7 правила за интимната хигиена на жената

Грижите за интимните части на тялото са деликатна, но особено важна тема, по която е добре да си говорят неведнъж всяка майка и дъщеря. Половата система, особено на жената е много чувствителна и лесно податлива на инфекции от различен характер и с разнообразни причинители. От zdrave.bg ни напомнят за 7 прости правила на интимната хигиена:

Обратно в новината

Коментари - 7 правила за интимната хигиена на жената | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

културата на масата балгари относно интимната хигиена и секса по принцип в момента е на ниво чалга (както цялата дарява) - т.е. никаква: прашки, килограми грим, обезмиризмяване с литри парфум, безразборен секс, обикновено в пияно састояние, пренасяне на всякакви болести и нежелани бремености. не знам дали и удоволствие се изпитва при такива условя...

бг мазете са наи -миризливите сащества -конкурират арабите по миризма на пот

Да, хигиената е важна : обезкосмявам редовно, използвам само качествена интимна козметика, ежедневни превръзки,които сменям през поне 2 часа, ходя редовно на гинеколог за изследване на влагалищен секрет и цитонамазка, за да няма течения и неприятни миризми. Освен това спортувам редовно. И накрая ми дойде някой обрасъл в козина мъж, миришещ на пот, дето не си е сменял боксерките два дена и има шкембе от лой , да не говорим за интимно обезкосмяване. Не, мерси! Хайде моля ви, напишете и съвети за мъжете, космите и миризмите при тях са не по-малък проблем. Нека и потренират малко във фитнеса!

Толкова сте права, че направо ми се реве. Типична ориенталщина цари тук. Повечето жени знаят как да поддържат личната си хигиена, но повечето мъже (в България) са пълна трагедия. Едва ли не си въобразяват, че всички жени са длъжни да ги харесват само защото са мъже. Съжалявам, момчета, много сте зле. Време е да зарежете свинското и ракията, да спортувате и да се къпете по-честичко. Тези, които отдавна си го правят, да не се засягат.

Напълно излишна статия. Една интелигентна съвременна жена знае как да се поддържа.

и тук са 50 на 50

Скоро ще последва "Правила за интимната хигиена на мъжа" и пак .... смяяяяях

Обзалагам се, че отвреме-навреме се пускат такива (общо взето безполезни за образовани хора) статии, за да се позабавляват администраторите с коментарите :)

чудесно е!почвам да си преписвам,,бисери,,

здравеите,тази статия съм я виждала в един подобен саит,но немски и това което ми прави огромно впечатление е не е тя (защото аз мисля че това би трябвало още мама да ни го е казала) са коментарите под статията.в немската статия просто всикчки пишеха отдолу че разбира се че е така и въпреки че го знаят благодарят че някои е събрал цялото основно инфо на едно място. а тук...лелеееее,вие веч е тотално обявихте воина на интимните гелове и т.н. и само се чудите какво да критикувате!

една женооо, внимателно, колкото са ти възможностите, прочети какво са написали Деси и Радост. Постове като твоя са следствие от "болеста на кухата, ама много куха лейка"

Братя българе,надувайте си булките кат,гайди ката година !!!От това по голяма хигиена здраве ...както е било едно време-1 за царя,2 за войската ,3 за нивите .Затова са ни викали балканските,, прусаци,,Сега има дай само котки да гледат и да се лигавят като тях...

и аз сум сугласна с написаното.а да питам за брусненето какво ползвате,интимните не се пенят толкова.става ли с гелут за бруснене-например жилет за муже,кудето е *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

обезателно с крем за браснене и по- голямо количество- все пак пяна трябва,но ако не помогне- сплитате на дебела плитка, вразвате една панделка, обувате прашките и сте готова....

ти ще се бръснеш ли или ще запълваш фуги

К'во се кОсите нали знаете коя е най-здравата кожа? :)

И аз съм била болна от цистит и то не , "защото имам мръсни гащи" ,а защото една зима беше минус 20 градуса и се разболях от грип и цистит... Иначе статията донякъде е добра,защото има много жени,които не знаят какво да правят с тялото си и после страдат.

мили жени, девойки и майки, забравете ухаещите сапуни, хуквайт към селата, вземете домашният сапу, от свинска мас и соде.Той ухае прекрасно и вие така ще ухаете и ще бъдете вечно здрава и желан.Успех.

