала и вярата в Бога са осъдени на пълен провал. България е оцелела 2 световни войни и неколко съюзнически, но офицерите са биле морални и верващи в Бога, и са знаели, че защитават родината и семействата си. Кого да защитаваме сега - кражбите и далаверите на куманягите ли? Когато куманягите избиваха наред, едва ли са си мислели, че ше доде момент, в който да искат роднините им и оцелелите да трее да им защитават далаверите. Куманягите останаха сами в тая битка за запазване на откраднатото. Сега, като са толко бойни, да излезнат отново по мандрите и да извадът пищовите и да се защитават сами. Ние кражбите и статуквото на куманягите нема да защитаваме.

лекетата си бяха лекета и преди и сега но определено когато имаше казарма простаците бяха повече.

И педалите бяха по малко! И гримираните, лакираните, епилираните "мъже" също бяха по малко!

това изложение е пример защо не трябва да се ходи в казармата доброволно! по хаотично нещо трудно може да бъде написано без помощта и на брилянтен журналист! следващият път да ни осветлят какво мислят за глобалното затопляне, или проблемите на албиносите в централна африка , примерно!

нерде ЛЕКЕ! Как едното може да повлияе на другото?! Тоя не е в ред и се нуждае от спешна медицинска помощ!

аз като човек служил в казармата изведнаж си припомних една случка.доиде внезапна проверка и аз като дежурен по рота ги посрещнах и трябваше да ги придружа из раѝона на ротата. беше рано сутринта преди събужданеи проверяващите решиха да видят ставането на воѝниците/пропуснах да отбележа че бяхме кашишка рота от 110 души в едно помещение/та значи влизат хората в спалнята и изведнаш всички се втурнаха към изхода,няма да ви кажа какъв смрад беше в помещението освем пръд..те обувките на всички се оставяха до леглото вслучаѝ на тревога поне да не бяга бос.та питам аз този артист това дали ще го научи на нещо...

Разбира се. Мен такива условия в казармата ме научиха впоследствие да не приемам за даденост чистите чаршафи, ухаещи на прах за пране и на парфюма на мадамата до мен. Затова на Запад за да са щастливи трябва да се напият или да се надрусат- защото не са помирисвали истински трудности и са кашнати като старо кисело зеле.

По тази твоя логика можеш да помолиш някого да те потропва по главата, за да усетиш насладата след като спре да те потропва. Даже можеш да крещиш,,У- вол- не- ние!,, Като ви е толкова мъчно за казармата служете в армията. Там има 5000 свободни места и са със заплащане. Можеш да не се къпеш и да спиш в мръсни чаршафи и без да си в казармата.

Този и брат му да нарамят пушките и да ходят да се бият за сороска БГ.

според публични източници са родени 1980 г. В най-добрия (или лошия) случай който както иска, така да го разбира са влезли в родната казарма 1998, когато тя за завършилите средно образование е 1 година. А може да се окаже, че са влезли и по-късно за доста по-кратък срок. Та малко не им прилича да дават оценки за нещо, което не са го "опитали" в цялата му "прелест". Когато не са носили въшкарниците и "цинтите" поне два сезона, когато не са били заедно с още 2 или 3 набора за 2+++ (или пък 3+) години нека да ни ми казват колко са били лекетата и връзкарите, както м/у срочния, така и свърхсрочния (сержантски и офицерски) състав. Мизерията, тоталната простотия и безсмислените занимания в 80% от времето не правят от момчето - мъж! А що се отнася за лекетата, те са продукт на семейството и тогава и сега. Като е толкова хубаво, що не зарежат "халтурата" и да се цанят сега в професионалната армия?

