Коментари - Мъдростите на Дънов: Чисти мисли за добро здраве | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не случайно е почитан в цял свят ката Вселенски Учител . В България вече цял век всякаква управленска сган се опитва всячески да очерни името му . Няма да успеят ! Будните хора се множат с дни и процетът е необратим . Със здраве :)

Откъде ще до идат добрите мисли на човека.единствено след покаяние и приемане на Исус Христос.на едно място Исус каза че няма нужда да говорят какво е човек защото тои знаеше какво има в човека.

В изпълнението на волята на Бога е силата на човешката душа! Който има поне малко мъдрост, ще проумее какво е казал и завещал Дънов на хората.

Дънов е праведн човек, богоугоден. Не е светец, не е мъченик и словата му не са ерес. Никой не ви кара да ставате дановисти, нито да следвате съветите на Дънов. Прочетете ги за обща култура и все ще научите нещо полезно;)

Моля всички, които са се вързали на тази раздухана в интернет измишльотина, че видиш ли дори Айнщайн се е преклонил пред Дънов, веднага да идат да се застрелят. Ще бъде един по добър свят (а и ще помогне на естествения подбор). Айнщайн, който говори за точни науки, математика и който отрича всчкаква религия и божествено-духовни неща... да признае Дънов? Не вярвайте на всичко в нета, включете си и мозъците малко.

Ти който споменаваш името на велики хора като Айнщайн и Дънов имай доблеста да си споменеш името, а не да си "безименен" дървен философ. всички форуми по различни теми са пълни с тъпи изказвания като твойто тук.

чЕТЕЙКИ ТАЗИ СТАТИЯ СПОНТАНО У МЕН ВЪЗНИКВА ВЪПРОС: Правителството на ГЕРБ с най-чистите помисли как е оцеляло до сега? Ако Учителя е прав,нито един жив не би останал до днес.Явно Дънов греши,действителността го опровергава напълно.

Това щото овчия народ няма никакви помисли!

Православната църква отлъчи гения Толстой от лоното си, а няма да отлъчи Дънов и го обяви за еретик. Църквата и поповете винаги са смятали себе си за вся и всьо, че били осенени видите ли с Божия благодат, а видяхме колко чинят, като се отвориха досиетата им. Срам и позор и колко жалки са, ако се погледнат отстрани с очите на народа, а не да припяват какъв демон бил Дънов.

И кво? Като поповете имат кривици дай да станем дъновисти, поради което. Какво толково не му харесвате на Новия завет не мога да разбера, та умирате да се правите на будисти, йоги, ню ейдж, кришнари и т.н.? На нещо лошо ли учи, според вас? А, да... Че е традиционен, ерго не е модерен. Друго си е да си био-еко-веган и да дишаш дълбоко, докато друсаш паневритмична ръченица в бял чаршаф на Рила.

дънов е мерзост пред Бога и проклятие за народа ни, лъжеучител....служител на дявола

Не баламосвайте хората с разни духовни щуротевини, а четете правилно. Христос е казал: Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч (Мат. 10:34). Това означава че злото трябва да се отстранява както рак - с меч, със скалпел , с пушка, с всичко. Защото Хората са божие творение, а не на сатаната който се опитва да си припише всичко и да управлява света. Религията/духовното слово/ по-късно е преизтълкувано в полза на злото и богатите. Не може с добро да похождаш към злото, защото то ще те победи.

А бе в България, всички по интелигентни са измамници, а че правитеството и комунистите, който продължават да ви крадат ги уважавате..... егати държавата. Хора най-зле сме от цяла Европа!

бъдете здрави ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хубавото на тази статия е, че всички прочели я, еле пък коментирали я, очевидно са се замислили, че има не само търбух, а и душа, че и дух, на всичкото отгоре. И даже се дърлят по въпроса, спорят, изказват се от последна инстанция. Пука им, така... Което е прекрасно!

