Магърдич Халваджиян: У нас често талантът върви с мързела

"Не спирам да се учудвам – талантът го има, но и мързелът го има" - заяви Магърдич Халваджиян по повод шоуто „България търси талант“, на което той е продуцент и член на журито.

Обратно в новината

Коментари - Магърдич Халваджиян: У нас често талантът върви с мързела | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О, сега разбирам защо жена му е толкова талантлива! Тя е родена с талант да се облича кошмарно и понеже не е мързелива, го е развила в степен да всее смут у всеки, който я види! Браво, това е УСПЕХ!

Как да имаме самочувствие, като дори дадено дете да прояви някакъв талант, в 90% от случаите е спирано от собствените си родители. Примери колкото щеш, но най-пресния е точно в България търси таланти - майката на онова перничанско момиче със страхотния глас... Където я питаха - и сега след като чу отново дъщеря си и всичките аплодисменти пак ли няма да я подкрепиш? И онази темерутка - ми няма... Амаааа.... кво искаш - дъщеря ти да завърши я Софийския, я УНСС и после да бачка в няква мизерна фирмичка за някви си мизерни 1000 лева до края на живота й? И после как да имаме самочувствие.... Не е само това момиче... Моята приятелка като малка е била много добра плувкиня, треньорката й я е карала да ходи по републикански младежки първенства, обаче майка й я е спряла, като й казала - Спорта пари не изкарва.... И сега е с някаква тъпа английска филология от Софийския и се чуди кво да работи....

Господин Патладжан и неговата клиширана дървена философия, която продължава сигурно с основният смисъл на човешкия живот ре- про -ду - ци- ра - не - то...

Г-н Магърдич, Уважаеми ,това ,което го разправяте в интервюто ,ако е за западна преса ще Ви повярват и съгласят напълно с Вас. Нямам време за да Ви контрирам напълно ,но бихте ли ми отговорили ,Вие и вашите приятели,къде се изучиха и кой им плати образованието ? Вие лично Магърдич ,не изглеждате особено засегнат и ощетен от бившият режим .

Абсолютно съгласна! Да се стимулираме, ние, самите нас и всички около нас.

Това изказване на МХ трябва да бъде пуснато по централните телевизионни новини и по селските радиоточки.

ne sam saglasna- spored mene dori i talantlivite hora ne trjabva da afichirat samocuvstvieto si, zahto kato si talantliv nepremenno trjabva da pretendish navsjakade stova. Z amene SKROMNOSSTA KRASI COVEK!

уяс! скромността може и да краси човека, но комплексите -- никога! в 21 век рядко успяват хора без самочувствие. навсякаде по света се тарси различното, само в булгаря то се затрива. манталитета ни не е мраднал от 18 век насам и затова битовизмите от сорта на "скромността краси човека" все още моделират народпсихологията ни на робска нация. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много е точен Магърдич! Но да си различен, дори в нещо малко - достатъчно е да не пушиш, да не харесваш чалга, да водиш смислен начин на живот, в България често е равно на пълна социална смърт, защото едно се прокламира от институции и хора, друго се случва на практика, изпитала съм го на собствен гръб и продължавам да го изпитвам. Не всеки има здрави гащи да плати високата цена, много трябва да се променя мисленето на българина, много.

Откри топлата вода!

Вожда и учителя на българския народ Г.Димитров ни учеше,че успехът е 99% труд и само 1% талант.Магърдич да не се прави на интересен.Защото таланта и труда са противоположности.В природата се трудят единствено мравките и наивните хора.Но със сьомга на корем могат,например, да обядват кафявите мечки.И то безплатно,за ужас на Иван Костов,който пък ни учеше,че безплатен обяд нямало.Да не би двамата с Магърдич да обядват сьомга защото са се претрепали от работа?Моля,по-полека!

Ако е вярно е тъжно!

ама че хубаво казано, много ми хареса! нека всеки помисли над тези думи, сигурна сам че ше има успех! всеки чивек е една уникална личност, стига да повярва в това и да има самочуствие да гомпокаже на света *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на Маги! Много точно изказване!

Стига сте лъгали, че търсите таланти. Търси се сеирджийство от жалки и объркани претенденти.

Всъщност всеки е различен. Докато "каймака" на обществото ни се състои от хора, които не осъзнават това /като автора на статията/, ще го има лошия пример, че ПОЗАТА на различност е по-важна от човешкото... А оттам - и липсата на самочувствие у всеки, комуто позирането е чуждо и излишно.

еййй тоя магърдич беее какъв мъдрец е.открил е топлата вода.ние как се не сетихме досега боже.аз ще го посъветвам в неговите продукции да вкара още халваджиян, братовчеди учинайки, лели и др.

Ей, завист балканска ;) Който е продуцент, той си решава с кого ще работи, ако ще цялата му фамилия да е;) А щом той е "беее какъв мъдрец е.открил е топлата вода" - ми хайде направи ти нещо стойностно, открий топлата вода и ти, вместо да плюеш ;) СмЕх ;)

И ти си един талант, мързел с мързел мутренски

Мнението е хубаво.

Страхотен анализ, страхотен коментар. Благодаря на Бога, че най-после се появяват хора, от които зависи нещо, и разсъждават така. Жалко за тези, които са талантливи, работливи и 25 години стоящи в ъгъла. И жалко за тях, защото остаряха и се умориха да се борят. А колко много можеха да дадат на България.

Може би само на тези, с истинския талант им липсва самочувствие, защото на останалите смешници и полунормални, които се явиха, не им липсва такова.

АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!ХАЛВАДЖИЯН Е МНОГО ТОЧЕН!!!БРАВО НА НЕГО!!!

Така и не разбрах тезата на интервюирания: а) мързела е виновен б) 50 години комунизъм са виновни в) 20 години демокрация са виновни г) много малко печелят от смс-и и целия свят му е виновен

Браво, Магърдич !

поздравления!!!ялко,че не много хората,мислещи като вас *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно съм съгласна с това,че българите са страхотно талантливи и без капка самочувсствие. За съжаление обаче в училищата ни още няма изградена система за открояване на таланти и измислени начини за доразвиването им. Няма я още фриволността и мисълта, че всеки човек е ценен и интересен с нещо свое-пълна противоположност на социалистическите проповеди: вие плебеи сте еднакви и задръстени

Браво! Точно така!