Детоксът на холивудските звезди

Детокс е чуждица и означава пречистване на организма чрез хранене или липса на хранене.

Обратно в новината

Коментари - Детоксът на холивудските звезди | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искам да видя как ще изглеждат тези "детокси" като станат на 100 години!?? абсолютна глупост и реклама на "известните" какво ядяли и пиели и как спортували!! сигурно си мислят, че ще живеят 200 години, а?? прадядо ми, ядеше пържено свинско, пиеше ракия, пушеше и почина на 103 години, и то, понеже се подхлъзна и падна, и в резултат на падането, си счупи крак!! всичко е ген, останалото е бля, бля...;))

Последната рецепта вярна ли е ?Вегетарианска съм ,но поради липса на време по някога ям не дотам полезна храна искам да пречиствам организма си ?

И след всичката тази тупурдия и специални процедури никак не става ясно, стават ли все пак за едбане след всичко това?

Повечето от изброените режими са просто витаминни бомби и разни диети. Полезното действие се дължи само на съставките, които са ключови за доброто функциониране на организма, но не премахват никакви "токсини" Само да вметна, че само напитка от лимонов сок с лют пипер, 10 дни без прекъсване е СИГУРНА ЯЗВА! Вредно е да се пие лимонов сок на гладно, дори ако после закусиш, какво остава да се пие само и единствено това, при това с добавен лют пипер.

Аз пия лимонов сок изцеден от един лимон на гладно в топла вода от 10 години , всеки ден и няма язва! Всички практикуващи йога го правят също...

ДЕТОКСИКАЦИЯТА Е МИТ Това е псевдо-медицинска концепция, замислена да ви продава продукти. Да говорим ясно - казва Едзард Ърнст, пенсиониран професор по медицина в университета в Ексетър, "има два типа детоксикация: единият е порядъчен, другият не." Порядъчният той описва като лечение на хора със застрашаваща живота пристрастеност към наркотици. "Другият е дума, открадната от предприемачите, измамниците и шарлатаните, за да продават фалшиво лечение, което едва ли не пречиства тялото от токсини". Ако токсините се натрупваха по начин, по който тялото да не може да ги отдели, вероятно щяхте да сте мъртви или да се нуждаете от сериозна медицинска интервенция. "Здравото тяло има бъбреци, черен дроб, кожа, дори бели дробове, които извършват дезинтоксикация непрекъснато," коментира той. "Няма известен начин да бъде накарано нещо, което работи перфектно в едно здраво тяло, да работи още по-добре." Голяма част от маркетинговите приказки се въртят около "токсините": отровни субстанции, които поглъщате или вдишвате. Не е напълно ясно обаче какви са тези токсини. Ако те бяха назовани, можеше да бъдат отчетени нивата им преди и след процедура, за да се провери ефективността й.

А на вас кой ви казва, че някой отрича работата на черния дроб и бъбреците, и кожата? Статията казва ли, че не пречистват и не участват в процеса на отделяне на токсини??? изброените примери са за вариант да подпомогнеш тялото си, тоест работата на тези органи!!!!!

Най-светната е Меган Фокс! На нашия пазар има един яб. оцет, получен от яб. вино който се бутилира заедно с "майката" (това най-общо е остатъка от дестилата, от който се получава оцета. В сев. България имат традиция да държат виното в бъчвата по този начин). Въпросният оцет и по принцип истинският натурален има изумителни качества за здравословното хранене и за пречистването на организма като цяло. Една рецепта с универсално действие (вкл. с/у склероза): 2 ч.л. натур. яб. оцет, 40/50 мл. вода+ 1 ч.л. натур. мед се разбъркват и изпиват сутрин на гладно. Истинският яб. оцет и чесънът са двете неща, които нямат съперници по отношение на полезността им за организма.

Само една забележка - на 1 чаена лъжичка оцет трябва да се добави минимум 1 чаша вода, иначе киселината скоро ще прояде зъбите. Друго важно нещо - след прием на оцет, лимонов сок /дори и разреден/, или ядене на кисел плод, зъбите не трябва да се мият, защото емайлът омеква временно и лесно се руши. Може да се изплакне устата с вода или с паста за зъби, за да се намали въздействието.