здравеите момичета казал слепец като минавал краи рибарския магазин...а от мен да знаете че това се мие а не се проветрява

Това за вълнените гащи ми хареса най-много в цялата статия, браво!

полезна е и статията и коментарите, стига да можеш да четеш между редовете и да извлечеш наи- доброто за себе си.

Напзлно сзм сзгласна с написаното. Малко жени наистина се потдзржат чисти като хората. Аз като чуя за болна от цистит ми става ясно каква е момата...... От край време се знае, че цистита е болестта на мръсните гащи. Така,че момичета и момочета помислете си добре.

Моля, преди да коментирате се консултирайте с по-надеждни източници на информация, като "Уикипедия" например, в противен случай рискувате да станете смешни! Циститът (на латински: cystitis) е възпалително заболяване на лигавицата на пикочния мехур. Циститът представлява възпалително заболяване на пикочния мехур. То е доста разпространено, и е по-често у жените. За възникване на цистита благоприятстват много фактори: охлаждане на организма, задържането на урина в пикочния мехур, запек, преумора, катетеризация, дефлорация, бременност, климакс и други. Когато циститът е последица от друго заболяване /аденом на простатната жлеза, тумори и камъни в мехура/, той се нарича вторичен. зависимост от протичането се различават остри и хронични цистити. Циститът бива: инфекциозен на бактериална, вирусна, гъбична основа неинфекциозен радиационен, лекарствен.

Интересна констатация - болестта на мръсните гащи. Не е лошо да поговорите с лекари по този въпрос, преди да давате крайни заключения. Аз също съм имала цистит и тук не е мястото закоментари относно личната ми хигиена, но смея да твърдя че стриктно спазвам такава, но въпреки това съм страдала от това неприятно заболяване. Така че хайде моля ви се.

Ti dobre li si....cistit se poluchava ot nastinka....nauchete se da chetete...cistita zasqga pikochniq mehur...!!!!

поддържат пот държат е друго

Това е пълна глупост. Какви мръсни гащи, каква компетентност? Циститът се причинява от куп други фактори, като може би лошата хигиена е само един от тях. При мен се е получавало от бурен секс и намалена имунна защита след диети и физическа преумора. Използвам лактацид по 2 пъти дневно и се къпя нонстоп, така че айде да не се изказваме неподготвени.

sajaliavam mnogo gospojo , no cistita se polu4ava i ot nastinka

е хаиде стига с глупостите, много обичам такива генерални заклученя на безпорни "капацитети"; аз пук като те случам теб една зена, почвам да си мисля, че или си стара мома, или отдавна не са ти се случвали някои работи, та зарад туи си хигиенистична чистница... доста тупо е да казеш, че цистита се дълзи единствено на ниска лична хигиена, не мислиш ли? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ахахахх, болестта на мръсните гащи - те т'ва беше върхът! Още повече, че го казва и жена, ужас!

Стига сте писали глупости( една жена).Образовайте се малко поне. Има интернет, google .... четете, а не пишете просто ей така, защото само се излагате и ще ви се смеят и малко грамотните хора.

Мда, въобще не сте права. Циститът се появява поради ред причини, както е обяснено по-горе. Повечето нямат нищо общо с хигиената. И повечето жени страдат (поне веднъж) от цистит, дори и най-поддържаните. Не се изказвайте така грубо.

що за статия, все жените са ви виновни!! сега ако може някои да напомни на бг мъжете да се къпят и бръснат редовно, и да практикуват някакъв спорт, ще е много по-полезно на обществото!!!!!

Съгласявам се с теб по отношение на хигиената. Все пак съответно след като жените трябва да поддържат здравословна хигиена, при мъжете не трябва ли да важи същото правило, например?? Все пак говорим за здравна хигиена, за която са отговорни и ДВАТА ПОЛА.

да, правилото е абсолютно сащото,като изключим превразките, но които иска може да ги употребява

Абе я стига,едно време това или онова!!!!Едно време..........,сега не живеем в тогавашното време.И защо не носите дрехите от едно време,а си купувате нови и модерни след като сравнявате миналото с настоящето,а????????

