Джоан Роулинг на съд за милиарди

Авторката на книгите за Хари Потър Джоан Роулинг бе въвлечена в съдебен процес за плагиатство, който се оценява на милиарди долари, съобщи британският в. “Таймс”, цитиран от trud.bg.

Обратно в новината

Коментари - Джоан Роулинг на съд за милиарди | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kato ne ste 4eli knigite ne govorete.

abe horaq kato ne ste 4eli knigite zashto govorite bez da znaete.

не мога да разбера за какво се правят тези трагедии.Разбирам,че има много почитатели на очилаткото,но вече е време да се спре с тая идиотщина съставяща се от милион части.Супер тъпо е вече да гледаме онова дете,което вече е станало мъж като магьосник и да му гледаме магическите възможности.Първата и втората част наистина бяха интересни,а сега айде до 7-ма,вече е досадно и как ,,великата ви драскачка няма да преписва от класиците след като е решила да пише по незнам си колко книги.Каквото и въображение да имаш от един детски магьосник не може да измислиш повече от една и съща моногамна измишльотина.Какво да ви кажа време беше тая драскачка малко да я подсетят,че е време да се задоволи с парите изкарани на гърба на малките дечица маниаци и да я свалят на земята!

съд за милиарди? да бе, да бе - в тъпите ви дирбейгейски глави и халтурника, съчинил тая статия.... можете само да разлайвате селските кучета.

pop nikoga ne pla6ta, na popa mu davat i pla6tat..........

Kmeta na PARWOMAY e istynskya HARRY POTER.....I ima zaobleno dupe i GSM na kolana v kalufka..Dage e iKAZANOWA

Хари Потър-повръща ми се от тая Глупост Вижте-Царът е Гол

Това са поредните завистници, които се мъчат да изкопчат пари.

Те се сетиха кога да я съдят за четвъртата книга, то след нея излязоха още 3, а и поредицата вече свърши... Малко са закъсняли, а и без това нищо няма да и вземат. Тази жена има такова въображение, че трябва да си много зле, че повярваш на такава глупост, че е откраднала нещо. Обаче също така трябва да си и запознат с произведенията, а не да говориш на сляпо... Както и да е, на нея сигурно й е смешно, а тези статии пък от своя страна още повече привличат интереса и правят реклама на излизащия последен филм. Какво по-хубаво! :)

Ami hora vie prosto ne ste 4eli knigite,za da govorite tiq ne6ta.Baba mi i dqdo mi,i vui4o mi su6to ne sa gi 4eli,ama si mislqt 4e ne si struva.

Една идея може да се пръкне в главите на безброй хора, които нито се познават, нито знаят нещо за идеите си. Бедата в случая е, че двама души са написали онова, което мислят и това ги прави уязвими към обвинения от всякакъв характер. Лесно е да ти хрумне болница и затвор, когато мислиш за институция. Освен тях е лесно да се сетиш и за училище, полиция, банка, пожарна и т.н. А книги за магьосници има толкова много и толкова отдавна, когато нас ни е нямало...По тази логика и Джейкъбс може да се окаже, че е заимствал от някого идеята.

Не знам дали Роулинг е преписвала, но не допускате ли, че едно нешо като хрумне на един човек, не може да хрумне и на друг?

Не Ви разбирам какви сте такива завистници в тоя форум, какво Ви е направила Роулинг, познавате ли я, светихте ли й, докато е писала книгите за Хари Потър? Колкото до плогиатството това са глупости и опитите на алчни наследници да изкарат пари.

Тези които са полудяли по този очилатко, всичките са подобни слабоумни очилатковци невиждащи по далеч от носа си и мечтаещи да смачкат фасона на лошите/които и да са те/. :-D :-) Явно са много такива индивиди по света, щом тази женица успя да направи милиарди от безвкусна помия каквато са тези книжлета. :-) :-)

Не мога да разбера какво злобеете срещу жената. Дори и да е вярно, малко заимстване не е плагиатство. Болница за магьосници- не бих казала, че е особено оригинално. Ако беше окрала цялата книга, ама напълно вече ще има основание, но тук просто искат да вземат на авторката парите. Аз харесвам книгите за Хари Потър. Много увлекателно са написани. Надявам се тези, които плюят поне да са прочели една от книгите, защото иначе е доста глупаво да коментират, но в крайна сметка изкуството е субективно. Джоан Роулинг си е заслужила парите, все пак да напишеш 7 книги е голям труд, няма нищо лошо да е милионерка или милиардерка. Да не би моделите и манекенките да са по-заслужили? Всяко творчество трябва да се уважава.

Sigurna sam 4e e naiasno kakvo 6te ia 4aka ako plagiatsva, taka 4e moje i da kazva istinata

аз в началото се усъмних.била безработна много време и прочие,мотала се по кафетата.като знам какво брилиантно образование имат в ю кей и там много много не са по четенето на книги бая се съмнявам изобщо кой стои зад всички тези мангизи и реклама.

Бълха я ухапала Джоан с 1 милиард. Дреме и на сайдера кой и за колко я съди и дали я обсъждате в безизвестна България и още по безизвестния дир.

Всичко в тоя скапан свят се върти около парите,нали?

Mnogo zabavno, pro4etoh i komentarite pod podobna statiq v nemski site i tezi tuk i razlikite nqma da gi obqsnavam, mai pove4eto 6te se dosetqt :))))

Вярвайте в жълтата преса,заблудени хора такива :)

zashto pak da e losho, che horata haresvat knigite i? poshturila sveta? mnogo e hubavo, che ima knigi kato harry potter i twilight za da chetat mladite inache nikoi ne chete nishto

Хаха, ами обърнете внимание на имената на завелите делото - чифути пар ексаланс. Нищо няма за чудене.

Хората едва ли са полудели точно от поредицата Хари Потър! А и да призная, мразя прагматици. Въображението е по-ценно от знанието! Добре че е имало и ще има такива, които виждат извън рамките на зрението, защото те движат света. А овцете нека си пасат...

Урсула ле Гуин също трябва да съди Джоан Роулинг. Много от нещата в Хари Потър се припокриват с книгите и за Землемория.

ей, големи сте злобари

ми да са направили те филма , какво е виновна жената че онея са като с ръцете в зад*а ... Браво на жената , дано й остане някой друго милионче да има да си харчоти :)

Не мога да разбера как светът полудя по тези историйки с очилатото момче.Хич не ми харесват явно не ги разбирам

Естествено, как ще признае, че я е чела. Сега делото ще се точи с години, тя ще даде некой лев под масата за тишина, и така ...

То и Айнщайн не бил чел статията на Анри Поанкаре с мисления експеримент за часовниците в два паралелно движещи се влака, но съвпаденията са толкова, че за случайност и дума не може да става! Плагиатства се във всичко, а когато играят и големи пари или еврейското научно лоби, нещата са неспасяеми.

nai -posle istinata za tazi sveta voda nenapita .vinagi me e otblaskvala .za men e tabu.

Да я беше прочела :)