Като чета коментарите, споровете и обосновките едва ли някой тепърва ще стане дъновист след тази статия. Виж, бая дъновисти май ще се откажат да ги правят на маймуни, както върви диспутът.

Я някой от напредналите бели братя да каже, как хем си превъзмогнал егото си, хем търпиш да ти викат Учителя и да ти правят метани?

Щом е успял и Айнщайн да излъже, голям мошеник ше да е бил. Аз веднъж на площад "Славейков" отворих една книжка с негови беседи, и първото изречение на което попаднах гласеше: "Колкото му е по-голям носът на един човек, толкова е по-умен". Това ми беше първият и последен контакт с този "учител".

На мен носът ми е огромен и с годините все по-голям става. Изнася ми философията му, сиреч. Ама много плитко, бе... Много като за селяндури са тия лекции. Уж ги пишел прости, за да ги разбират всички, ама, както си забелязал, по-сложни така и няма.

Пинокио, не се обаждай, нали знаеш, че при теб причините са съвсем други......

Добре де, някаква тайна ли е, че човекът първо е завършил методистко училище в Свищов, после заминава отвъд Океана, учи в Методистката теологична семинария и Теологическия факултет на Бостънския университет... С тези си умения и познания дали е много трудно да баламосваш не особено образовани, да не кажа прости българи, и да им се правиш на "Учителя"? Питам само. Човекът не е Иван Рилски. Не е като да е медитирал в Рила 40 години и да му е дошло отгоре някакво познание. Той цял живот си е учил за поп... Това му е образованието.

Той винаги е казвал да не се просто доверяват хората а да го изпитват и проверяват едно учение с житейни опитности.

А мъдростите на Джоузеф Смит, Лафайет Роналд Хъбард, Чарлс Тейз Ръсел и компания кога да ги очакваме? Това са бащиците на мормоните, сциентолозите и свидетелите на Йехова. За тези, които не знаят. Сектантът си е сектант, българин или чужденец. Дайте трибуна на всички.

Не съдете, всички сме Божии :-) Разликата между нас е,че някои се жертваме доброволно, други се принуждаваме да дадем жертви. Защото с нас е Бог!

Аз не познавам нормален дъновист. Всички са свръх хора. Единствени и уникални.Поради своята святост повечето стигат до нивото на клошарите, а една друга малка част от тях правят пачки от книги за които Учителя никога не е и чувал.

Дъновизмът е като много други псевдоучения - сиентология, секти, култове към личността, йогистки клубове излизащи извън физическата част, екзотични за държавата, в която живеем, религии. Нищо българско няма в него. Дънов е получил висше образование не в България. Пооткраднал е модела за Бяло братство от други братства. Човекът е почерпил знания в свободна среда. После е дошъл в една консервативна държава, където не е имало нищо друго освен православно християнство и тук-там мюсюлмани. Това му е предоставило достатъчно голяма среда за влияние сред хора, които си мислят, че религията трябва да се развива. Който е чел лекциите на Дънов, знае че там си има дори подробни указания как да се пее на богатите, за да си развържат кесиите... С цялото ми уважение към Дънов, това е един интелигентен човек и толкова. Нищо оригинално няма в учението му. Всичко е компилирано.

Компилирано, демек събрано. Събирал е "Учителя" от много места каквото му се струва правилно и го е представил като едно учение. Не става така... Не се прави така.

само със сърпа и чука по главата. Написахте 45 от 53-те коментара под тази статия и си мислите, че сте по-голям Учителя. Преди бяхте атеисти, а сега понеже синодът е пълен с доносници на ДС, сте православни, нали? Учението, което за n-ти път проповядва на Земята Дънов, е старо като света и ще пребъде.

Е, като е старо като света, значи си има и стари учители. Защо се налага да го представя като ново и Негово?

Отричате ли, че има лекция, в която Дънов учи последователите си как да се пее на богатите, за да си развържат кесиите? Мен лично това ме отказа от Дъновизма. Преди двадесет години. Познавам учението добре.

