Парижката модна къща "Шанел" качи моделите си на покрива на емблематичния жилищен блок Cité Radieuse в Марсилия, Южна Франция, за ревю, съчетаващо бетон, подходящо за ежедневието облекло и шикозни кройки, предадоха АФП и БТА. 

Снимки от ревюто ВИЖТЕ ТУК >>> 

Марката се опитва напоследък да разчупи консервативния си имидж.

"Марсилия е град, който ме кара да се докосна до емоциите си", заяви творческият директор Виржини Виар. Тя добави, че се е опитала "да улови енергията, която е там".

По време на дефилето небето над града беше в синхрон със сивотата на бетона на жилищния блок, проектиран като "вертикално село" и изпъстрен с цветни щрихи.

Бродерии с влюбени рибки, рибарски мрежи и раковини украсят класически рокли, сака и костюми на модната къщата. Някои от тях са допълнени с качулка от неопрен.

Снимка: БТА/АП, Daniel Cole

Виржини Виар се заиграва и с мотиви, вдъхновени от "фасадите на околните сгради", като запазва и прочутия туид на "Шанел", отбелязва АФП.

Следвайки тенденцията от последното ревю на дамска мода през февруари, което беше доста необичайно за луксозната модна къща, моделите представиха облекла с елементи от ежедневно облекло, включително качулката и панталони за джогинг, отбелязва АФП.

Снимка: БТА/АП, Даниел Кол

В това извънсезонно ревю "Шанел" показа и класически бански костюми. Моделите носеха ниски обувки или джапанки на платформа с горна част от материя, наподобяваща тази на хавлия.

Сред гостите на първия ред бяха актрисата Лили Роуз Деп, Шарлот Казираги и други.

Снимка: БТА/АП, Daniel Cole