6 заблуди в грижите за косата

Косата не е само защитна бариера за кожата на главата, но и важна част от нашия имидж. Затова ние й отделяме доста голямо внимание и бързо установяваме, когато нещо не е наред. И като повечето популярни теми, с времето и за нея са се създали доста погрешни схващания. Съществуват редица заблуди, които всъщност ни носят повече вреда, отколкото полза:

Обратно в новината

Коментари - 6 заблуди в грижите за косата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не мога да разбера защо във всяка тема трябва да се оплюва българското.Българските жени не си били миели косите,това са пълни глупости.Мизерници има навсякъде,в Бг,в САЩ,навсякъде,и от всякакъв социален слой.Живея в чужбина и просто не знаете колко нехигиенични са хората тук,излизат от тоалетната и за тях миенето на ръце не съществува,най-елементарни хигиенни навици.Но ако ги слушаш как говорят за себе си,те са най-най,само ние българите сами се оплюваме.Е как тогава някой да каженещо добро за нас.Бъдете малко шувинищи,хора!Убедена съм че българкире са къде къде по чисти от много други. А що се отнася до косата,наистина не трябва да се мие всеки ден,защото се премахва защитния слой на косъма,което я прави оооще по-мазна и гадна.

с измиване на коса - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Душ вечер-препоръчително (през лятото или след здрав купон задължително). Това е в допълнение на Кали! Крайно време е да се обясни, че скъпите парфюми не прикриват миризмата от некъпане..., а косата събира и излъчва всички миризми (прах, пот, цигари...) УЖАС!!! Съществува и понятието "миене на коса", т. е. не си миеш тялото, а само косата, което също е неприемливо, защото дупето трябва да се мие поне веднъж дневно. Съгурно си мислите, че това, което пиша е всеизвесто, но я се качете в градски транспорт и ще разберете за какво става дума.

Ето това не го разбирам - сутрин задължително, а вечер препоръчително!!!!! Лейди, Вие вечер как си лягате до партньора Ви без да сте си взели душ (или и той така ги разбира нещата)? Опитвам се да си представя и постелното бельо на такива хора - ужас! Вечер ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се къпеш от наслоеното през деня - така и тялото ти ще си почине, а сутрин си взимаш бърз душ за ободряване и си готов за новия ден. А колко често трябва да се мие косата е въпрос на тип коса, кожа на главата и хигиенни навици на притежателя и.

Ето това не го разбирам - сутрин задължително, а вечер препоръчително!!!!! Лейди, Вие вечер как си лягате до партньора Ви без да сте си взели душ (или и той така ги разбира нещата)? Опитвам се да си представя и постелното бельо на такива хора - ужас! Вечер ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се къпеш от наслоеното през деня - така и тялото ти ще си почине, а сутрин си взимаш бърз душ за ободряване и си готов за новия ден. А колко често трябва да се мие косата е въпрос на тип коса, кожа на главата и хигиенни навици на притежателя и. А по въпроса за градския транспорт за жалост си мнооого права! За жалост...

Бих искала само да напиша,че потвърждавам изцяло мнението на Кали,един път седмично е от времето на баба ми,да не говорим,че и тогава с толкова"често"миене някой се заблуждава,че има чиста,че и коса

Че косата може да се опази от ММ;)

Всеки бял косъм е едно изживяно удоволствие...

Ааа, така значи!!!

аз сащо мисля че е заразен *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жените от изтока имат гъста и бляскава коса, защото я мият рядко. Проблемът не е в самото миене, а в химията, която ползваме за косата. Шампоаните съдържат голяма част от менделеевата таблица и определено съсипват косата. Друг проблем е и варовитата вода. Живяла съм в Германия и като отидох там започнах да си мия косата два пъти на седмица. Имах гъста коса, на букли, изключително мека и жизнена. За една година ми опада половината. Оттогава не се възстановила. Може и да се мият рядко, но българките имат хубави коси (нямам предвид изрусените с екстеншъните), а аз така и не видях западнячка с хубава дълга коса.

браво кали, с двете раце те подкрепям :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За стреса съм очевидец, как за една нощ на моя приятелка и побеля косата след като съпруга и почина внезапно при катастрофа.

Моля Ви, обяснете най-макрая на БГ жените, че косата се мие, ако не всеки ден, поне през ден, че от мазни и мръсни коси ми се повдига вече !!! Кои некадърни фризьори им наложиха да ги мият веднъж седминично не знам??? Момичета мирише тази коса, напоява се с цигари от заведенията и на какво ли още не, и чак праха от улиците се вижда. А най-нагласените по улиците девойки не си мият косите по едан седмица, защото са ходили на фризьор и са ги изправили !!! УЖАС......... , мийте се, че......това само в БГ го има !!!!

Много точно казано!

браво кали!все едно чета нещо,написано от мен!!!!!!!!!!!!

Всеки ден? През ден? Кали,ти и тези,които са съгласни с теб очевидно идея си нямате от проблема с мазната коса. Аз имам нещастието да съм с такава,и мога да ти кажа,че честото миене не само не оправя състоянието и, но дори го влошава. Иначе казано колкото повече я миеш,толкова по-мазна става. Години наред я миех през ден и пак беше на клечки. Подстригвах се като момче,защото ако я пуснех дълга краищата започваха да се изсушават. В редките случаи,когато все пак я оставях да поизрастне я правех все на опашка. Сменях шампоаните непрекъснато,докато преди 2 години случайно попаднах на такъв, който не само измива добре,но и блясък придава. Освен това я изсветлих с няколко тона и това също я поизсуши. Мисълта ми беше,че не винаги мазната коса е признак на лоша хигиена. А че има мърли,дето го нямат този козметичен проблем,а просто ги мързи-е и това го има!

поли, наскоро в американсят гламор четох савет за мазната коса. ако ти се омазнява толкова много и нямаш вазможност да я измиеаш и изсушиш сутринта, можеш да порасиш бебешка пудра в корените. но хубаво я разреши с четка, за да не останат бели следи. тя абсорбира мазното и ще те изкара без проблем до вечерта- обемна и ухаеша на хубаво. мисля, че разбираш савета ми, а аз чакам злобарите да започнат да ме нападат, че предлагам алтернатива на капането и да поставгят под вапрос моите хигиенни навици:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ааа, не така! Пърхутът е гъбично заболяване и си е заразно, както и другите гъбични заболявания! Поговорете с кожните доктори по-добре!