Най-честите кавги в семейството

Психолози посочват най-разпространените причини за съпружеските кавги. Почетното трето място заемат малките препирни, свързани с неизпълнението на домакинските задължения. На второ място стои ревността на единия от съпрузите. Първото място се заема от кавгата, заради пари.

Обратно в новината

Коментари - Най-честите кавги в семейството | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алооу, хейтърките! Кат' не ви оттърва - път широк, хора много! Пътя, чантата и за хляб. Амат от фанатизирани феминистки. Едно време бабите ви, хем са поддържали къщите, хем са готвели, хем по една купчина дециня са гледали, без да роптаят. А ся - хем не бачкате, хем по моловете и чаршията одите на "шопинг" хем и да ви се помагало в домакинството - 8-ми номер мотика с гумен сап, и на къра по цял ден.

еййй ало, верно си с мислене на стар "дедо"....виж ако твоята жена е такава, каквато си я описал - проблема си е твой, жени много... вземи се огледай и си признай, че в днешно време работещите и отговорните жени сме повече, отколкото вас - празноглавите дедовци. Хем работим, учим се постоянно, децата си гледаме, къщите си въртим, грижим се за външния си вид, акъл ви даваме, че и сами си пазарим по моловете и за всичко това не ви натякваме, така че си гледайте вашите задължения и стига сте мрънкали! (всичко това е казано без ни най-малка омраза към мъжкия пол)

Кавгите са психологически проблем в семейството,когато никой от членовете му не намират изход и се чувстват като в капан.... центруфугата си върти и тя се върти в кръг психология е всичко и малко мекота на сърцето се изисква( поне малко ако не може много)......

Родителите ми живяха години наред щастливо с т. нар. обща каса. Всеки дава 80 % от парите, които печели в общ фонд и останалите за джобни. Води се месечно счетоводство и се планират разходите за следващия месец. Когато и двамата работят това е решението.

За това какви са мъжете ни сме си виновни ние. Като майки ние в повечето случаи ние ги глезим,а глезеното синче се превръща в глезено мъжле, което си намира подобна на майка му жена, с която да я замести. Има и изключения разбира се, но те са само за да подчертаят правилото!

Този проблем е бездънна яма за социологически проучвания и ежедневни разправии.Встрани обаче някак си остава грижата за децата.И тук не става въпрос само да са нахранени, облечени и обути, а и да получат вниманието и на двамата си родители.Е тук е голямата издънка на българското семейство-големи претенции и минимално покритие.Децата искат ОБИЧ!!!!!!!!!!!И ако я няма-язък за скъпите парцалки и синьото сирене..........

Когато мъжът изкарва повече пари в семейството , не стига , че не участва в домакинските задължения , защото бил прекалено зает , ами и казва- аз не мога ли сам да си харча парите .Е , това е свръхнахалност!

"Някои жени все още смятат, че омъжвайки се, те трябва да бъдат под пълната материална закрила на своите съпрузи" Има си кратко наименование - проституция!

Боже,какво тъпо изказване!!!Ами чакай тогава проститутка да ти роди две деца,да ги гледа,да ти готви,да ти пере дрехите и т.н.и т.н. Ще има да чакаш!

Не го обвинявай,човека си търси робиня.Да работи като вол, да печели като Рокфелер, да е фурия в леглото като Адреналинката Яна, да готви като Иван Звездев, да чисти като в хирургическа зала.Само не разбирам той за какво и е тогава.Май само за да има с кого да си къса нервите.

всичко правят за пари и сигурност, жените са като маймуните - все за някои клон трбва да се държат ;) може да му казваш като ти е удобно Нели ;)

ЯВНО, НЕ СИ ОТ МЪЖЕТЕ, КОИТО ИСКАРВАТ ДОБРИ ПАРИ. МИСЛИШ КАТО КОМПЛЕКСАР, КОЙТО ЖЕНА МУ ГО ИЗДЪРЖА.

спрете се с това клише наи - накрая! като завикали "проституция" та "проституция"... ок тогава, бихте лимиотговорили зестрата форма на какво е? предбрачният договор форма на какво е? старите обичаи във всички култури форма на какво са? дори и племето "того" в африка има традиция - мъжът няма ли достатъчно добитук, с които да откупи жената, за която иска да се ожени, от семеиството и не може да се ожени...ганю пак тарикат го дава - жената ако има претенции, значи е проститутка?! ок така да е, но да забравяме, че и мъжките са жени...! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти си много елементарно момче, разбира се, че не е проституция, това идва от там, че мъжете са ловци и изкарват прехраната, а тя се грижи за домакинството и децата....... прочети малко повече книжки и ще разбереш доста неща за себе си и света около теб, ще ти е полезно!

