Топ 25 на страните с най-ефикасно образование в света

Азиатските страни доминират в класацията на "Pisa" с най-ефикасно образователно представяне на учениците.

Обратно в новината

Коментари - Топ 25 на страните с най-ефикасно образование в света | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ нямат собствени кадри /качествени/, те КРАДАТ ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ , затова са на 25 място .

едно време бяхме в топ 3

"Сингапур става независима държава през 1965 г. Отначало новата нация е имала слабо квалифицирана, предимно неграмотна работна сила. Тогава тя се фокусира без да пести сили в развитие на образованието, като начин да даде тласък на икономиката и да повиши стандарта на живот за хората. Това дава резултат. От една от най-бедните страни и смесица от етнически групи, религии и езици, Сингапур сега изпреварва по резултати най-богатите европейски държави." Е, това в България вече 28 години не могат да го разберат! В България всичко се прави по най-глупавия начин! Защо не се запитате защо Япония и Южна Корея са толкова успешни държави? Те имат подобни образователни и икономически политики. Зебележете комунистически Китай колко места има в челната топ25. На повечето политици децата учат по най-скъпите и престижни училища в света. Как ги плащат тези разходите с мизерните заплати остава загадка.

Прочетох с интерес статията, само не разбрах коя е тази държава под 12 ...

В училищата на всички азиатски държави от челната десятка шамарите и физическите наказания са разрешени... :)

А защо няма нито една държава от евразийския союз накъдето ни водят дрОгарете расафили! м! М!!!

Като гледам русофрениците как си прикриват неграмотността, правейки се на "готини" с уж грешно написани думички, чудно що я няма и примерно България ...

"Страната назначава учители само от най-високите 5% на завършилите висше образование в система, която е високо централизирана." Ето го ключа за бараката. У нас в наши дни учители стават предимно тези, които не могат да работят нещо по-добре платено + единици идеалисти. Ако искаш топ-специалисти и педагози да учат децата ти, трябва да инвестираш в това. А не бюджетът на министерството на образованието да е 1/4 от бюджетите на шапкарските министерства, например...

като да не го знаем, през Възраждането е било така в България - държавата на духа. Не е толкова важна материалната база - с калеми са писали класиците на родната литература. Даскал Ботьо двама поети е изучил - сина си и Иван Вазов. Учителите сами са писали учебниците на децата и по-големи успехи са постигнали от днешните професорски учебници, дето нищо не могат да им разберат децата, камо ли да научат от тях.

Разлагащият се комунизъм , е с най-добрите кади . ЕС пое по американската система , и ...закъса.

Сингапур и Япония от разлагащия се соц, а? А Хонконг? И те соц.кадри. Русия изобщо я няма сред първите 25, ние сме 45-ти. Единственото изключение е Естония, където успехът се дължи на липсата на малцинства и бежанци. То и България без тъмнозелените ще е по-напред, и то доста.

PISA в България редовно се провежда в Хасковско,Пловдивско,Момчилград/може би умишлено/.Резултата е ясен...

И Ботев , и Левски са социалисти !? Явно само там няма корупция ,...ИЛИ ?

Да ''живее'' хАМЕРИКАНСКАТА ''ДЕМОКРАЦИЯ''!

едно време бяхме в топ5, а сега на 45 място. да живее дедмокрацията, която ни тегли назад като 500 годишното анадолско (циганско) робство.

и кога точно сме били в топ 5? Коя година? Глупости на търкалета, соц. пропаганда. Кога е идвал някой от чужбина по соц-а да препитва циганетата от топ 5? Всички соц.успехи се дължат на соц.стъкмистиката. Това е простата истина.

Ако сме били толкова добре ТИ нямаше да пишеш само с малки букви!

САЩ били на 25-то от 25 места. Айде сега. Нали даже по СНН даваха проучването, че 7-8% от възрастните американци смятат, че млякото с какао идвало от кафевите крави, а и повечето не могат да открият Северна Корея на картата, иначе подкрепяли удари там.

щом не е удобна информацията, значи е фалшива...скоро и закони ще има за това

Дировци, вие какво образование имате 12. Нова Зенландя

Фактът, че и неграмотни стават журналисти, вреди на образованието повече от слабата материална база, примерно.

Българското образование от 80те години на миналия век беше на световно ниво. Не знам по какви критерии е създадена тази класация и къде сме ние, но средното образование във Великобритания в масовите училища е лошо....

си е чиста соц. пропаганда. Не можете да посочите такава класация, така си мислехме, но не сме се сравнявали. Имахме медалисти от международни олимпиади, но и сега ги имаме, те не показват общото ниво, още повече пък в училище. Децата, които участват в олимпиади, не са подготвени в училище.

Разкрихте ме!? Да Аз ги подготвях медалистите от олимпиадите!!!