Учител: Лош учебник няма, има недообмислени програми

Лош учебник няма, има недообмислени моменти в програмите. Не мисля, че петокласниците, които завършиха сега, с новото учебно съдържание, са по-грамотни.

Обратно в новината

Коментари - Учител: Лош учебник няма, има недообмислени програми | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето затова учениците ни са неграмотни, не искат да учат, защото има такива кукудев като тази господжа. И има наглостта да демонстрира тъпотията си кат о се изказва, а други идиоти да я публикуват и цитират. ОТКЪДЕ ДА ЧЕТАТ ДЕЦАТА, МА СТРИНО НЕГРАМОТНА.

че госпожата посочва Възраждането в лош контекст, т.е. лоша материална база. Всъщност точно възрожденското училище е нашият образователен връх, а не соц-а, както мнозина си мислят. Първо: най-добрите са ставали учители, както сега ни даваха пример за Сингапур, а то е нас добре забравено минало. Второ: учителите сами са разработвали програми и учебници и това ги е правело много конкретно приложими в обучението. Трето: учителите са били със завиден духовен заряд - четете спомените на Найден Геров как е дал показен урок на надутите гърци още в първата година от своето учителстване в Пловдив. Четвърто: по-лошата материална база дава по-добри резултати, колкото повече неща има да се ползват наготово, толкова по-лесно е и не се стимулира мисленето и трудолюбието, упоритостта на децата. И да не се разпростирам повече, но да не забравя най-важното, а то е, че не е имало МОН и инспекторати по образованието - бюрокрацията е способна да убие всичко.

По мое време имаше "базови училища", в тях се преподаваше по новите учебници, преди да се издадат, по този начин се преценяваше, какво трябва да се коригира преди да бъдат издадени.

Тая е 100% от хората на оная изкривената куневица дето всячески се опитва да затрие историята ни.

Пълни глупости нямало лош учебник?!? Те повечето са писани за да не се разбира нищо и са само пълнежи за да изкарват кинти!

15-ти мина и замина и си намерете нова тема да си чешете компетентно езиците! А на даскалиците ще им се разгони верицата от понеделник като влязат в час и си видят човешкия отпочинал материал с телефоните да се излежава и крещи по чиновете. А камерите записват ли записват уж от грижа за дечицата а всъщност дебнат кой даскал какво прави та да го шкартират първо него. Честит празник на всички които го пожелаха!

Всичко зависи единствено и само от качествата на учителя.

кАК ЛИ ПЪК не Ако има един добър учебник, може да се надяваме, че и най-тъпият учител ще прочете и ще се подготви за час. Но ако учебниците са лоши - какво да преподават учителите и от къде да учат учениците.

Не мога да кометирам учебници. Децата ми са големи Мъже. Но имам Внучки. Голямата ще бъде в 6-ти клас и трябва да прочете "Под Игото". Това НЕ Е КНИГА за 6-ти КЛАС. "Под Игото" изобщо не е за ученици поне до 10-ти клас. Как ще разбереш какво четеш покрай смартфона до теб ... как ... че в тоз Роман интригата е за Големи хора, а простотията и при тях е такава, че даже не е и за тях. .......... Казвам на детето - знам, че ти е адски скучно /ни история на поганците знае, ни нищо/ - прочети 10 страници от началото, по средата и в края, запомни 4-5 имена и си готова. Че аз като трябваше да чета Под Игото, класната ми каза - като не ти харесва, прочети Брулени Хълмове. Така поне разбрах, че има Сестри Бронте ... то не толкова сложно...

В БГ никога няма виновни. Всичките са професионалисти и експерти. Нация от дупедавци, никои няма да признае реалността от страх за дупе. И като в това число се сложат и подкупите които най-вероятно се дават от издателите за да се одобре няакои учебник за ползване, и става лошо. В БГ всяко следващо поколение става по тъпо поради естествениа подбор който тече в момента.

Има многгооооооооооооооооооооо нежелаещи да учат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Има лоши учебници и още как, такива откровени простотии и безмислени текстове съществуват в тях, че нямам думи да опиша колко съм възмутена. На всичкото отгоре, понеже си нямам друга работа, трябва да чета всеки урок наравно с детето за да видя става ли или не, когато е тъп - иде дойде- но когато е вулгарен, циничен и неверен, тогава вече имаме проблем.

Лоши учебници няма, има ужасни учебници. В сайта УЧИТЕЛИ БГ бяха изкарали бисери от учебници... страшно е...

не се коментираха учебниците, а СЕ УЧЕШЕ! Учителите не се изказваха по медиите, НО БЯХА ПЕДАГОЗИ! Учебниците бяха ЕДНАКВИ за всички ученици...Сега по какви критерии ги оценяват...като те учат по различни учебници, по различни програми...само учителите са си лика -прилика....като тази госпожа на снимката и глупостите, които ръси...