Тази агресия с боя по главата на инакомислещите санкционирана ли е от Бялото братство или си е Ваша лична инициатива? Какво би направил Дънов? Той бил ли е по главата със сърп и чук тези, които не са сигурни, че е прав?

Прочетете книгата на йером. Висарион за т. нар. учител Дънов. На този самообожествил се духовен шарлатанин непрекъснато се намират хора да му кадят тамян. Как един път т. нар. последователи на Дънов не намериха време и път да се поклонят пред рилския светец и чудотворец св. Йоан Рилски, както и да си почистват свинщините, що остават след себе си на Рилските езера? Ноооо.... всеки последовател на Дънов се смята за свръхчовек...

Всеки, смятащ се за свръхчоврк е в голяма грешка

Така е. Той е гигачовек. Мегачовек. Самоунижава се като се мисли само за свръхчовек.

Ти как знаеш кой какво прави и къде ходи. Много ми е интересно защо си мислиш че само диновисти ходят на седемте рилски езера? Ако прочетеш статията ще разбереш колко е лошо за теб да си една мнителна черна станция. Не всичко което ти влиза в главата от някъде си е истина. Помисли и провери преди да съдиш хората. Па ако знаеш каква греда има в твоето око ще спреш да се занимаваш сис съчеците в очите на другите. Разберете че нашите думи и действия си имат тежест и трябва да боравим разумно и отговорно с тях. Всичко се връща рано или късно и това важи за всички без изключение.

Дънов е получавал инфо по време на медитация,стотици са неговите беседи.Истинското християнство,е първото християнство,проповядвано от Апостолите.Християнството е дошло при нас,чрез Христос.Тогава Християнството е било ,,Учение'',а в последствие се превръща в инструмент за управление на масите..или просто казано ,,Религия''. Дънов ни призовава да вярваме директно в Бог, и да вярваме НА Христос,на Христовото учение,м/у човек и Бог,не трябва да има никаква преграда,или институция.Това е ограничение в човешката вяра в Бога. Защо винаги м/у човека и Бог стои религия,ЗАЩО ?

Ами религията е нещо като Цифрово-аналогов преобразувател. Чрез нея амебите и чехълчетата биват запознати с Плана Господен. От друга страна религията е прекрасно оправдание за изтребване на огромни количества едноклетъчни. В нито една "обикновена" война няма толкова пролята кръв, колкото във войните за Вярата (от всяко едно естество).

Дир.бг нещо се е засилил да прави пропаганда на духовния шарлатанин Дънов и сектата му. А пък религиозните ортодоксални фанатици които сега се газират тук под материала пък са същата стока като филмираните сектантчета на Дънов. Един дол дренки.

Да го разкарате тоя дъртия еретик оттука!!! Себе си като е решил да погуби в ада - да не дърпа и други подире си!

2 Тимотей 4 "1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му: 2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване. 3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти, 4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните." Бог ни е дал Божието слово записано в Библията чрез патриарсите и пророците вдъхновени от Светият Дух, което се е утвърдило през вековете, исторически, пророчески и научно, за да познаваме Неговият свят характер, воля, закон и спасителен план за човека, и за да не ходим в духовният мрак на суетните човешки философии.

Именно. Да не ходим в духовния мрак на суетните човешки философии. А всуе значи напразно. Напразните човешки търсения на мъдростта, която не е човешко право. По-добре човек не може да го каже, като се замислиш. Сега остава и да кажеш как точно гарантираш, че носителят на информацията, Библията, не е бил манипулиран през вековете? Освен гностицизма има ли друг метод, който да обещава, че вярваме в каквото трябава? Ако Билията е преработвана през вековете, какво освен гностицизъм остава на вярващите?

