Българските звезди в клип срещу закона за авторското право

Васил Найденов, Кирил Маричков, Вики Терзийска, Владо Пенев, Поли Генова и още звезди се обединиха срещу новия закон за авторското право.

Обратно в новината

Коментари - Българските звезди в клип срещу закона за авторското право | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ставате все по бедни мили звездички! И без това за нищо не ставате!

За какъв закон говори Васко като самият той не беше плащал данъци 20 години? Наглите седесари пак искат пари, аме вече не искам да им слушам музиката за пари!

Брейййй, от толкова много звезди в България,вече не мога да заспя след работа - светят ми в прозореца,та се не трае. А пък наоколо не виждам звездобройци.

Те слушат чалга повече от колкото бг затова ли някои тв показват тв мм явно нее фалирала аз я гледам 7 ми ден колкото до бг музика има едно две парчета и тия като изгладнеят ги сърби авторското право на село ме съмнява това да важи интересно ми е докога ще ставаме за срам с европеиския съюз с глупости а не с инвестиции къде са работните места а не с простотии

Т.е. те, продавачите-творци, ще си опоределят едностранно цени, а купувачите-ползватели(барчета, кафенета, кръчмета) не могат да се пазарят? Това ви казват "творците". И барчетата може да искат просто да пускат някаква фонова музичка, без претенции каква е, но пак ще трябва да плащат на всички... А в европейския съюз не е така. Извън него пък изобщо никой не плаща за радио в заведение... Те искат повече пари от едно барче в Банишора, отколкото във Франция от бистро на Мон Мартър в Париж. Това е бизнес, няма тук творчество.

Ужасен клип. Дони прилича на спинозен хероинов наркоман, какво е станало с него?! Като Ам-Гъл е!

Дони бил свалил сериозни килограми, защото се увличал от източни науки. Тоест, Дони е болен от анорексия. Ясно.

звезди??? стига бе! та вие трябва да плащате да ви слушат бре! звезди били! бяхте звезди, когато имаше разпоредба в заведенията 50% от музиката да е българска!

то пък едни звезди то пък един закон

Мюзикаутор, където вилнее вездесъщата с. армутлиева, ги е страх, че вече ще имат конкуренция. Затова е целия вой.

Никой не ви задължава да сключвате договори с търговци! Осигурете си сами маркетинга, рекламата, разпространението, издаването и търговията и няма да плащате нищо на никой. Ама искате някой друг да ви свърши работата, а на вас ви се свиди да му платите. Търсенето определя предлагането и цената. Така че вместо да ревете, си седнете и създайте продукт, който може да се продава сам (ако можете де).

Този закон е европейски и ние сме длъжни да го въведем до 2014г. Дали са им отсрочка 4 години. В момента ЕК съди БГ заради закъснението. Ама на нашите автори законът не им харесва. Е как така в Европа законът работи, а у нас не се получава? Нали затова пеехте за демокрацията, защо сега ревете? Е не може и ... до края и душата в рая. И без това не ви слушаме измислените речитативи, от които не може да се затананика нито един.

СССР, поне не ни наложи собствените си закони, или ако в някои области ги заехме, не ни унижаваха... О, не, днес не сме роби. Днес сме свободни да пътуваме, за да се трудим като... свободни граждани, на ??заплата някъде там и на ?? заплата тук. Не, това не е робство. Отнемане на деца, отнемане на инициатива, отнемане на средства за съществуване... не, не!

Помня че един в един клип обираше хорските хладилници. Това е резултата от медийната истерия дето артистите подкрепиха - ще ручаме салама вече дружно за богатството и славата на търговеца.

Който иска кинти, прави концерти, продава билети. Пее на живо (е, ако може). Аз как меся хляб всяка сутрин, за да си изкарам парите. Изпял някой една песен, и хайде, до пенсия му се дават кинти.

Половината от клипа даже не ги знам кои са. А съм на години и не съм чалгаджия

Ха!... Не пускайте търговците в храма. Те отдавна са там и това са така наречените "творци" и "интелектуалци", включително тези, участващи в този пасквил. Има ли "творец" или "интелектуалец", който да се е появил някъде на светло и да не е искал пари. Трябва да свикнете с мисълта, че Людмила Живкова отдавна е покойница, социализмът си отиде и вече няма аванта.

на тия звезди бих им плащал за да не ги чувам в ефира... с изключение на Васко Кеца.... много го слушах в детската градина, носи ми хубави спомени...

"съобщават от "Монитор"

абе Дони болен ли е че изглежда така?

