Какъв е стилът на българските телевизионни водещи

Българският водещ често е неориентиран във външния си вид и оставен в ръцете на често още по-неориентирани стилисти. Обича да залага на класическата телевизионна визия, която общо взето се свежда до костюм, независимо дали е мъж или жена, смятат от модния сайт ViewSofia.

Обратно в новината

Коментари - Какъв е стилът на българските телевизионни водещи | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне едно професионално мнение бих дал.От дълги години съм гримьор и съм виждал страшни безумия.Гала в момента е най-скъпо облечената и поддържана водеща.Кремена Халваджиян има нестандартни хрумвания,но се вписва идеално напоследък.Новините,както винаги са позабравени,защото мислят,че едно официално облекло няма специфика и това е най голямата им грешка.Наталия Симеонова е най големия абсурд на екрана.Този дриплив стил,обувчиците и от 2-3 години,които върти,белезникаво-болнавият и тен,небоядисаните и перушини и умопомрачителното съчетание на грим НАПРАВИ СИ САМ,в съчетание с килограмите и я правят изключително отблъскваща.Изглежда като лелче на 50 години,май и е време да ни освободи от натрапчивото,двулично лицемерие и да се пенсионира,защото тираджийските и маниери идват в повече на зрителите.Грацията и естетиката са и чужди,което пролича и по обзавеждането на къщичката в селцето в което живее.Ани Салич,както винаги се опитва да се прави на жалостива аристократка,но също е далече от целта.Така че мили дами поработете преди да ни карате да ставаме свидетели на публичната ви излагация.

след като прочетох коментара ти мога да си представя и колко си,,професионалист,, в гримирането. никакво професионално мнение не даде освен лекинко да похвалиш някои и грубо да оплюеш други......

малко скромност при вас не е излишна. в нашата мила родина всеки е спецялист по-всичко,което ме кара да се самнявам в професионализма му

спецЯлист и сАмнявам... Божее... По-добре не пиши и не се излагай.

кои ти е дал право да пишеш от името на зрителите?

Мили дами(предполагам).Виждам,че мнението ми е ядосало доста от вас и бих отговорил така: Първо-зрителите е множествено число на зрител,което автоматично значи повече от един човек.Така че си позволявам да изразявам единодушното мнение на мен и мои близки колеги,за което не би трябвало да искам разрешение от вас.Не съм написал "всички зрители",а "зрителите" и дано отговорих на въпроса кой ми е позволил. Второ-всеки има право на мнение,което никой не е в състояние да променя и забранява изразяването му. Трето-структурирането на мнението ми и изразните ми средства подлежат единствено и само на моя корекция,така че бъдете така добри да не се опитвате да ми задавате заядливи въпроси. Винаги има 2,а и повече мнения и аз не крия пристрастията и оценките си,зашото не мога да кажа на черното бяло.На мен ми изглежда така както коментирах и за ваше съжаление мнозинството е на същото мнение.И тъй като обсъждам визия,и запазвам благоприличие,като не излагам с информация от личния живот на някои персони,бъдете така добри да не ме подценявате и да не коментирате нивото на работата ми,защото аз коментирам какво виждам а не гадая. Изразявайте мнението си,защото всеки има свободата да го направи,но не подтискайте чуждото за сметка на своето.

,,...грация,, при обзавеждане???

очаквах да пишете повече за гримирането отколкото за визията,обзавеждането,личния живот

Отново съм впечатлен от това,че се хващате за детайли от написаното,а не с опровержения на коментара или както ви помолих с изразяване на вашето собствено мнение,но не за сметка на чуждото.Видно е,че изречения включващи повече от 3 думи са трудноразбираеми. Относно грима,повечето телевизии или водещи със собствено мнение,разчитат както написах на стил НАПРАВИ СИ САМ.Тъй като грима би трябвало да е съобразен с персоната,събитието,спецификата на лицето и не на последно място с облеклото,то мили дами какво да коментирам грима като е развалена основата на цялостната визия при коментираните особи.Нямам намерение да продължавам да обяснявам,защото е видно че влагате лични пристрастия и си затваряте очите заради тях.