Смисълът на казармата не е да те направи Рамбо, а да изкараш една превантивна присъда, за да разбереш какво е затвор, в който няма мама и тате, на които да се оплачеш. Научаваш се да носиш лична отговорност дори да не си излизал от кухнята- най-малкото защото ако прецакаш храната на съвойниците си ще те топят на почивки в помиярката после. Ако пък си карал истинска казарма с адекватни физически натоварвания още по-добре: научаваш се да не избухваш от първата провокация, която ти сервира живота под формата на тъп фатмак; научаваш се, че дори уморен, гладен, жаден и недоспал нямаш право да цивриш. В цивила можеш да прекратиш тренировката когато поискаш, да си вземеш протеинче, да отидеш под климатика, да не станеш да бягаш сутринта, защото ти се спи. Там такива ескстри липсват. Казармата е за каляване на характера, не за създаване на спортна фигура или някакви особени войнски умения. Едни влизат в нея калени и за тях тя е загуба на време. Останалите 95%, които имат най-голяма нужда от нея без да го осъзнават, са тези, които я плюят незаслужено цял живот.

съм преди тези двамата да се родят и не ми обяснявай какво точно е истинска казарма. Съдейки по общите приказки които си написал (за протеинчетата, фитнеса и др. подобни) си от доста по-късно поколение, така че тези алабализми са за някой друг. Никоя обществена институция (вкючително и тогавашната казарма) не е в състояние да направи от формираното в семейството поради липса на елементарно възпитание и ценности леке - човек.

Лекета в казармата - дал Господ. Сегашните дърти лекета, които до едно са ходили в казармата? След махането на казрмата ли станаха лекета?

Тебе като обратен ли те освободиха от служба, тогава?

да имало е доста изнасилвания, гаври и подобни случаи в тази прехвалена казарма от някои с квадратни глави. Едни приказки и клишета без никаква логика и мисъл.

Изнасилвания имаше само в Дисципа. Приказвате глупости на общо основание.

Да, само трябва като в Израел тя да е и за жените, че е съвсем зле положението.

Нито една жена в БГ няма да отиде освен патиците.

Тека си мислиш. Нема лошо да си войник, аз и сегаправим 20 лицеви опори от воле. Искам да ги докарам до 30 секунди и дерзаем. Има жени, които ше ти скрият шапката като войници. Ма на, сексизъм да прокламираш.....и да си дигнеш увехналото пикало.... ПС; ходим на йога и на марпъл артс. Можете носят повече маса и са по-тежки и бавни, и като правило са по-бавни за сичкото. На тренировки, жените са по-пъргави, бързи, целенасочени, и трики, демек имат стратегия, и знаят ко да правът. Мъжете са льольофци и чекат некой да ги командва. Жените са като котки - безшумни, бързи и неуловими. Който е подценил свесна и способна жена, после дълго си е бил главата в стената. ПСС: сички нации, които са искали военна мощ, задължително са формирали военни единици с жени. Има задачи, които може да ги свърши сам оедна жена. Мъжете мислът едноетапно и еднопластово. Жените са мулти-таск и мулти-рашънъл. Котки. Дзверове.

Логиката на това писание е: "През зимата е студено, понеже тогава се коли прасето. И затова ние носим зимни дрехи."

В казармара влизахме различно умни, а излизахме еднакво тъпи! В казармата само проспаното време не е загубено!

Радостно е, че все още има разумни и смели да изразяват мнението си момчета. За съжаление, обаче, те са все по-рядко срещани сред тълпите качулести, напушени, назобени или къркани техни връстници - рожби и роби на т.н. демокрация.

Казармата е загуба на време! Сега като искаш казармени условия отиваш и учиш на Запад, доказваш се там и се бориш със зъби и нокти! Дървените философи, които ми изнасят тиради, какво било едно време в казармата и какви били обстоятелствата, очевидно живеят в миналото! Настоящето е различно!

Казармата е загуба на време, но е шанс грешките на родители и учители на бъдат поправени. Казармата е последен шанс за някои да влязат в правия път и да станах хора. Само заради това си заслужава всички да минаваме за по година-година и половина от там. Ученето на запад ... добре, става за децата на богати родители, които все пак са понаучили някой език в училище. Условията в чужбина ще ги певъзпитат, вероятно. Ама лекенцата от село, които пият до зори и карат коли без книжка, щото нямат образование, тях какво ще ги правим? Лекенцата, които името си не могат да напишат без грешка, къв ще го дирят в чужбина? Те само с принудителен труд и наказания могат да бъдат ремонтирани.

Едно време имаше по малко лекета, не защото имаше казарма, ами защото я нямаше тази слободия и безнаказаност и всички имаха страх от милицията.

