Специалисти се притесняват: Расте хот-дог поколение!

"Преди години приятел ми разказа случка. Поканили го със семейството му в провинцията на агне, за да му благодарят по български" - пише Веселина Мончева от в. Монитор.

Обратно в новината

Коментари - Специалисти се притесняват: Расте хот-дог поколение! | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера защо се хващате за агнешката манджа, описана в статията? Тя е само илюстрация на факта, че днешното поколение е напълно отвикнало от вековния традиционен вкус на българите. Моята баба умря на 91 години и със сигурност не знаеше какво е хот-дог, чипс или пица. Това е смисъла на написаното и няма смисъл да се заяждате - по-добре помислете, преди да е станало много късно. Хайде - със здраве!

abe vie mnogo znae6tite haresva li vi hot-dog nima vi interesuvat kakvi gi govorat drugite vie ste hora vse pak ne mo vse kato kaje nqkoi ne6to i vie vednaga da se vajete zatova qjte kakvo si iskate i kakvoto vi haresva

Единственото полезно нещо в рецептата за агнешката манджа са шумата и билките.

Тази статия ме разсмя! Как може агнешката манджа с карантийка и много подправки да се смята за здравословна?! Съгласна съм, че пиците, дюнерите и хот-догът са вредни, но не по-малко вредно е мазното агнешко! Ама, че простотия!

Запознат съм отдавна с този проблем. Аз самият имах 11 излишни килограма и ми отне 3 месеца спорт и рацим за да ги свая и влезна във форма. Аз знам как да помогна на всеки с проблем с килограмите срещу 2-5 лв на ден и гарантирам 3-8 кг на месец без гладуване , без неприятни храни, с гаранция за връщане на парите - моля пишете на nksupervisorgmail.c

Не мога да разбера как може човек да се харесва дебел и да продължава да се тъпче!? Човек не може да се размине от дебелаци и дебелани, тъпчещи се по улиците като някакви цигани! Отвратително!

Затлъстяването е пряка последица от консумацията на генно модифицирани храни,при това от години,както и от тъпченето с въглехидрати-тестени и картофи.Щом храната е пакетирана и със срок на годност-не става за ядене-това са празни калории,които се отлагат като мазнини.Генно мод.храни пък не се разпознават от организма и също се отлагат.Омагьосан кръг.Яжте само жива храна.До сега не съм видяла дете да яде и да обича агнешко месо...

От прочетените коментари просто ми се повдига, надути псевно селяндури дошли от немай къде да дват тъпите си мнения. Аз лично бях пълничко дете, гледано от баба, но през пубетета след като натрупах още килограми, упспях да се преборя с наднорменото тегло благодарение на упражнения и хранителен режим наложен ми от самата мен. Сега много хора ме определят като мършава, от което съм особено доволна. Мисля, че всеки сам трябва да вземе решение за това как да изглежда и , че никой не у е виновен за това как изглежда всъщност. Крайно време е хора, които се вземат за супер важи , а всъщност нямат и ни най-малка обща култура да дават съвети и да се изказват като най- видни аристократи. Това кой колко е дебел, зависи само от самия него и никой друг. Особено ме издразни мнението на една надута бабичка тук от този форум, която не иска да и надуват главата с подобни глупости и била в Аглия.... и какво като е била там? за нещастие не е усяла да вземе нищо от културата там, а само да запечати най- грозното и низкото, за да го занесе тук и да го ползва като оправдание за това , че и тя , всъщност е едно гнусно дебело туловище, което пие и яде без мярка

Не е до спорта...Моят син тренира хокей, спорт с голямо натоварване и потене, отделно непрекъснато е в движение - тича, рита , скача и навън и вкъщи :), НО откакто тръгна на у-ще ви клас и започнаха сандвичите и всички там глупости от лафката напълня( 140см-36кг)и има много леко коремче. Проблема за мен е и в качеството на храните, във всички неизвестни, които слагат като консерванти, модифицирани царевици и соеви подобни...и ГАЗираните напитки.

всичко е строго индивидуално и е свързано със структурата на човека и предразположеността му към пълнеене.двигателния режим е от значение, както и куп други неща, които са свързани с начина на живот повече, отколкото хотдога в училищния бюфет.