ето! това вече е друго...This is it...

Аз лично бих допълнила, че Ани Салич е толкова дебела, че се чудя с кой акъл я показват в цял ръст. Ако бях на нейно място щях да си стоя скрита зад бюрото и да не си показвам въобще дебелите ръце в рокли без ръкав...ужасно е....да беше поотслабнала малко като знае, че ще я показват в цял ръст. Всички лели са разочаровани...друг едва ли ще я хареса освен селските лели...

Ани Салич по принцип си е хубава жена,обаче напоследък не само във Великолепната шесторка,но и по новините я кепазят,то не беше смяна на цвета на косата,то не беше чудо.В БиТиВи по принцип гримьори и дизайнери са за бой от новините.Те окепазиха и Виктория Петрова и Гена Трайкова иначе хубави и интелигентни момичета.Шоуто на Слави има сто пъти по добри стилисти и гримьори и това си личи.Екипа на новините умишлено и всеобщо е загрозяван.Харесвам Цветанка Ризова и то много - изискана,умна , с класа.За Гала тя- е отвратително куха и като визия и като съдържание.

Тая статия може би я е писала недоразумението Халваджиан.Гала изглежда добре откакто спря да се вслушва в съветите й. Преди в "На кафе"я обличаше безумно. За какъв стил говорите, сплиташе й гнезда в косите.Понякога съм си мислела, че нарочно го прави от женска злоба, за да я загрози. А кърпата на главата в "Имаш поща"...добре,че си е хубава Гала

В никакъв случай не претендирам да ставам законодател в модата,но едно просто сравнение между водещите по бг телевизиите и тези отголемите гръцки тв канали просто слага точка на всякакви комантари.Тези гръцки тв канали не се гледат в България( Alter,Mega,Star,Ant,Alpha,Skai,NET,Et1,2,3,..) Може гърците да ги критикуваме за хиляди неща и да не ги харесваме,но трябва да признем,че водещите им,в зависимост от формата,който представят изглеждат адекватно.Самите те са рекламоносители на модни дизайнери,гримьори,фризьори и всякакви специалисти.На който и канал да превключиш от посочените-всичко е под конец.Няма и косъм от прическата на новинарите,който да не е на мястото си-ред,вкус,блясък,ефектност.От няколко години гледам булсатком в Атина и всеки път се дразня на мисионерски и захлюпени костюми ,скриващи иначе красивите наши водещи.За мъжете да не говорим.Единствено в новините мъжете ни изглеждат добре.За нас българите се създава една представа на офрашкани хора,които искат ,а не знаят как.Не ми го побира в ума как ще излезеш пред камера да те гледа цял свят,да си млад,българин и да представяш в цял ръст времето-по дънки,маратонки и плетено полуполо,коетоо едва закрива пъпа ти.Даже и за бригада малко спорен вариант.Съзнателно не съм конкретна.Говоря по принцип.За мен няма изключения.Можеш да си сериозен водещ на новини,да изглеждаш перфектно,без да разсейваш зрителите и зрителят да чака с молив и лист да си нарисува модела,защото му е харесал.Ние българите си страдаме от големи претенции и все си мислим,че шашкаме някого с нещо като му представяме изкуство,мода,култура....само заради различността...А дали наистина се предизвиква естетическа наслада,дали от такива високи трибуни се възпитава нацията ...няма никакво значение.

В допълнение ще изразя съчувствието си към Гена Трайкова, която е хубава жена, а прическата и гримът и са неподходящи и не и отиват. Може да изглежда много по-добре. Същото се отнася и за Ана Цолова, особено за нейното облекло. Е нека не забравяме, че най-важното е да са професионалисти и да водят предаваниятас си добре, но около тях има екипи, които се грижат за външния им вид. Критиките всъщност са за тях. Заглавието на материала е подвеждащо. Би трябвало тук да говорим за това кой как се държи пред екрана, а не толкова как изглежда. Може би друг път:).