Според вас Бог няма ли да се погрижи Неговото спасително слово да остане чисто и ясно разбирамемо за всеки един от тези, които търсят Неговата вечна спасителна истина? Не е ли предупредил своевременно какво ще сполети тези, които се опитват да преиначават Неговато слово, поставяйки примка не само на себе си, а и на ближният? Нашият Бог е Господ на порядъка и Неговото слово и дела са ясно разбираеми за човека с честно сърце и трзв ум, така че тези които отстъпват от Неговата вечна истина, нямат извинение. Гностицизма е абстракционизъм (суетна човешка философия) твърде вредна за тези които я практикуват.

Никой не може да каже повече от това, което е казал Синът Божи.

Гледайте изтрещелите му ученици, дето осират Рила всяка година, и си правете сметка за учителя им.

Абе велик е, голяма работа. Обаче на мен ми прилича на майстор-шарлатанин. Естествено има много голямо стадо блеещи овце. Значи да мислим за всяко вдишване. Да не мислим за богатство, но ако е за "благородна цел" тогава може. Значи искам 10 милиарда за да оправя България. Нещо лошо ли ще е да се захвана с наркотрафик? С благородна цел, т.е. може.

Създава кумири (Библията), но първосигналното ти мислене е повече от показателно защо съдбата на българина е тежка.

Дънов е лъжеучител, както Ванга е лъжепророчица. Не учат хорта на покаяние.

Големи глупости.

Напротив! Написал е истината.

Прекрасно е, че в такъв широк форум, какъвто е този на ДИР.БГ се засягат теми за духовност и себепознание! Петър Дънов е изключитлна и светла личност, познат и признат извън пределите ни повече, за съжаление. Дори и само основни пунктове от неговите беседи да бъдат въведени в основното обучение на българския ученик това би допринесло за подема на България на всички нива.

явно затова неговите ученици са все Перко Наумов - отгледани с мъдрите му напътствия.

какво е това езотерично христянство-библията отрича всякаква езотерика и окултизъм...който и поп да питате ще ви каже че това е секта,напълно непризната от православната църква,някаква негова си религия - на Дънов...

Религия, обявяваща се за единствената истина е пагубна за Света, за хората. Такава религия се превръща в идея, в догма, а идеите разделят хората. Христос преди 2000 г. се обявява срещу догматизма и алчните проповедници и това го отвежда на кръста. Макар че 300 г. след това император Константин превръща Християнството в официална религия на империята, в средство за управление и подчинение на короната, нещо, срещу което Христос е въстанал. Дънов е един от най духовните последователи на Христос, най дълбокия, най истинския.

абсолютно вярно.

Няма как да е пагубно за света Откровението Христово, което учи единствено на любов към ближния. Което учи всеки да обича дори врага си. Лъжеучители като Дънов с техните еклектични езотерики отместват центъра на вярата като я превръщат в елементарен ритуализъм и култ към личността. Целта на Дънов е да угоди на собственото си его, да се възвеличае сам като създаде около себе си стадо от плиткоумни последователи, които непрекъснато да величаят него, а не Бог. Позоваването на Христос и на учението Му е по съществото си ползване на чужд авторитет от страна на лъжеучителя.

те защото поповете имат генерално пълномощно от Исус Христос, нотариално заверено от Отца Му.

е писана и редактирана от хора, а не от Христос.

