Учени посъветваха бременните жени да не ядат за двама

Бременните жени, които ядат за двама, поставят здравето си в опасност и могат да бъдат засегнати за продължителен период от време, сочат данните от ново изследване на американски учени.

Обратно в новината

Коментари - Учени посъветваха бременните жени да не ядат за двама | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам две породени деца с 11месеца разлика. С първото камих 20кг с второто 40кг.1г. след раждането отново съм 40кг, всичко е до метаболизъм.Яла съм всичко, защото една позната от ограничцения детето и е с мигрена бебе на 4месеца.Слон бях, а сега съм си същата. Важното е че децата ми са живи и здрави.

Глупости, глупости и пак глупости! Бре пък образцови майки! Бременността е свързана с много и различни метаболитни и хормонални промени и напълняването тогава не се дължи само на безпрецедентно плюскане, а е до голяма степен и генетично обусловено.

Това безспорно е така,но някои бременни допринасят за още излишни килограми с безразборно плюскане.Важното е да не се ядат чипсове,МакДоналдс и разни други боклуци,които само се трупат на майката и не дават нищо полезно на бебчето.

бременноста не е извинение за лакомията

Яжте колко ви душа сака! После лесно се свалят излишните килограми, стига да не продължите с многото ядене и след това. От опит го знам!

добар ден!!!! някои пак е открил топлата вода! аз качих 10 кг и ги оставих в родилното. сега сам пак в предишната си форма, без да ям като разпрана. това не е откритие от днес, а много отдавна! да се яде по малко и начесто, от всичко - и маиката, и детето имат нужда от всичко!

Az kachih 25 kg, rodich predi 3 sedmici i veche pak sum si na starite kilogrami - 55

Абдула Ал Мамун не е измислил нищо ново което да не го знаем.

Аз също съм бременна,но не се храня като за двама,въпреки че понякога изпитвам неустоим глад.Тогава наблягам на плодове и салати.Ям само полезни храни,не спазвам диета.Храня се по три пъти на ден основно и две междинни леки закуски.Можех да си кажа,ей сега ми се е паднало да ям като обезумяла и да не се съобразявам,но си казах,че е по-добре за бебчо да му доставям само полезни вещества,а пък аз да не качавам излишни килограми.Също така бих посъветвала всички бременни да се движат,стига да са с нормална бременност и да не се налага да лежат,да правят упражнения за бременни,защото бременната жена не е болна.Напротив тя е пълноценен човек,който може да върши почти всичко,което е вършила преди да забременее,само че с по-малък интензитет.Лично аз внимавам да не се навеждам и да не вдигам тежко,да не седя на задимени места и силна музика.Мисля,че това са нещата,които избягвам.Все пак 9 месеца не са цял живот и може да се лишим от някои неща,но не от всичко разбира се :)

Napulno sam saglasna. I az sambremenna v 8mi mesec i o4akvah da stana ogromna tai kato maika mi e ka4ila dosta, kogato me e rodila, no zasega sam ka4ila samo 1 kg. Iam po4ti vsi4ko, NE SAM NA DIETA, ne iam samo deserti, ne iam ni6to pyrzeno i izbiagvam bial hliab, kartofi i oriz. No vse pak kogato mi se priade si vzimam. Obozavam plodove i zelen4utzi. Ne mislia 4e po niakakav na4in vreda na beb4o a na sebe si pomagam, za6toto lekarite mi prepora4aha tova tai kato otkriha 4e imam diabet po vreme na bremennost. I za goliamo tehno o4udvane nie dvamata ne debeleem, i niamam problem s zeliazoto i zaharta mi e OK. Da ako mozete da se dvizite prepora4vam go i drugoto koeto na men mi se otraziava dobre e po4ivkata na more. 4uvstvam se strahotno i ne razbiram za6to me pitat dali sam dobre. Kakvo da mi e - az sam bremenna ne bolna. Zelaia kasmet na vsi4ki zeni.

Няма нищо естествено в това да се тъпчеш, когато си бременна, нито пък да се освинваш. По никакъв начин не промених хранителните си навици по време на бременността, качих 7 килогравма до края и ги оставих всичките в родилното. Детето ми е живо, здраво и щастливо, а аз се чувствам отлично в кожата си. Напротив, качването на много килограми застрашава здравето на детето и майката, затруднява раждането и не допринася с нищо за успешния изход на бременността. Освен, че удовлетворява лакомията - това го разбирам :))) - и аз обичам пица :)))

Аз ядях като за трима и качих много, но когато детето проходи свалих всичко...това са естествени механизми и според мен е глупаво бременна жена да пази диета. Независимо дали майката яде или не, детето получава всичко от организма на майката - като паразит. Не смятам че е полезно една бъдеща майка да остане без калций, желязо и хиляди важни микроелементи, които ще е необходимо да си набавя с години след това. Разбира се трябва да има подбор на храните - не става въпрос за сандвичи, а за хубави печени или задушени меса, плодове, фрешове, сурови ядки, сурови зеленчуци и задължително кофичка кисело мляко всеки ден.

Ти май нищо не си разбрала - не става дума за диета, а за лакомия... То тва се получава при бременните..Никой не казва да се ограничават като гимнастички, но идеята е да не "муат" като за последно..

...муат?! Е, тогава не муай! Ще те видим един ден :)))

Е най-сетне да кажем истината директно!

това лекарите в чужбина го казват от много отдавна, но я се опитайте да го кажете на някоя бъдеща мама във форума бг-мама :)) скоро го направих и щяха да ме разкъсат с парцалите.