Прекалените тренировки били вредни за мъжете

Прекалените тренировки са вредни за мъжете, защото увеличават риска от натрупване на плаки в артериите.

Обратно в новината

Коментари - Прекалените тренировки били вредни за мъжете | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията е доста постна. В изследването, какви са били точно участниците ( взима ли ли са добавки, хормони, анаболи и т.н. и т.н. ) ? Всички ли са живеели на едно място, с какво са се хранили ? И да спортуваш, храниш ли се като свиня ползата от спорта е нулев. И куп още въпроси. На базата на тази постна статия да се правят изводи и коментари е нелепо. Въпреки всички постижения на науката, ние следваме Големия брат !

Едно е сигурно - който спортува повече от 7 часа, той и към яденето си е доста стриктен. А стриктното спазване на някои режими с нисък холестерин води до парадоскален свръх синтез на холестерол от самия организъм и затлачване с плаки. Това е според мен връзката. Пример: Аз не знам нито един фитнес манияк, който да яде цели яйца, те набиват само белтъците. А в природата продуктите, които съдържат холестерин, съдържат и колосални дози лецитин, който отмива всичко.

Спорта е най-извратената фанатична религия, затриваща най-много хора. Като се започне с това, че е основна черна дупка в бюджета, че ликвидира здравето и интелекта на младите, че силоваците, мутрите, които съсипаха света произлизат от там.. Мнение, само.

Спортът - да, любителското спортуване без състезания - не. Прочетете за "Jeffry Life" във уикипедията и ако сте щастливи да намерите - и някоя от книгите му. Пуснете името му в гугъл и погледнете изображенията.

А, на третия пол как се отразяват?

Повечето коментари са написани от сравнително млади и мързеливи хора. Когато минете 55 и ви открият високо кръвно, холестерол и триглицериди, и ако личният ви лекар не скрие от вас факта, че в недалечно бъдеще ви очаква инфаркт, инсулт или рак, поограмотете се относно ползата от фитнеса! А силовите тренировки са единственото средство за борба със саркопенията - загубата на мускулна маса, която довежда до остеопороза и при едно счупване, понякога и до смърт. Да, и фитнесът е който не само ще ви даде здраве, но и ще ви осигури да сте самостоятелни (а не на легло) докато сте живи. Но всичко това ще разберете когато ви дойде до главата и ако не умрете преди да достигнете горепосочената възраст. Впрочем, аз тренирам по 6 часа седмично :) и затова нямам плаки ;).

Дедо Иване, Никакъв фитнес! Идиотско е да изразходваш енергия и да плащаш, вместо да ти плащат за това! Една мотика 8 номер върши по-добра работа и носи принадена стойност.Ама иначе как ще печелят неуките спортистчета, открили фитнес центрове, на кого ще продават "полезните' си храни? Стига лобизъм "дядо"!

Колко забавно! И аз не изразходвам енергия без донадена стойност, да не съм идиотка. ха ха

Точно за саркопенията пишеше, че еднакво засяга нолмалните хора и атлетите. Т.е. тя е нормално явление.

който да ходи на фитнес! Само кухи батки и тъпи кифли!

Към коментара си прибавям, че двама от добрите ми приятели, които ми казаха, че съм луд, когато на 59 години започнах да тренирам, са вече покойници.

Белите винаги са били най-добри в стрелбата, а черните в бягането - просто статистика.

По 5 тренировки седмично са достатъчни, все пак тялото има нужда от почивка, не става дума за професионални спортисти, разбира се

Повече от 7 часа седмично ли тренираш? Не вярвам.

Сори, това беше до Дядо Иван, който се спряга за атлет, а сигурно просто нормално се раздвижва.

Това изследване заземи българина в хола. Сега вече ще моли и жената да му превключва каналите... :)))

Всичко прекалено е вредно. Обаче ми се струва, че някои хора критикуват спорта без реално да са спортували толкова много и защитават каузата си просто от ... мързел.

Някои хора просто от мързел няма да погледнат темата. Коментират само такива, които се интересуват от темата.

И аз съм забелязал, че доста често именно мъже, които бягат по 5 километра и повече всеки ден, получават инфаркт. Всичко прекомерно е вредно. Да, движение трябва да има, но според възрастта и с мярка - без излишно напъване и преумора.

Седем часа интензивни тренировки на седмица не е спортуване, това е телесна хигиена. Прекомерното спортуване според мен за натурален спортист започва от 20 часа седмично нагоре.

Добро утро! Отдавна е доказано за тези фитнеси че са вредни! Сина ми ходи но аз съм против, само се измаря и дава грешни пари. С мъжът ми сме с идеално телосложение без да сме стъпвали във фитнес. Той е 170 висок и 98 килограма което е перфектно за мъж а аз съм 161 висока и поддържам 71 кг което също е супер. Храним се нормално, ходим на планина, но не се подвеждаме по модерни глупости!

Със сигурност са вредни. Човешкото тяло е просто една машина (биологична) и се подчинява на втория закон на термодинамиката. Винаги всичко отива към разпад и износване. Колкото повече се напрягаш ускоряваш процеса. Например ако караш автомобил с 200км/ч и с 60км/ч без прекъсване този който си карал с 200 ще се износи и спре много по рано. Но карай някой си е наумил,че да бягаш е за здраве ... Енергията трябва да се спестява.