оооо колко си прост .... има ли смисъл с теб да говоря ....

Статията е много точна, но е концентрирана основно върху жената, а аз си мисля, че мъжа е добра тема за размисъл също. Мисля, че повечето жени в БГ са се примирили, че мъжете им не са кадърни да ги издържат и работят наравно с тях или дори изкарват повече от тях без да се оплакват от този факт. Това, с което обаче не могат да се примирят жените е, че мъжете не само не изкарват повече, но и не желаят да помагат у дома, твърдейки, че това или онова било женска работа. Така на жената й се налага да работги двойно повече от мъжа, първо на работа, после и у дома, докато мъже си чете вестника и се кара на децата, че му пречат, а той видите ли бил много уморен от работа. Да не говорим, че изявления от типа на "мама се оправяше по-добре от тебе едно време" допълнително наливат масло в огъня. Моят партньор си позволи да отправи такава реплика към мен два пъти, но не потрети, защото учтиво му напомних, че майка му едно време е имала 6-часов работен ден, не 12 - часов като мен, и че не й се е налагало да работи повече, защото баща му е изкарвал парите. Иначе казано с удоволствие бих си играла на перфектната домакиня по цял ден, ама няма кой да докарва парите в домакинството ...

Съгласна съм с това мнение. Но прибавете и мъж, който не работи, а жена му ходи на работа и върши домакински задължения и учи с децата. Само да питам защо такъв пример няма в статията?

добре казано, бръмм и аз искам пълноценно време за себе си и детето, но бивам упрекната в егоизъм....представяш ли си???!!!

Напълно съм съгласна с теб, все едно аз съм го казала, поздрав.

Напълно съм съгласна с Бръмм, точно така седят нещата, останалото са отживелици, в статията в пропуснат именно този детайл - в повечето семейства и двамата съпрузи работят по равно, само че като се приберат от работа работния ден за жената обикновено продължава, докато мъжа си почива пред телевизора.

браво, много точно казано! от време на време трябва да им се напомня този факт.

идеално е да има разговори за проблемите,но когато разговор е невазможен-по-добре един скандал, отколкото зле прикрито безразличие- то боли повече

Много точно казано.По-добре е да си спретнат скандалче,което да изкара всички негативни мисли отколкото да се събира ненавист !

В Европа мъжете помагат и в грижите за децата. В България се правят, че много работят и затова жената е длъжна, въпреки ниските доходи на мъжа си да отгледа и възпита децата си.

В Европа мъжете плащат своята сметка, а жените - тяхната.

Точно така е. В днешно време и двата пола работят. Старият патриархален модел - татко на работа, мама вкъщи с децата - отдавна не действа. В по-цивилизованите места хората отдавна са го разбрали и се опитват двамата заедно да си поделят работата и задълженията. Няма нищо необичайно в това един швед да си вземе отпуск по бащинство, например. Децата изискват грижи и внимание и от двамата родители. За да е чисто, да има сготвена храна на масата и да са здрави всички, е нужно и съпругът да действа, а не да си вдигне краката пред телевизора и да си чака салатата и ракията, докато жена му поема втората смяна у дома. Големият проблем на българите, особено на мъжете, е манталитетът. Не може да искаш жена ти да изглежда като от корица на списание, да работи по 10 часа в офиса, да е изчистила, изпрала и сготвила, да е взела децата от училище и накрая да е и тигрица в леглото, а ти да се почесваш където не те сърби и да се оправдаваш с ориенталското 'не е мъжка работа'. Мъжка и женска работа няма, особено пък щом стане дума за домашни и семейни отговорности. Хубавичко е, обаче, жените да помислят добре дали са съгласни да се примиряват с такива мъже. Много българки го правят и се превръщат в робини. Имайте малко самочувствие и достойнство, жени. Добре е и тези, които сега са майки, да си помислят какъв модел гледат децата им и как биват възпитавани у дома. Мамините синчета не напразно са наричани така и ако му поднасяте всичко на тепсия, след 20-30 години никоя жена няма да иска да се обвърже с готованец, който иска просто да замени мама с нова робиня.