Проф. Байкова съветва: Закуската е най-важна за учениците

Най-важна за малките ученици е закуската, обясни за Дир. Бг диетологът проф. д-р Донка Байкова. Моделът на хранене на децата е силно дисбалансиран, каза още тя.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Байкова съветва: Закуската е най-важна за учениците | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли, да вземеш бюфет и стол в училище, трябват супер яки връзки, а може би и друго! В елитна гимназия от 30 години, баща и син държат стол и бюфет! Бащата почина преди няколко години, синът продължава и до днес да държи храненето на децата. Оцеля фамилията почти 30 години при всички правителства, доживотни феодали! Цените са много високи, като при магазинчетата около НДК, то и училището е там. Качеството на закуските и асортимента са под всякаква критика. Учители, родители се оплакваме на ръководството, а те безпомощно вдигат рамене и шепнат, че зависи от общинарите и човекът е с яки връзки! Трайте, да не ви уволнят, че сме общинско училище!? ХЕИ предварително съобщава кога ще дойде на проверка, тогава сипват много на децата, изпълняват грамажа! Онези, проверяващите, сядат да обядват и според чистачките си тръгват с пълни торби! При соца не беше такава гадост и такава корупция, имаше някакъв контрол и задръжки, сега е отврат! Закуски ли, децата ни ядат боклуци на висока цена!

Така е, за съжаление! Проверките се правят след предварително осведомяване, след акцията нищо не се променя! Необходим е по-отговорен контрол върху изкуствено завишените цени на стоките в бюфетите и компрометираните храни в училищните столове, с ясни и категорични мерки при констатираните нарушения! Контролиращите институции да излязат от блатото на синекурните службици и да си заработват възнагражденията срещу труд, адекватен на заработването!

Да, приятелю, но как да стане!? ОКТОПОД! Страшно е, гледал ли си италианския сериал за мафията преди години!?

Само като я видя тази крава и разбирам, че не може да ми даде никакъв съвет.

Та а па откри топлата вода. Закуската е най-важното хранене по принцип!

Е те нали казаха, че над 40% от децата първолаци родния им език не е българския. Така че половината са роми. А българите нямат пари за качествена храна за закуска на детето. И повечето емигрират да живеят в чужбина завинаги. А за българите решили все пак да останат в България, отглеждането на деца стана твърде скъпо.

къв фреш сутринта на детето? нали ще получи гастрит, язва и др.подобни. Млечните продукти сутрин не се усвояват както трябва. Аман от изкукали стари проХФесорки, дето нито са научили неща за последните 20 години, нито искат да знаят нови тенденции и резултати от изследвания.

Добавям: А тия Корнфейкс или мюсли са толкова вредни, че няма на къде. Пълни са със бяла захар и химия. Ама кой да чете ситното съдържание. И професорката препоръчва тия храни на деца? Боже, боже... и после защо били дебели,защо имали диабет. Всяка сутрин голяма доза от бялата отрова както викат на бялата захар.... нямам думи.

Закуската, закуската! Пък ако има и обяд и вечеря зя чаавето-машаала!