Колкото и да му обясняваш всяка втора реклама по телевизията е точно за чипс, близалки, дъвки, хрупанки, кубети, кетчуп, майонеза, горчица, Макдоналдс, КеЕфси, сос барбекю, чили, газирани напитки... А първата за дамски превръзки, памперси и лекуване на хемороиди... Нека не предвещавам, че усилията ти са обречени на неуспех. Дано детето ти е умно и у него се събуди инстинкта му за самосъхранение. :)

stiga s tezi gluposti na 40 sam i izglejdam dosta po-dobre izdrava ot pove4eto okolo men dovolno hapvam vsi4ko qvno e do gen samo 4e bez alkohol i cigarki

Щом има шкембе- чорба бащи и миш- маш майки ще има хот- догчета деца. Жалко че не могат така да им загънат знанията за училище, че да ги хапнат между другото. Работата с деца е отстъпена на компютъра.

еми то е ясно че битката и натиска от конкретни среди и сили е по всички фронтове и линии,всеки да определи от коя страна на линията да и ще бъде...

Айде стига вече с тея глупости, че водим по зътластяване в Европа. Аз лично съм живяла няколко години в Ангиля и мога да Ви кажа, че там положението е трагично. В Германия също. Така че престанете да публикувате неверни информации, защото не сме тъпаци и ни писна от лъжи!!!

Цялата работа е в движението и спорта!Стой по цял ден на стола и чакай да сваляш килограми....друг път!

Ами и аз не бих хапнала агне-сукалче и супа от дреболии... Агнешкото е особено на вкус, може пък и жал да им е станало на децата. Бащата бил бесен... ми не всеки харесва селски необичайни манджи, пък и всеки си има вкус. Оттам нататък цялата статия рухва...

Всички тези статистики ги знаем.Какво обаче КОНКРЕТНО се прави, за да се реши проблема? Диетолозите са с хонорар от 40 лева, даже и за деца/а посещенията са 2 пъти месечно/. Лабораторните изследвания за деца не се поемат от здравната каса. Кампанията за борба със затлъстяването в какво се изразява по-точно? В празни приказки и статистики. Моето дете от 2 години ходи с кутийки с храна от вкъщи за 3 хранения в училище. Но е единствен в класа.

Съгласна съм със всичко написано до тук. Синът ми е пристрастен към вредните храни и аз незнам как да му помогна. Като под вредни имам в предвид: чипс, близалки, дъвки, хрупанки, кубети, кетчуп, майонеза, горчица, Макдоналдс, КеЕфси, сос барбекю, чили, газирани напитки и други. Опитвам се с разговори да му обясня за вредата от тях, но все пак той е дете на 8 години. Как да постъпя в случая незная?

Дебели деца и прости. Резултат - вследствие уродизацията ще процъфти педерастията, а оттам- нацията се затрива. Планът е изпълнен.

Ще видиш ползата от бързите химии, когато се събудиш някоя сутрин с опашка и още един чифт рога! ;))) Рогльооо, навярно си твърде необразован, макар и западно снабден, иначе би знаел, че огромната част от тези храни са абсолютни заместители, при това там се експериментира от години с генно модифицирани такива, а нас - победените в Третата световна война използват като опитни мишки! Нищо лично.

Наднорменото тегло води до диабет от втори тип, който почти, да не кажа хич, не се срещо при децата. Истината е, че заради скапаната ни държава децата не си играят на улицата и в градинките, а в къщи пред компютъра. Вместо да тичат, по цял ден седят защото никой не смее да си пусна детето навън само.

Ти имаш ли деца и на каква възраст са? Защото това, което пишеш е много лесно, но на теория или ако детето е в бебешка количка и го храниш ти.

В училище не съм ял риба :) нито плодове, а дори не бях виждал черен хляб. Бабите ни готвеха отрватително мазната българска кухня и всичко си беше наред поради еднаединствена причина- движение и липса на стрес. Като деца не се спирахме. От както открих фаст фууд храната всичко стана далеч по- добре за мен - по вкусно, по- бързо. Вече не пипвам мусаки и тем подобни мазнотии, а наблягам на това което ми е вкусно ( с цялото самосъзнание че е химия), но не съм качил и килограм.

da ne dopusnem.....to4no taka - ne sa vinovni lafki i magazin4eta. Neka vku6ti da go vuzpitame...da mu tsedim sokove, da mu davame mliako i med.

Гените имат влияние 5%, не повече! Всичко идва от храната, която ядем. Преди, за да се получи разрешение за внос на даден хранителен или козметичен продукт, трябваше да се предостави пълна документация на Института по хигиена. Те даваха разрешение или отказваха. Сега това е премахнато, няма абсолютно никакъв контрол, внасят се отвратителни неща с неизяснен произход. Пълна анархия! Затова давайте на детето си предимно домашно приготвена храна. Откажете се от сериала си или от кафенцето с приятели, но му сгответе нещо вкусно и здравословно. Това е супер инвестиция в здравето му занапред!