Дънов е велик. Той проповядва най-възвишените човешки добродетели и най-вече пътя към тях, проповядва просветление, себеосъзнаване. Той е прозрял онова, което казва Буда за истинската природа на нас хората. Днес, 2600 г. след Буда, ние човешките същества сме все по-здраво впримчени в хватката на Егото, нарушената човешка функционалност, причиняваща жестоки страдания по Света. Обсебени от Идеи(всякакви), Страх, Алчност, Жажда за власт, които са основните подстрекатели на Его-то пропускаме Мигът, заради който идваме на този Свят, пропускаме целта на нашето съществуване в този образ. Не става въпрос за отшелничество или отричане на материалните неща. Става въпрос за живот в покой. Покоят е ключът към най-голямата власт във Вселената. Да си в покой означава да живееш в настоящето. Настоящият момент е сцената, на която се разиграва театрото, наречено Живот. Има три думи, които ясно показват тайната на изкуството да се живее, тайната на всеки успех, на всяко щастие - Единство с живота. Да си в единство с живота означава да си в еднство с настоящия момент. Тогава разбираш, че не ти живееш живота, а животът живее теб, животът е танцьора, а ти си танца. Скъпи приятели, в живота има само един момент - настоящият. Всичко останало е преходно, мимолетно, нетрайно - неща, его, тяло, мисли, чувства, емоции, случки, събития идват и си отиват и се появяват само, ако си спомняме за тях. Когато ни обсебят мислите за отминали събития, носещи ни негативни емоции знайте, те са генерирани от вашето его. То се захранва от тях. Сещайте се за тези мои думи и ще ви става много по-леко, усмихнете се, това е моментът на осъзнаване. Тези периоди ще бъдат първоначално много кратки, но ако вникнете по задълбочено, ще се увеличават. С егото не можем да се борим, не можем да го преодоляваме, можем само да го осъзнаваме.

Красиви подредени по смисъл и значение словосъчетания, носят заряд на доброто и полезното за всеки от нас. Дай боже, практически да е приложимо и реално осъществимо в настоящето.

О, то, като си преборил егото си защо се именуваш Гошо? "Сещайте се за тези мои думи", казваш... Ти, преборилият егото си... Защо ти трябва да дращиш тук, като живееш в мига? Защо не танцуваш? Защо обясняваш на другите как да танцуват, танцуват ли, не танцуват ли? От върхът на Рила се вижда, че повтаряш мантри, които нито разбираш, нито можеш да приложиш на практика. Самовнушението, автосугестията не работи. Ние не ставаме за будисти. Нашата на Балканите е друга.

Че то ти си се отказал още преди да си опитал... на какво просветние се надяваш :))))

Кой познава Ботев и Левски извън пределите на Родината ни, но ето че има Българин разпознаваем по всички кътчета на света.

За Христо Стоичков иде реч явно.

за Гришо иде реч. Покрай Николинка го знаят и на Хаваите и на Карибите и у Порт ъф Пренс. Мдаааа

Дънов е космополитна личност. На него великите Л.Толстой , Айнщайн се възхищавали, за разлика от неукият българин.

Последователите да тази ерес са толкова просветлени че вярват дори на лесно проверими лъжи

Питат Дънов какво е Бог, а той отговаря - "Добрите мисли в теб" !!! Учението на Дънов е Българското учение - подарък за целия свят!!! Някои, които не го познават, го прилагат и без да го знаят, а бездуховните го плюят!!! Бъдете добри към себе си и другите, това е най-малкото, а Дънов ни учи да почнем са най-малкото!!! МИР ВАМ!!!

Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България. Тези думи на Алберт Айнщайн прозвучават в ефира на френското радиo RTF през 1989 г., по повод годишнина от рождението на гениалния учен. Тогава в юбилейното предаване са били излъчени избрани изказвания на Айнщайн, между които и горният цитат.

Писнало ми е от сектанти. Дъновистите о*ират цяла Рила, когато се съберат на стада. Метафизичните дрънканици за връзка между кокал и мисъл, между шкембе и постъпка, няма да ги коментирам изобщо- под достойнството ми е.

Познавам една дъновистка - злобна жена. Бие и тероризира мъжа си. Дебне хората и непрекъснато ги критикува. Себе си обаче не вижда. Определя се като светла личност. Първа е на паневритмия. По-далеч от такива.

Ключовата дума е "една", и последователите на учителя стоим по далеч от "такива". Предполагам че сте ходили на училище и знаете че там има ученици от различни класове. Не може да се очаква един първокласник да знае колкото един десетокласник нали? Също така всички знаем пределно добре че има дори и десетокласници които се държат като първокласници. Както бе било нелепо да сложите всички християни или всички българи под един знаменател, така е и сравнението на въпросната жена с бялото братство и Учителя.