И да ако си в покой нулево движение без да изразходваш енергия и да изтриваш ставите ще живееш най-дълго (теоритично). Относно тези които трупат килограми. Простичко е. Поемай 2000 калории и изразходвай 2000. Това е :) Проста математика.

И двамата с тези килограми сте едни мазни трътки, но си мислите, че сте в нормата.

в това аз виждам неуспешен опит за ирония.

При тези мерки, считам, че и двамата сте тръгнали по пътя на затлъстяването. Щом си се харесвате дебели това е добре, но не е хубаво да го лансирате като нещо добро !

За да сте в добра форма и здраве изобщо не ви трябват 7 часа тренировка на седмица. С по 20-30 мин. на ден, нещо средно между кардио и ХИИТ ще поддържате тялото си в отлична форма и ще сте близо до това, което му е природно зададено. Тялото е устроено да работи добре физически или с кратки интензивни натоварвания или с леки дълги натоварвания. Това е еволюционно логично. Изсилванията да се кисне с часове във фитнеса и да се буха със железата като обезумял е плод на индустрията, а не на здравия разум. Направете 20 минутна плиометрична интензивна тренировка и това ви е предостатъчно за деня да сте свеж и тялото ви да е в отлична форма, сърдечносъдовата ви система да е здрава. Колкото до тия дето отричат тренировките - наскоро Чък Норис получи инфаркт, лекарите са казали, че ако не са били тренировките му и спортуването му цял живот, е нямало да оцелее, но сърдечносъдовата му система е била тренирана и това го е спасило. Така че - по-умерено за здраве :)

Сичко убуу, ма да ви еа птката лелина с тия съкращения дето ги ползвате под път и над път.

Не знаеш как да използваш търсачката ли? Или смяташ, че High Intensity Interval Тraining ще ти говори повече? :))

Не е убаву, това че българите вече не знаят български!

Би трябвало да е свързано с меланина, слънцегреенето и вероятно традиционното хранене.

Още Платон, което между другото е прозвище и значи "Широкоплещестия", е забелязал, че хората които се хранят обилно, но не работят или спортуват се обезобразяват. Той самият е бил шампион по борба... Оттам-нататък всеки има глава на раменете и може да си прави изводите.

Тук не се обкъжда другата абсолютна крайност. Освен това хората много векове са спортували, но едва този век - фанатично.

Не съм съгласен, че 7 часа на седмица са "фанатично" трениране, това е по 1 час на ден. А какво мислиш за това, че са засегнати само БЕЛИ мъже, при доказано по-високи нива на холестерол и сърдечно-съдови заболявания на чернокожите като цяло? Както казах, статията е тотален кенеф.

Демек - не спортувайте повече от час на ден? Това никой нормален лекар не би го препоръчал. Човешкото тяло е създадено да извършва тежка физическа активност дори по 8 часа на ден.

Йога и бегач на дълги разстояния, живеещ и хранещ се по всички модерни научни правила умря на 60 години от инфаркт. Този е най-пресния пример от моето обкръжение.

Айде стига глупости, очевидно в тоя случай е имало някаквъв друг фактор.

И все пак - нито един милионер или крал не се е разболял от рак, от сърце и всички доживяват над 90. Категорично без 8 часа тежък труд и без да са чак в спортна форма. За един богат дълголетник бизнесмен пишеше пък, че всеки ден си хапва ЧИПС!! Основния фактор за продължителността на живота очевадно е спокойствието, в това число финансовата сигурност.

Стив Джобс се разболя от рак.

Извинете, но подобни статии трябва да са наказуеми dir.bg! Написаното е огромна глупост и не са ми ясни точните цели, заради които е направено това "проучване", но е буквално вредно за всички хора! Махнете тази статия, тя е абсолютна дезинформация.

Напротив. Нали не мислиш, че ти препоръчват обездвижване? Едно обикновено ходене и стоене прав вършат чудесна работа. Отдавна е известно, че спортистите са още на 40-50 г. с похабено здраве и се нагледахме на рано починали бегачи, футболисти. Същевременно нито един столетник "не е пил вода потен" и тайната му е спокойствие и умереност. Сърцето не бива да се изхабява преждевременно. Движение - да! Но единствените естествени движения, присъщи на човека са ходенето и секса. Във всички други случаи, дори неумереният физически труд вреди. Преди имаше изследване, което показваше, че градските старци са по-здрави и живеят с 2 години повече от селските копачи.

Тук не говорим за "похабяване" на сърцето, а плаки в артериите, което е следствие точно на застояване и най-вече кофти храна, богата на трансмазнини. Пренатоварена сърдечна система != плаки в артериите, за това статията е тотален кенеф.

Самият факт, че всеки професионален спортист след спиране на спортната си кариера се превръща само за 1 година в болен плондир - показва колко е проивоестествено спортуването изобщо. Разваля човешкия метаболизъм и съсипва здравето неминуемо. Наистина онзи столетник, за който писаха вчера препоръчваше да се четат книги. Интензивен спорт и СТОЛЕТИЕ е напълно несъвместимо. Иначе спортувайки пак е възможно да оцелееш до 80 и да си по-здрав от напълно занемарените хора. Но не това е символ на истинско здраве.

Спортът е противоестествен!? Дори не знам какво да ти отговоря.

Ясно, че белите мъже са ви трън в очите и новият свтовен ред рекламира жените и черните им любимци, но с такива сухи статистики трудно бих повярвал. Взимали ли са предвид храненето, вида тренировки. и начина на живот? Могат да си заврат отзад тези сухи статистики.