И партия бе една! И учителите членуваха само в БКП! И деректорите бяха само комунисти! Ех, какви славни времена бяха! И опашките пред магазините бяха дълги! И дружбата с СССР процъфтяваше!

не е било както трябва-НЕ СА ТЕ НАУЧИЛИ НА ПРАВОПИС... пише се дИректори, не дЕректори...Пише са със СССР, а не С СССР...

Има само прости и алчни учители! Те ще си останат такива, независимо какви им са заплатите! Растат само на задници!

Даже и черно-белите учебници ли?

Каквото и да пишете е ясно, че държавата (МОН) създава тъпи програми, следват тъпи учебници, тъпи ученици, неграмотност и чалгарщина! Защо плюете учителката. Тя ли е виновна, че държавната политика е такава? За тия пари дето получават учителите трябва да сте им благодарни, че обучават децата. Да не би вие да сте перфектни в работата си? Ако е така България би процъфтявала!

Ами да не дава интервюта и да не се прави на интересна, каквато не е, ако не иска да я плюят. Нищо не казва. Най-вероятно детето на интервюиращия учи в същото училище и оттам е цялата работа. Статията е безсмислена.

Тази не е компетентна да дава интервота по този въпрос. А вероятно и по всеки друг. И резултатът е видим - странни твърдения, необосновани тези, откриване на топлата вода и т.н.

Това ли е твоят номер от пандиза?

Не, номерът на третата ми диплома за висше образование е. Но и за пандиза има време - животът е пред нас. Ти като се казваш Аха ако се беше родила момченце Ахо ли щеше да се казваш? Или си кръстена на баба си Андромаха?

Защо им давате думата на такива неосъществени народни певици, които са станали учителки само, за да са център на вниманието? Естествено, че има лоши учебници. Както и има лоши учители, лоши родители, лоши ученици. Винаги е имало и винаги ще има. Като няма какво да каже да пожелае успешна учебна година и да бяга бърже в час.

"Учениците все по-трудно създават последователни, цялостни, смислени текстове устните изказвания са накъсани, недоизречени..." Така е; Това идва освен от чат-модата и от неграмотността на българските "журналисти". Учениците вероятно четат статии в дир-а и други български сайтове и вестници. Ето едно заглавие от вестник: "Крадци заловиха полицаите във Видин"

то не е съвсем лишено от смисъл. Все пак полицаите в много моменти се оказват нарушители, добре би било някой да ги хване и тях. :)

Пълна глупост.

дето смята,че ".. Трудна е граматиката на българския език, правописът и пунктуацията"...Не може да бъде вярно...Тя явно няма представа от "трудна граматика"-като тази на немския, френския,руския език...с многото падежи и трудния правопис...Кирилицата е най-добрата азбука, тъй като на всеки звук има корелативна буква...Тези, които ползват латинската азбука, са я приспособили за езиците си...Германците слагат точки на о,а,у...За англичаните да не говорим -3-5 букви отговарят на един звук...При френския-също...Трудна й била българската граматика, та и правопис... Вярно, че над 80% от българите са неграмотни, но това не се дължи на "трудности на езика", а на необразованост и простотия...включително и на учителите...

сте забелязали за точното отразяване на звуковете в нашата азбука, но това малко пречи на историята, защото показва, че българите са били свикнали да е така, а по-стара такава писменост е санскрит.

Тази пишман колежка по малко да се прави на интересна. Добър учебник е изключителна рядкост, нещо като бяла лястовица.

Напротив-има. Има и лоши програми, лоша материална база в училищата, лоши учители и лоши родители. Затова в крайна сметка има и лоши ученици.

Това са пълни глупости. Била съм учител 7 години и още помня отвратителния учебник по история за 9 клас на Андрей Пантев! Друг е въпроса, че добрия учител с помагала и допълнително подготвени материали може да компенсира съдържанието на лошия учебник.

Има,има!И това произтича от некъдърните стандарти и учебните програми,както и от самите автори,някои от които на са пипали дневник. След училище ученикът остава сам с учебника и каквото научи,от него е.

Какво значи, "учител по БЕЛ"?

Български Език и Литература

Напротив, има много лоши учебници. Хубавите учебници са рядкост! А вие явно не сте учител, нито пък добър ученик, щом не го знаете.

Има лош учебник - този по история на България. Този учебник, който целенасочено те кара да забравиш родовата си памет, този учебник, който те кара да се изплюеш върху гробовете на предците си, без дори да разбереш, че си го направил.

Този учебник е резултат от учебната програма, която пък се задава от МОН. А там е пълно с родоотстъпници.

Учителката е умна и красива.

...за разлика от програмите....-:)