Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила

Научните изследвания са доказали психологическото въздействие на цветовете. Те успокояват, оживяват, стимулират, развеселяват, депресират, водят дори до агресия

Обратно в новината

Коментари - Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте, Понеже ме цитирате, моля да внесете следната корекция: не става въпрос за Австрия, а за Швейцария. Клиниката беше карй Цюрих - Parzeslus. Благодаря за вниманието и отделеното пространство и нека да поднесем точна информация. А класните стаи са навсякъде по този начин оцеветени в училищата, в които се прилага Щайнеровото учение , известни у нас като Валдорфски училища. Това е генерална концепция за цветовете, която те прилагат.

Здравейте, Понеже ме цитирате, моля да внесете следната корекция: не става въпрос за Австрия, а за Швейцария. Клиниката беше карй Цюрих - Parzeslus. Благодаря за вниманието и отделеното пространство и нека да поднесем точна информация.

Живеем в Австрия, имам ученици и знам, че не е вярно.

Най-ми е любим розовия цвят.Напомня ми на нещо голо, обръснато и мокро с дупка.

Мислех, че ще четем статия за цветовете. А то - сектантски глупости на търкалета, чакри, макри, Дънов, Мънов и Пънов?!?! WTF ! И така е написано, все едно и баба ми е плела чакри? Айде стига сте си рекламирали сектите в православна България ;)

много си прост бе Мимозо

Написаното е като първите три букви от азбуката, а тя се състои от много повече. И не става дума за лечение, а за цветове, които карат човек да е в собствен комфорт. Всичко е индивидуално и затова различните цветове оказват различно въздействие върху всеки отделен човек. Дори отделен нюанс на даден цвят може да въздейства положително или отрицателно. Дихроматите възприемат около 10000 ,тетрахроматите около 100 милиона, трихроматите/ повечето хора/ около 1 милион. Няма излекувани с цвят, мирис, музика... Това са помощни средства - терапии и се прилагат според вкуса и поносимостта на всеки човек. Те могат да окажат и вредно влияние, ако се прилагат против волята на човека. Един скърбящ може да носи онзи цвят, който той прецени и ако се чувства добре в черно- защо не .

Кой от редкцията е от измисленото Бяло Братство, създадено от шарлатанина-манипулатор Дънов, учил за поп зад Океана? Цялото му "учение" е крадено оттук-оттам. Това за цветовете и чакрите го има в Индия от хилядолетия. Ама на Бай Ганьо му трябва "Великия" Дънов да му го донесе на тепсия... Лекцията на Дънов как се пее паневритмично на богатия цитирам "за да развърже кесията" кога да я очакваме? пп: Тази скрита реклама плащат ли ви я барем?

Въздействащ е най-вече животът, изпълващ едно живо създание - цвете, дърво, птица, човек. Живите лалета ни въздействат със свежестта си, независимо от цвета си. И най-умело произведени, изкуствените цветя изглеждат пошло. Алени дрехи няма да намалят болката на скърбящ човек.

"И най-умело произведени, изкуствените цветя изглеждат пошло." И циците, и циците!

Драга редакция, благодаря ви за чудодейната статия. Може ли малко повече информация в какъв цвят да си боядисам достойнството, та от клюмнал минзухар да се вдигне като бойно копие? Благодаря ви предварително!

Нема по смешно и жалко от надървен старец. Гледай си старините спокойно, не се занимавай със занимания за млади хора. Остава и по улиците да плъзнат разгонени дъртаци без работа, заглеждащи жените с влажен поглет. Гнусота

Всички вървим в една посока и натам сме се запътили. Спомни си го като ти клюмне минзухара и глеТаш как копията се разхождат около теб "непохотливо".

Дядото

Не, бе дете, не че смятам да се разхождам с навирено копие по гезмето, пък и работа си имам за цял ден доде ме държат главата и ръцете, ама представи си, че изпадна в ситуация (да не се бърка ситуацията с курварлъка) когато минзухарът не върши работа, а си требе копие в интерес на някоя позакъсала женица. Е, в такъв момент ми се ще да се проявя като истински джентлемен, а не да се изсуля като бизнесмен от правосъдие.