Самотата е вредна за здравето

Хората, които имат приятели, но не се усещат истински свързани с тях, често се чувстват самотни. Тази самота може да навреди на здравето им, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско изследване, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Самотата е вредна за здравето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човек може да се чувства самотен и в пълна къща и с огромна компания... Това не е само до интелект... Едно е сигурно - чувстваш се като болен - не знам дали разболява...

Самотата може да навреди на здравето, според американско изследване!!! Аз не знам в Америка някой да не е самотен. Та там човек няма с кого да си каже една нормална приказка, та ако щеш и ненормална, но просто да споделиш, няма с кого дори да си изпиеш чаша ракийка. Те затова ходят на психолози - там да си кажат болката, срещу заплащане. А не като нас - видиш се с приятел, или се прибереш в къщи, я с дядото, я с тъщата, я с жената пийнете по бира, кажете си мъката и болката ти мине. Това е нашето незаменимо хапче, че все още има с кого да споделяме и радости и болки. Така се гони самотата.

Ох, исках да се усамотя на необитаем остров само с телевизор за периода на Световното в ЮАР. Обаче де тоя лукс? Даже отпуска не ми дават - отвсякъде агресия, експлоатация, тормоз... Човек и да не иска, все е зле придружен в наше време. А за да остане насаме със себе си, трябва да се напие. Щастие, твоето име е самота! Прав е другарят Сартр: l'enfer c'est les autres. (Maкар Сартр да твърди, че тези думи са му приписани).

муай чесън и се не плаши-така ще си миришете еднакво и няма да има "неудобствата на физическото присъствие".полезен е и нечесания ;) ,не се прави на ощипана гражданка.........

Доказано е, че бъбривците са по-щастливи... от самотните. Вие прецинете към коя група искате да бъдете...

Само простият човек е самотен.

Или пък сложният...

Тези пък! Сигурно са дали една тобра пари за изследвания и анализи и най-накрая са установили, че в една тенджера като сипеш студена вода и я подгрееш на котлона тя се превръща в топла вода. А ти приятелю си по-глупав от всички щом успя да измислиш тази крилата фраза. Самотата може да доведе човек и до самоубийство. Но, когато имаш две гънки в мозъка не можеш да го разбереш.

и злия също!

Този който е направил първият коментар май не може да чете или не разбира значенито на думите.Не става въпрос за усамотение а за самота, но на теб май това не ти е ясно.А да си самотен е наистина ужасно, тогава си супер подтиснат и се чувсваш много зле.Прави са че самотата разболява.

По добре сам/а, отколкото зле придружен/а !!!

Мислех да напиша абсолютно същото! :) Е, остана ми само да добавя тогава, че в днешно време хората прекалено много дърдорят без нищо да казват! Този "шум" уморява и стресира доста повече. За мен самотата не е нещо лошо!

Това не е вярно! Прав е коментар 1., че това е лукс!

Усамотяването е ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО. Чудесно е човек да се отдръпне от хорската суета и бесзмислено бърборене......Това е лукс, който не всеки може да си позволи.

хаха - напълно съм съгласна, нищо не ми връща равновесието така както един уикенд, в който не виждам никого... Но бих добавила - да живее интернетът - може да си усамотен без да си самотен - да сведеш контактите си с околните до най-приятната им част и да избегнеш неудобствата на физическото присъствие...