Ми не е въпрос само на страх. Имаше общоприети ценности, имаше остатъци още от патриархалния морал, обществото не беше разделено и противопоставяно... Нямаше гей-паради, чалга, наркотици, ментета, порнография, проституцията беше минимална... Нямаше безработица, банкови "фалити", пирамиди, тел.измами...

Точно в казармата момчетата ставаха мъже и се научаваха на този страх и това уважение към милицията. И го предаваха във възпитанието на децата си . А сега, когато татко е леке, как да е възпитал сина си... да не говорим, че и жените не кифлеят около мъже, правят го около женчовци... Ясно е, че казармата няма как да се върне в онзи й вид, но без нея нещата излязоха от контрол...

Навремето чичо ми работеше в милицията - стопански отдел. Много хора от старото поколение, които през 1989-та бяха на по около 60, се страхуваха от чичо ми, да не би да е от ДС, той всъщност беше в стопански отдел, ама ходи обяснявай ... Същите възрастни хора, тези които още са живи, сега гонят 90 и още си живеят в соц-а. Още се страхуват от чичо ми и ДС, въпреки че той никога не е работил там, а вече 20 години не работи и в МВР.

Бегом марш в казармата бе леке! Ше ми се рекламираш ти!

Като стане дума за казарма - разбирачи много! За казармата може да говорят тези, които са били в казармата. Който говори за затъпяване нищо не разбира от военно дело.

Бил съм казармата , и то в най-шибаните години, затова твърдя - там последното нещо което се учи е военно дело. Не е тайна че фуражка нищо не вирее , а в царска България офицерите са били елита на нацията .

Когато в една държава военните са "елита" на нацията, значи нещо не е наред.

Мъж се става като преминаваш сам през трудностите на живота, а не като да затъпяваш като скот 1-2-3 години...

... В най- близко време очаквайте "13А" , "14А " , .... Поради големия интерес !!

се вижда, че си бил трудовак.

Не искам казарма, щот искам лекета !

В природата, като изчезнат мишките, примерно, изчезват и мишеловите. И при човека е така, когато кифлите феминистките замениха жените, лекенцата и геЮвете почнаха да заменят мъжете.

Даринчо, мнооооого други неща имаше тогава и мнооого други пък нямаше. Тъй че лекенцата не са от казармата, само.

Яяяя, колко много знаеш за казармата? Не знаех че в България са служили и жените, че много разбират от казарма.

Нещо се опитваш да кажеш ли!?

Пича артист са го поебали в казармата и сега иска и другите. Да, ама не.

Който си е мъж си остава такъв и без казарма. Или може би завиждаш на тези, които се отърваха. А за извращенията и нещастните случаи в казармата какво ще кажеш?!

Едно е да си мислиш, че си мъж, само защото по рождение мяткаш нещо между краката си или защото разни "кифли" те ласкаят, опитвайки се да се домогнат до финансовите или имотните ти възможности. Прав е Дарин - в казармата всички бяха равни (връзкарчетата предварително ги отсяваха да служат я в ШЗО, я в някое ДНА и т.н.), а тези, които се надценяваха без реолно покритие, бързо биваха приземявани от останалите, понякога дори чрез т.нар. "мечка". Колкото до извращенията - те бяха най-често в поделения, където нямаше толкова голямо ежедневно натоварване и нямаше реална зависимост между изпълнението на задълженията от всеки, за да има успех при изпълнение на задачите от колектива. "Скатавките" и комплексарите бяха тези, които се опитваха най-често да "юркат" новобранците, но ако покажеш характер и себеуважение - бързо си сядаха на дънцата. Да се изказват по този въпрос хора, които никога не са помирисвали истинска казарма е тъпо, а и веднага си проличава дори по начина на писане и изразяване.

Знаещ, ама прост. Амо много прост. Много много. Много.

абе на тоя маи че му е било доста приятно да е заобиколен от мъже)) да спи с тях, да се къпе... баш спартанец

Ето, ти си един от тях,за които пише "Жан"

жан звучи доста женствено за балканите)

Мъжете са кът, педалите са повече, наркоманчета и т. н. за жалост!

кът сме я! за туй се жалите педалите!