Чудните свойства на канелата

Канелата е най-често използваната коледна подправка. Без миризмата на канела Коледа няма да е същата.

Обратно в новината

Коментари - Чудните свойства на канелата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Канелата я ползвам за мляко с ориз. За коледните й функции сега научих.

Канелата се ограничава от чиновниците в ЕС заради вредите, които нанася.

Канелата е 1, а медът - 2. Вместо да им вдигате цените, направете ги безплатни, иначе след 25 г. изчезвате от картата.

в големи дози причинява рак на черня дроб.

Към капучиното или кафето (подсладени и докато са топли) добавяте 1/3 чаена лъжичка цейлонска канела. Разбърквате хубаво и се наслаждавате. Правете го през ден. Цейлонска канела търсет в магазините за биопродукти и подобни. Не в супермаркетите. На някои опаковки пише "цейлонска", произведена в Мадагаскар. Няма проблем.

Канелата може и да навреди- не се приема всеки ден и количеството не трябва да надвишава на ден по една четвърт ЧАЕНА лъжичка или една КАФЕНА лъжичка в нещо- никога суха канела . Тя бързо абсорбира слюнката и ако количеството е по- голямо може да е последен прием на канела. Най- чудното свойство е нейния аромат.Използва се в парфюмерията и козметиката.,,Angel,,,,Venezia,,,, Chic,,- в ориенталските парфюми, които се носят в студено време и в много специални случаи- вечер.Използва се в гланцове за устни. Канелата ги прави пухкави и съблазнителни.

А как да я употребяваме тази канела. По колко пъти и колко дълго. И в какви количества. Нали знаете какво е казал ученият, че няма вредни вещества, а има вредни дози. Тя и змийската отрова е полезна и е лекарство, ама в определени дози. Никотинът също е полезен - подмладява и изгражда имунитет, действа добре и на плодовитостта и на куп други неща, ама не казваме, колко е полезен. И зеленият чай е полезен, ама в големи дози уврежда бъбреците и черният дроб и т. н.; И антибиотиците са полезни, ама не съвсем и само при някои ситуации. Напишете още такива статии, ето давам ви материал. Безотговорността е голяма.

Наистина канела се ползва и приготвянето на напитки и на сладкиши по Коледа. Ама чак да бележим най-големия празник на православния свят с индонезийска подправка е голяма тъпотия. Канела се ползва по всяко време на годината. Смотана работа, както винаги.

Остава да кажете и в какви дози действа добре канелата. А в големи дози е отровна, сте пропуснали да споменете. Предлагам, когато човек няма достатъчно информация по даден въпрос, тоест той е неук - да не бистри проблема и въобще да не се занимава, още повече по обществена медия. Не е ли незаконно да предписвате лечение в статия. Лекари ли сте?!

Абсолютно е така, изброените качества за канелата съвсем не са валидни за тази, която се продава по хр. магазини в пакетче от 30гр. Единствено тези качества за сега у нас, покрива ЦЕЙЛОНСКАТА КАНЕЛА. И би било редно "писарушките" ДА СА ТОЧНИ, когато се касае за здраве!!!!

Само защо не казвате, че това се отнася само за истинската цейлонска канела, а не за внасяната у нас китайска, която съдържа десетки пъти повече кумарин и уврежда черния дроб?

И аз това питам. Поне като ще информират, да информират като хората. Защото сега информацията е достъпна и всеки може да провери.

Ами защото явно е модно да бъдем "еко" да си купуваме "био" само защото е по-скъпо, но пък е модерно и гъзарско, да станем всички "вегани", за да не убиваме животни, и да ядем корени, грудки, треви и билки, за да не финансираме "бялата аптекарска мафия" като купуваме скъпи лекарства които ни "убиват". А никой от привържениците на природолечението не се замисля, че много природни продукти също убиват, както и много лекарства са извлечени от природни отрови. Например беладоната, татула, мухоморката и още много, много други! Разликата е, че "бялата мафия" ви предлага същите "отрови" в точно определени дози, измерени в милиграми, докато отровните билки ги варите "на око" и "колкото поеме".

Най-безопасно е човешкото месо и алжирката.