Мисля, че беше в четвъртък вечер, в благотворителното шоу, Ани Салич беше с особено неподходящи грим и прическа. Прическата и беше зализана по главата, като лисната с кофа вода, а гримът и беше тежък, тумносин и черен, ужасно я състаряваше и не и отиваше. Тя е хубава и чаровна жена, има си свой стил, кой успя да я омаскари така! Изобщо в тоива шоу някой не се справя с външния вид на г-жа Салич . Почти не мога да изслушам прогноза за времето по БТВ, заради смехотворните щипнати под бюста зейнали сакенца на Дика. Като видя зле стояща дреха на синоптичка, отдолу винаги пише "Гардероб Дика". Кога от БТВ ще се усетят? За Слави Трифонов съм съгласна, но не мога да отмина много удачния гардероб на Нели Петкова. ТРя е винаги много елегантна и стилно облечена и гримирана. А когато с Борко бяха водещи, всяка вечер бршр удоволствие да се види новия тоалет на Нели. Просто бяха страхотни рокли, една от друга по-хубави. Не помня кой беше стилистът. Гледахме шоуто с компания и всички бяха възхитени.

Какъв е стилът на българските телевизионни водещи? : Очевидно ПРОВИНЦИАЛЕН!!!

Каква провинция те гони тебе, бе! Да не се излъчват новините от Каспичан? Първо се научи да пишеш грамотно! Гражданино!!!

ЗА ГАЛА, КАТО СТИЛ Е ФУКЛА, КАТО ПОВЕДЕНИЕ Е ВСЕЗНАЙКА И КОЙТО И ДА Я ВИДИ НА ЕКРАН, КАЗВА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА Я ПОНАСЯ, ВКЛЮЧАЯ И СЕБЕ СИ. ДОСТА РАЗГЛЕЗЕНО ПОВЕДЕНИЕ И АМАН ОТ НЕЙНИЯТ ЗДДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ.

По-точно не може да се каже!

Според мен по-голям проблем са грешките, които повечето от тях правят когато четат и говорят. Очевидно недостатъчен речник, непознаване значението и неправилно произнасяне на думи, много често неправилно тонично ударение, неуместни чуждици и пр. /Напр.: ДЕРЕБЕЙ, а не ДЕРИБЕЙ; ЗАВИРЕН, а не ЗАВАРЕН; ДВУОКИС, а не ДИОКСИД; Какво ли не още съм чувал?!/. Те би трябвало да бъдат пример за правилен изговор, а не са.

има си господари на ефира - статията е за друго

Гала ??? Кремена Халваджан ???? Хайде без глупости, моля ви се!!!!

По мои наблюдения в БТВ с времето повечето водещи заприличват на лелки. Явно умишлено им се гради такъв имидж. Единствено Виктория Петрова все ощшюе си е ок, само дето и махнаха готиния лилаво-червен цвят на косата

Валентина от Про.БГ почти винаги е много добре облечена, но жената каквото и да сложи е прекрасна! Също така по ббт следобед от време на време пускат едно момиче на име Лора. Тоалетите й не винаги са удачни, но обувките й почти всеки път са СТРАХОТНИ! Само заради тях, почти всеки следобед поглеждам какво става по ббт. Поздравления!!!

За всичко се съгласявам, само не разбирам на Марта Вачкова какво и намират.Много си е готина жената,по-добре да е прекалено семпла от колкото да натрапва излишества от плът като Ани Салич с крайно неподходящите за нея бални рокли.

имаше една водеща на новините .отдавна е в cnn kaзва се ралица василева. това беше професионалист. а тези дето ги коментирате са смешници

Ани Салич не е дебела.Видях я с очите си на живо.

