10 грешки при миенето на зъбите

Миенето на зъбите е дотолкова вкоренен още от детските ни години навик, че малко от нас се замислят дали наистина го правят както трябва. Зъболекарите и специалистите по орална хигиена посочват най-малко десет често срещани грешки при миенето на зъбите и ни съветват как навреме да ги поправим, пишат от здраве.bg:

Обратно в новината

Коментари - 10 грешки при миенето на зъбите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те з6бите се мият и за свежест дарлинг, не само за здраве.

Няма ли някакви изисквния за температурата на миялния разтвор... Имам проблеми с пиенето на много кафета и чайчета. Що за паста може да ми послужи, за да съм оптимално ОК?

прав си,, барамов,, от великия балгарски филм,, вчера,,. гена е определящ, но трябва и хигиена

правлно е че статията е разпространена ,, защото е много полезна !!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

пропуснато е едно много важно нещо. трябва да си миете зъбите в положение челна стоика във ваната

обичам да си мия зъбите и да ходя на зъболекар, нямам развалени зъби и пломби, но не мисля, че от това. Ген е! Със сигурност

на всички четки за зуби наи горе е написано софт или медюм т.е. мек или среден косум. наи за предпочитане са четките с мек косум ... надявам се това да ви помогне. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дрън-дрън! Всичко е ген, за да имаш здрави зъби, а всичко е пари - за да имаш зъби!

Много полезна публикация.

ами къде е конеца и четчиците за зъби, трябва да мислите и за междузъбното пространство!? абе личи си , че са писали лаици....

правилно. аз използвам конци всеки ден. като гледам какво излиза от между з6бите... това само с четка не може да се почисти, но не се споменава в статята. сигурна с6м, че има хора,които не знаят и какви са тия конци.

Как мога да си избера четка за зъби, когато те са опаковани и в магазина не можеш да разбереш с какъв косъм е четката. Това трябва да е задължение на производителя. Да има някакви правила и норми. Не като си купиш четка и като си измиеш зъбите да си надереш венците. И това се е случвало.

Обикновено си пише, hard, soft i medium. Твърд, мек и среден.

Ами чети, то си пише на опаковката (хард, медиум или софт). Ти какво искаш, да пробваш четките в магазина ли? Това да не са обувки.

че аз всички тия работи ги спазвам и пак годишно имам по 2-3 пломби и чистене на плака

Смени си зъболекарката

Това е целта, бате. Това да жулиш 3 пъти на ден по 3 минути?!?!? Тия луди ли са??? Някой гледа ли си часовника? Че аз за 30 секунди ще изтъркам зъбите си до прах, д 2 дена ще трябва да сменям четката. Това е лудост. Да не говорим за силно токсичните и химически агресивни, и абразивни пасти за зъби, които докарват кариес след кариес. ВСИЧКО Е ПАРИ, ПРИЯТЕЛЮ, ВСИЧКО Е ПАРИ!!! Така хем ще си купуваш токсичните им отпадъци - "козметика", хем ще хрантутиш зъбарите... те пък са друга тема... Погледни диваците из джунглите - ръфат със зъби камъни и дърве, а ние с прехвалената медицина едва успяваме да отхпем бисквитка... И тъй, всичко остава в приказката "Царят е гол", малко хора ще потърсят ИСТИНАТА, боейки се да не им се смее (или по-лошо) тълпата подлизурки около тях.

А колко от тях са умрели от проблеми със зъбите? Нали това е работата на естественият подбор. А при нас медицината лъже подбора...

11.добар стоматолог 12. много пари 1з. смелост.

много е важно и как се храниш - избягваи тестени, газирани и храни сас висока киселинност и захар:) надявам се да ти помогне да посещаваш стоматолога по-рядко:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами листерина,засто го забравихте?