Според близки на Дони, той е успял да свали над 35 кг от теглото си. За щастие, музикалният продуцент е в цветущо здраве, а хилавият му вид се дължал на залитанията му по източите духовни учения и здравословно гладуване, пише "Уикенд"

мерси, хубаво е че е здрав

Къде ви е творчеството? Като ми се иска да чуя хубава песен на бг език все ровя за стара песен. Певците сте никой,композиторите ви правят звезди,така,че по-леко.

Ако се замислите авторското право затова е авторско за да печели автора , а не за да печели някой друг. Освен това на една от цитираните компании им изгоряха милиони в КТБ - пари от събрани от тях, но НЕПОТЪРСЕНИ ПАРИ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА от авторите. Е това до ден днешен не мога да си го обясня - някой събира пари за авторско право БЕЗ АВТОРЪТ ДА МУ Е ВЪЗЛОЖИЛ И БЕЗ ДА СИ ГИ ТЪРСИ. И още много гнили неща има в тази работа с авторското право.

Точно така е - трябва да печели авторът, но колко? Не знам за областта на музиката, но знам за литературата. По закон на автора се полагат най-малко 15% от коричната цена на книгата, която е написал. Издателствата почти никога не дават по-голям процент. Единици автори, обикновено по-известните, успяват да договорят по-голям процент. От коричната цена между 40 и 50 % отиват за книжарницата. 15% за автора, другото е за издателя. Е, кажете, какво е това? Някои хора пишат исторически романи, за които с години правят проучвания на фактологията, хвърлят труд и какво? Ей ти там тия 15 %, оправяй се. А книжарницата, която нищо не прави, освен да осигурява хранилище на книгата, взима от 40 до 50 %. Това справедливо ли е? Добре поне, че законът гарантира тия 15% иначе кой знае колко по-малко щяха да дават на авторите.

В 21 век електронната книга може бързо да изпрати и книжарницата и издателя извън палатката, а авторите да вземат цялата стойност. Така и читателите им могат да са в цял свят.

Може би аз не съм разбрал (за утвърдените тарифи), но все си мисля, че 'звездите' не са длъжни да сключват договори с тези 'търговски дружества'.

То пък едно творчество, дето сте го натворили... Чудите се как да се натрапите от ефира, та барем някой ви покани на някое участие. И заради това, че ВИЕ си правите реклама и да ви се плаща на общо основание!? Хората си слушат 90 процента чуждестранна музика и си гледат чуждестранно кино - защото вие с много малки изключения, просто го имитирате. Половината дори не пеете на български...

Хората не слушат 90% западна музика, а същите тези "XXLаутор" налагат на българските медии 90% да е американска продукция, от най-долната. И после трябва да плащаме на афроамериканци с ланци и тресящи се задници. За кого мислите, че събират "такси" !? Искаме си българските изпълнители !!

Не, не си ги искаме. Както и не искаме български телевизори, българско уиски и българска водка. Просто не стават.

Тролче, чети преди да дращиш и дрищиш. Човекът никъде не е писал, че 90 процента слушат ЗАПАДНА музика. Писал е, че слушат ЧУЖДЕСТРАННА музика. Т.е. различна от българска. пп: Тоя пост да не му се плаща.

Няма такова нещо като "български звезди". От доста време насам няма качествена българска музика. Опитват се за имитират и си купуват бийтове, но са толкова некадърни, че и един свестен текст не могат да измислят. При българските актьори е същото. Само в комедиите ни бива, но и хуморът ни е един дебилски, дето само ние си го разбираме. Това е самата истина(поне според мен), а не хейт.

Тези величия не си ли задават въпроса, преди появата на авторски права дали е имало музика и изкуство?

Комунизма е виновен за всичко, и в България и извън нея. Комунистите са животни, какво щастие че не вярвам в Бог и не ми се налага да обичам враговете си, в противен случай щях да съм содомит.

Наскоро имаше класация 100-те най-добри български песни. Е, 90 от тях бяха написани по времето на социализма. Прекрасни ! До днес. Успя да се класира само Графът, че неговите почитателки са много активни в гласуванията ... Та онова изкуство, дето го имахме, сега е заменено с тресящи се задници. Което няма как да е изкуство, с извинение !

Музикант къща не храни. Това го знаехте преди да започнете още. Много филми гледате и си създавате грешни впечатления, че в България може да е като в модерният свят. Не може.

в българия има истински звезди! И автори,като тези в статията. За разлика от русия, където всичко е халтура на путин. Путинките да пукат!

От всичките тези дето се изредиха в клипа, колко са автори? Че и Поли Генова и тя - видяла жабата, че подковават коня и тя крак вдига. Вече ме е страх да си отворя хладилника, че и от там може да излезе. На всяка манджа - мерудия.