Тия долу където пишат глупости са някои от изхрътелите Бг манекенки, където гордостта им е само в слаботийката. Лошото е че са слабички и умствено. Ани Салич си е нормална жена. Много завистници. Това е!!! И другите са си нормални хора. Къде човек без кусури. Аз да не съм промишлена продукция. И аз си имам дефекти. Те и пишещите имат, но тука са се събрали да поцвъркат и довечера по баровете ще е голяма тема за кудкудякане.

Изключително дразнеща сутрин е Ани Цолова, разперила се собственически над тезгяха/ разбирай интерактивната маса/.Виктор, милия, само свенливо наднича иззад мощната и фигура и се мъчи да се включи , най-често- безуспешно. Каква колегиалност...

И аз смятам, че за едно благотворително шоу,тоалетите трябва да са по-прибрани,по-изчистени и лишени от такава пищност и претенциозност.Някак е много фалшиво всичко-тежък грим,претруфени рокли,странни прически...Пълно разминаване между форма и съдържание,от цялото шоу,,Великолепната шесторка" лъха нещо фалшиво ,пренасилено,пренапънато и истерично.Определено Ани Салич не може да си намери крачката , интонацията, визията в това шоу,което я прави да изглежда неискрена и неубедителна.Жалко!

добре казано

Здравейте, много ми е интересно защо се лансира толкова очевидно Ани Салич?! Абсолютно недоразумение са прическите и, а неуместните тоалети - ежедневие.Приемам, че са малко дискусионни тези бални рокли в шоуто, но по-лошото е, че не са подбрани според фигурата и. А самата водеща е много харизматична и има много приятно излъчване.

Ако позволите и аз да изкажа едно мнение с мисъл за общата кауза. Една тв водеща трябва да има вид и излъчване и да внушава "доверие" у зрителя. В същото време да бъде естествена, но сдържана, т.е. обективна и безпристрастна, а не да издава чувствата си и отношение към онова, което представя. Всякакви фамилиарни усмивки, "намеци" и "подсказвания" са недопустими. Ако някъде, някой прави това, то не означава, че една уважаваща себе си тв трябва да се превърща в подражател на нездрави и манипулативни практики. Човек струва толкова, колкото изисква от себе си.

Уважаема, споделям коментара ти, но не го приемам в частта за Христина Балинска. Следя я внимателно, защото тя е едно от добрите изключения, и естественото й желание (присъщо на всяко човешко същество) да компенсира с облеклото някои физ. недостатъци, не омаловажава положителното й присъствие на екрана.

г-жиците от търси си Нели и Миглена и Наталия Симеонова са единствените, които имат стил. стил на водене. те се запомнят и завладяват зрителя. Радост кудкудяка, Ани Салич мрънка, Венета простее

наталия е моя избор.не е важно какво си облякал а как го носиш и дали отговаря на това,което си ти

Наистина Ани Сандалич е пълна гротеска в това шоу - нито има подходяща визия, нито има държане на водеща на такъв формат. Пълна излагация! Все едно е начело на шоу за запознанства на позастарели господа и напълно би подхождала на позабравения Миодраг Иванов. Да си гледа новините, защото май само за там става.

Какви пенсионери те гонят тебе. Детски спомени. Лети, лети, летиииии! Има си и песничка. Ще извиняваш, ама той пък е най-голяма гротеска.

Какъв им е стилът ли !? Ник Акофф, разбира се !

радсот има доста дебел глезен и не сам салгасна, че дрехите и сотят добре. да, модерни са. а за госпожите димчева и хажииска, просто недоумявам на карнавалните им парцалки- ама то не са плитки, панделки, ласкави бижута, топирани коси, грим като с четката за мазане, кадрички, метални орнаменти, разголени бъустове и крака- няма по- големи недоразуменя от тях двете! смешнички. излагат се. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

разместваш буквите в думите

Дислекция.