както кратко е казвала старата българска вяра: "Добри мисли, добри думи, добри дела!"

НАПИСАЛАТА СТАТИЯТА Е ПРОСТО НИЩО - ЗА КАКВО И ПОРАДИ КОКВА ПИШЕ ЗА ВЕЛИКИ ЛИЧНОСТИ ПО НИКОЕ ВРЕМЕ????

абе защо се правим някой път на инфантили - и аз съм фен на чистият спокоен живот ама като избягам в гората и се покрия там ми доскучва и слузам в градъ а като сляза в градъ се оказва че докато аз съм медитирал в гората и танцувал паневритми хората са бачкали и далаверили и са материално напред а духовно са понапрегнати от работа и далаверки а аз си слизам чист весел здрав и хубав от планината ама гладен и беден материално и започвам да им давам съвети как да живеят за да са по-щастливи , в началото ми се радват ама като им кажа дайте сега по 5лева за да мога и аз да си купя сирене и хляб и книги да четъ и започват да ми се сърдят в общи линии така ми изглежда дъновизмът отстрани - много хубава теория ама някак неосъществима - повечето чисти прекрасни дъновисти които познавам са абсолютни дърдорковци и немогат на 2 магарета и слама да разделят камо ли да отгледат 2 магарета да ги разменят за един кон и да излязат на печалба но на приказки за възвишеност и духовенство са страхотни

Баш такива са, ама квичат до небето като им го кажеш ;)

Колко по силно е твоето желание за печалба, толкова си по встрани от Живота .

Дънов проповядва, че злобата убива човека. Внимавайте със злобните си коментари.

Виж нашия Господ Бог какво казва за Дънов и дъновчетата. Аз почитам Неговото слово, а не излиянията на отлъчен от църквата лъжепророк-еретик, а Той е казал: Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; Не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,

го е казал злобният еврейски сатана. Исус Христос да е казвал, че ще наказва и убива някого?

би трябвало да се отнася за църквата с нейната йерархия во главе с папата и безбройните светии, които се почитат през ден. както и иконите, размножени до безкрайност.

Лъже, иначе да сме свършили досега!

" ... в онези далечни години, в които е живял, за бъдещето на медицината и лекарите. Той е виждал бъдещето им в това да образоват здравите хора как да пазят здравето си." Така е, днешната лекарска и фармацевтична мафия нямат интерес от здрави хора, защото не плащат. А фармацията и медицината са бизнеси за милиарди долари.

Този комунистически ятак, умрял едва на 80 години няма нужда да го слушам как правилно се живее

а дъновистките олигофрени са едни чистомислещи...

дъновистите - сатанинска секта. Четете за "учението" на Дънов в книгата на монах Висарион от Атонския м-р Зограф.

А, не е ли по-добре, който се интересува да види директно какво представлява това учение (поне с днешния Интернет това може да се случи за секунди), вместо да чете какво писал този или онзи относно Дънов?

когато хората мислят със своите глави. Трябва да им се вбива с кръста или със сърпа и чука.

??? Ударихте под дъното, Дирник. И не го назовавайте този лъжец "Дънов" - той сам най-безсрамно се е отрекъл от българското си име, а е отлъчен даже от евангелистите (какъвто се е водел). Защо не го кажете какъв е - мантраджия 'бенсайдуно', заради който осраха Езерата в Рила.

Всяка година яко осират Рила около езерата така наричащите себе си "бели братя" бели, бели, ама само кафяви купчинки и безброй найлони. хартии и какви ли не още отпадъци оставят да ги събират хората обичащи истински планината след така наречените им ритуали.

Вие - форума ли?

Дънов никога не е признал каквито и да е бели брята и тн... това са си други измисленяци.