И вече накрая - " пускате търговците в храма" !!!! Айди моля! Излязоха ми сълзи и сополи от разчувствуване! Ти , човеко, ако правиш изкуство, няма да бягаш от закона за авторското право, а сам ще го търсиш. Тато ви научи че трябва да ви се пълнят пелеканските гушки с парички и звания заради крадените песни с които станахте "звезди" и живяхте в охолство като соц елит. Е ще трябва да се научите на и на други правила.

Прави са! Става дума за интелектуална собственост и авторските права са собственост на твореца и наследниците му 70 години след,като се помине.Но, вие сте прости тикви!Ходете да пеете, да ви издават и тогава дрънкайте простотии!

Ти защитаваш идеологийте и диктатурите, да им сера в устата на устатите софиянци, софиянци и софиянчета! Мен никой за нищо и никога, не са ме питали, нито как искам да бъде.

Ти не ми забранявай, да ползвам нотите подредени от теб, както аз не ти забранявам да ползваш числата подредени от мен и няма проблем!

Никой не им оспорва авторските права. След като не са съгласни друг да определя цената на труда им, не подписват договора и това е. Да видим кой и къде ще ги слуша. Търсенето определя цената, а не обратното. Направете си собствени компании и не ревете. Станете предприемачи. Аман, хора!

Ма, на мен обаче ми се струва че е малко незряло изказването на изкуствоведите, като че ли някой насила ги държи в България..

Български звезди ?!!?

Нали същите плачеха за пенсии, малки им били. Та им додадохме - от данъците на работещите. То не бе за западащи театри (само в София колко са), то не бе за златни орфеи (кога ли ще ни осъдят гърците), ма по соца им беше убаво, с тех не можеше да говориш - "звезди" Я като в добрата стара Англия - пътуващи театри, самоиздържащи се певци, като го(я) викна да ми пее на микрофона - плащам си

То пък някой умира за дисковете и песните ви...ма кой ви слуша изобщо ?

До реалист това авторско право го няма никъде по закон след като е създадена вид услуга за която плащам ще я ползвам ко не отвори музикален магазин на село и ми дръж авторското право рома и пияниците са ги признали и ще тидават пари за сд смешко

Скачахте по площадите да искате в ЕС, на ви сега ЕС.

ДО ЖИВОТ ПАПКАНЕ ( 4 РАЗРЕШЕНИ ЗА КРАЖБА ТАКТА!)

Повечето от вас- творците, сте отговорни за сегашната си дередже, като творяхте и скачахте по митингите на чичо Сам за разсипването на България. Ще ви подкрепим разбира се, но никога повече не допускайте тази грешка. Чичо Сам дава парички от една страна, но от друга ти го изкарва през носа.

Ами да се продуцират сами, да не дават правата на собствените си произведения на компаниите. Хем подписват неизгодни за тях договори, хем после реват за пари.

Не бе ентелегент, те са узорпирали целия интелектуален елит, за лична употреба именно заради по-високия си стандарт на живот.

Когато има авторско право и върху инженерния труд, тогава ще си купя и някой лицензионен диск например. Ако великите фирми като СОНи например пуснат игра, която освен на френски, немски, турски и т.н е преведена и на български - тогава ще си купя оригинална тогава. Дотогава - забравете. Не може с една песен да се храниш цял живот.

Не не ти е ясна идеята, а тя е че САЩ са монополисти, а до сега на тази бандитска държава не са и търсили сметка за това престъпление, именно заради естеството на услугите. Те са политизирали дори порнографията.

прави са подкрепям ги

Прекършете нежното вратле на САЩ, нека разрешим торент тракерите.. И без това до нас изкуството не достига, при нас тези дискове с музика, филми и игри просто ги няма.

Каквито звездите такова и правото. криво.

Чакайте бе звездички за местна консумация. Аз вадя парче на пазара. радиата ми казват 9или там който и да е) даваме ти 100 лв. Аз им казвай да пеят те за толкова. Обаче парчето ми става хит. Ами те ще ми предложат повече. Ако правите качествен продукт, цената му ще е висока, ако ще пълните дупки с посредствени изпълнения, ще получавате стотинки

И как ще стане хит, като никой не го е чувал, серенади ли ще правиш?

И какво им е "звездното" на тези така наречени "звезди"!?

Реалната цена на един продукт е тази, на която е склонен да купи купувача.

Няма такава цена, която купувач да е готов да плати за продукт при всяко негово ползване.

Добре, че няма авторско право и за посудата произведена от някого, че щяхме да ядем с ръцете или да се редим на опашка за получаване като в концлагер.

Бързата работа, "дупка" за консуматора. Работи се по въпроса.

СЕГА ЩЕ ЛАПНЕТЕ МУХАТА НА СЛАВЧО ОТ УЧИН ДОЛ ! ЕМИ ЯЖТЕ ПАСТИ !