кув глезен бе, ти луд ли си! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сисе, явно не гледаш мдерно. радст е слаба, няма хубаво тяло. с далги рокли и панталон се прикриват грозните крака, но не и с касите рклички, които обожава. неллъ и меггъ сащо са много зле- парвата е страшно тласта, а меггъ, макар слаба има ужасен задник с наи-грозните бричове, които сам вижадала и отпуснат корем. малко фитнес няма да и се отрази зле. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Виктория Петрова стои най-добре на екрана. При нея нещата са даденост и затова не се нуждае да преиграва, като например В.Войкова и др. А момичето от ТВ 7 прекалено сервилничи. Трябва да се държи по-стегнато. Абе, защо не се върнете назад и да видите как го правеха Ванкова, Цонева и т.н. и какви бяха критериите и изскванията към водещите? Защо е нужно да се открива колелото и да се правите на палячовци?!

Да,съгласна съм.При това да не забравяме,че за доста дълъг период те се бореха и с ограничените възможности(което бе и улеснение в известна степен) на черно-бялата телевизия.Сега цветната телевизия поставя нови изисквания и в това отношение има само една крачка от модерен да изглеждаш палячо.Може би е нужно всяка телевизия да разполага и със специалист ,решаващ точно този въпрос.Един тоалет на живо как изглежда и на екран какъв е ефекът и какви послания и внушения за водещия отправя

ти е останала 40 години назад във времето.

на снимките наи подходящо е облечен звезди- фланелката с парвия вокал наAC/DC- Bon Scott

Ами къде пропуснахте водещите на прогнозите за времето? Там има такива умопомрачителни безумия, че аз много често не чувам водещите, защото се смея на глас на дрешките и държанието им. В Нова мометата редовно се показват по потничета, когато навън вали сняг, а в БНТ често ги изпускат на екран с индийски роклета. Но БТВ са върха. Христина Балинска винаги се появява с костюм, който е с поне един номер по малък и едва е закопчан. А колегата и смехурко много често ме изумява с лилави парцалки в странни комбинации, които стоят нелепо на залания цвят на картата. Май само Стаси е в час и не позволява да я правят на маймуна.

Статията е доста точна, даже доста деликатна. Само да се уточни, че Цветанка Ризова не е с изкуствени устни, а това е действителното положение.......ха-ха

виктория петрова е супер, а силният грим много и отива и не и придава двусмислен вид както на други жени и водещи. страхотна, както и ради от канал 1 :)

Виктория Петрова в предишната телевизия я обличаха много хубаво, а също и гримьорите бяха безупречни. Тези в бТВ направо я загрозяват.

Ани Салич си се справя прекрасно с водене и на новини и на шоуто, НО това шоу, като е благотворително, не му отива да показва толкова пищни тоалети, може би е по-добре да дарява тези пари-не само да иска sms-и от нас!

Заглавието подвежда - както винаги. Ако се има предвид стилът на обличане, той не е най-важното нещо, а и водещите общо взето го докарват. Но, дами и г-да, по-важен и над всичко е стилът на водене, тговорене и поведение на екрана. Вижте тв в други страни и ще установите, че никъде няма такова напъване, опит едва ли не да се излезе от екрана - в стремежа да бъдеш убедителен, но най-вече това отвратително фамилиарничене и кривене, характерно за повечето водещи, което е обидно за зрителя. ТВ не е махленски купон и приятелско парти! Хората , които отговарят за тези предавания, трябва да си сменят професията като непригодни за нея.

Само с едно нещо от коментара ви не мога да се съглася.Не може да избираме кое е първичното-визия или поведение.Народът ни го е казал:" По дрехите те посрещат,а по ума изпращат." Първото впечатление се зрително.То ти подава сигнал дали да насочиш вниманието си .Един чалгаджийски начин на обличане първосигнално ме кара веднага да сменя канала,без да се интересувам какво има да ми каже водещият.Но ако забележа стил,премереност,ефектност-това вече е сигнал ,че мога да очаквам същите неща и в маниера,и в съдържанието на казаното от него.За мен възприемането върви- външен вид,поведение пред камера,цялостно излъчване-единство на форма и съдържание.

в шоуто великолепната шесторка не стоят добре вечерните скъпи тоалети и тежък грим

На мен Любимка и най-красива е Юлия Манолова