Стига сте ритали като магаре на мост, миризливки. Интимната хигиена не е никак за подценяване, а онези баби в миналото като са умирали на по 30-40-50г, да не би някой да е знаел от кво е, а каква е била детската смъртност при раждане, а? Не казвам, естествено, че това е само по вина на лошата интимна хигиена, но е мит, че (пра)бабите ни са били здрави като коне в тази интимна област на жената и нищо не ги е косяло. Така, че ... докато не ви е дошло на главата - цистит, всякакви гъбични инфекции и усложнения и прочие, не се ослушвайте, ами с интимното гелче и водичка, памучни гащи и т.н.

именно при гъбични инфекции се препоръчва да се прекрати употребата на тампони и ежедневни превръзки, а ползването на интимен шампоан/сапун да се сведе до максимум два пъти на ден. гинеталиите на жената не са нещо стрерилно и не е нужно непрекъснато да се търка и дезинфекцира. достатъчно е да се спазва нормална хигиена.

Интересното е,че нашите баби са живяли много повече години от сега!Ако не бяха живяли, как иначе щяха да станат нашите баби?

ма точно затова,защото са ходили без гащи-те затова са ставали и многодетни:) :) :)

Абсолютно съм съгласна. И определено мисля, че повече от 2 пъти на ден миене със сапун си е направо вредно. Убива и полезните бактерии и всичко. Тъпа статия, ся извинявай ама не мога да повярвам, че 80% от бременните нямам елементарна хигиена. Ай сектир!!

какви полезни бактерии там, това да не е кисело мляко :)

Полезните бактерии във влагалището се наричат лактобацили и ролята им е да предпазват от инфекции.

За ваша информация, тези полезни бактерии са точно като съдържащите се в киселото мляко, затова се и наричат лактобацили. И гинеколози понякога предписват при възпалителни процеси да се правят интимни душове с най-обикновен айрян...

Пише - 80% от усложненията при бременност са предизвикани от инфекции на влагалището.

'айде сега да прочетм пак за тези 80%. Пише, че 80% от проблемите са причинени от липсата на елементарна хигиена, а не че 80% имат проблеми. Малка, но съществена разлика. Като направите едно такова изказване, някак си другите ви твърдения дори и да са верни губят сила.

Повярвай. И отчети факта, че най-често са бременни мангустите.

интимният душ е вреден, камо ли пък да се прави и два пъти дневно. сигурно сте имали предвид интимен тоалет. колкото до употребата на толкова интимна козметика и ежедневни превръзки - доста гинеколози препоръчват употребата им да се сведе до минимум.

Да, не са ползвали едно време тоалетни сапуни, ама не са живяли с радиации, пестициди, изкуствени торове, газове от коли, нито са ходили с дънки или клинове, прилепнали до умопомрачение, не са яли ГМО-та, бургери, шоколади и лакомства с рафинирана захар, както и страстоубийки от синтетика не са носили, а само памук и лен - все естествени материали...за това не така рязко, моля...баба ми просто не е имала моя лайфстайл, ама хич таман! за това не може да се прави паралел с нейните "козметики"! повърхностност е това!

и не са пили антибиотици - основен враг на полезните бактерии и приятел на патогените

забравете за едно време- дали е имало гинеколози на нивата и знаели ли са тогава жените какво им е?- не,не са знаели и просто са чакали да им мине.освен това тези неща са били табу- не се е говорело и споделяло, но това не означава че не са имали проблеми.

Eдно време нашите прабаби и баби не са имали всекидневни превръзки ,а са си слагали парче плат от началото до края на цикъла и все пак са си раждали и т.н.

става дума за хигиена- не за раждане.то ако питаш и таралеж можеш да си сложиш,но нещата са се променили от килотите на баба ти до днешните три вравчици.....

не се излагаите бе ! едно време жените като не са имали тоалетен сапун ? свинския са си ползвали тва е пулна простотия за да ви взимат парите... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

точно този сапун е вреден- садаря сода каустик и знаеш от какво се прави... сапуна за този вид тоалет трябва да е подбран спецялно и да се ползува само за тази цел- това е много важно.не е правилно да ползуваш сапуна, които стои на мивката за раце и всеки си мие рацете.не се употребяват чужди сапуни,карпи и тоалетни принадлежности