Развитието на речта на детето - стъпка по стъпка

Развитието на речта на детето включва няколко етапа.

Обратно в новината

Коментари - Развитието на речта на детето - стъпка по стъпка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

*Коментарът е скрит, защото призовава към противообществени прояви ЕЙЙЙЙЦЦЦЦЦЦ ХЕ-ХЕ-ХЕ-ХЕ само таково не бех виждАла у дирника хехехехехехе Който е регнат да ми види саветите защото са исключително полезни за пудрастващото пуколение!

Трябва да му се чете повече, ако може повече стихчета. Да пие течности от сламка на която има ограничител - таак се тренира оралната мускулатура (естествено при достигане на възрастта). И на последно място да не се оставя да гледа безконтролно бейбиТВ с часове - това много вреди.

Повърхностна статия. Много деца започват да формират цели правилни думи след 2 години. Да не говорим за двуезични деца, които умишлено биват отглеждани в среда на 2 езика, за да владеят и двата свободно по-късно в живота. Такива деца проговарят на 2.5-3 години.

Мъниче, каква ужасна дума! Самата статия показва, че трябва с детето да се общува като с нормален, голям човек, а не като с "мъниче", за да придобие съответните умения да комуникира още от малко.

Друг начин няма, но все пак благодарско за напомнянето, че не знаехме.

Ако изключим случаите със здравословни проблеми, истината е само една, на децата трябва да се говори като на голям човек, а не по "бебешки".

И да не го държиш със забоден биберон в устата години наред. Тогава ще проговори някъде около първи клас.

Това за биберона не е вярно. Дъщеря ми беше пристрастена към биберона, но проговори много рано и много хубаво. На две години вече говореше като голям човек. А се отказа от биберона на 5г. Беше много смешна като е с биберона и иска да каже нещо - вади го, казва и пак го слага :) Разбира се без биба е по-добре, не твърдя обратното.