Работи ли диетата ”Зоната” и как

Вероятно сте чували за диетата, наречена "Зоната". Тя има много известни поддръжници като Дженифър Анистън, Сандра Бълок и Деми Мур.

Обратно в новината

Коментари - Работи ли диетата ”Зоната” и как | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно не сте чели книгата. Това не е диетата която си представяте.Тука се гледат пропорциите на мазнини , белтъчини и въглехидрати. Както и тяхното количесво в завсисимост от човека. Има ефект разбира се че може да си теглите няколко пъти грамажите но после вече може да спрецените на око ..

Диетолечението е измислено много преди някакъв си Бари да реши да слага имена на вече доказани и прилагани правила в диетичното хранене. С обща диета при затлъстяване е нормално и безвредно да се свалят 1-2 кг. на месец. Когато се изготвя диета, ние трябва да се съобразим както със здравословното състояние на човека, така и с натовареността му през деня и с възрастта му. При тежки състояния на някои заболявания се предписва и гладолечение, но то трябва да се осъществява в пълен покой и под лекарски контрол. А невежите холивудски актриси не трябва да са критерии как да се грижим за здравето си, повечето от тях са със заболявания свързани с храненето и това, че някой ги ползва за рекламни лица не трябва да ни подвежда, това не е научно и модата не е медицина.

не разбрах, кой е авторитета, който е направил това пространно обяснение- редакторката Пейчева или други източници. Коректно е ако е ползвала такива да ги цитира, за да преценим доколко можем да им се доверим. Иначе написаното си остава бла-бла.

FuckTheEU

В Русия диетолозите по Зоните са чудесни, не знам диетите, но затворниците са все стройни.

Твойта безмозъчност също е чудесна

Да, от опит казвам, че работи. Не толкова за отслабване, колкото за спортуващи хора. Имаш много енергия постоянно, защото гориш мазнини. Разбира се иска дисциплина. Влезеш ли веднъж обаче е невероятно

Преди 10 години купих книга с рецепти и подробни описания на Зоната. Една от трудните диети за спазване заради нововъведени мерни единици. Може и дс е ефективна, но е необходим личен готвач, който да спазва условията.

Ако се чете като готварска книга, ще е трудна за спазване

Всичко е много относитлно. Всеки човек е различен. Просто не трябва да се тъпчете вечер, да спрете да ядете боклуци ( чипс, вафли шоколад, газирани напитки и т.н ) и резултата няма да закъснее. Яжте все едно сте диабетик, това за мен е най-правилният начин на хранене.

Протеини? Има българска дума, направете си труда да я научите и употребявайте нея.

и коя е думата.

beltak

Белтъчини