За жените в бранша, да разчупиш визията си означава да облечеш рокля в цвета на червилото си.

Има и още една порода водещи – експериментиращите. За тях златните и сребърните платове и аксесоари не са табу, роклите с неуместни дължини и деколтета са униформа, а джинси+тениска и гол пъп за капак си е направо задължително облекло.

С малки изключения прическите са добре поддържани, а гримът е стилен, мек и подходящ.

Кои са най-интересните попадения в стила на българските водещи?

Вижте модните предпочитания на водещите >>

Ани Салич залага на строг и класически стил. Сака, ризи, рядко експериментиране с цветовата гама, за разлика от прическата. Тук е редно да отбележим, че образът на Ани Салич се променя из основи в другото предаване, което тя води в момента – „Великолепната шесторка”. И за разлика от стилните костюми, които отиват на визията й в новините, роклите, диплите, къдриците, кожените яки, корсетите и кринолините са малко неподходящи за благотворително шоу.

Телевизионната половинка на Ани - Юксел Кадриев избира по-светли тонове на костюмите и интересни нюанси на вратовръзките.

Класически е случаят и с Виктория Петрова, която освен че има изумително красиво лице, винаги стои добре пред камера, дори и в редките случаи, когато е облечена в искрящо червено или жълто.

Две от лицата на БНТ също оставят винаги добро впечатление. Радина Червенова и Спас Кьосев, особено в комбинация един до друг, правят нещо като перфектната екранна двойка. Красиви, с изключително излъчване и най-важното - характер.

Водещата на „Референдум” Добрина Чешмеджиева е една от малкото водещи, експериментиращи добре с класиката. Виждали сме я в рокли с подходяща дължина и кройка, стилни ризи и вариации на тема дамски костюм, които до една й стоят добре.

Строг поглед изпод очила без рамки, нова фризура на всяка смяна на сезоните и един отличителен белег – елек+риза=ефир. Стилът на г-жа Светла Петрова (“Сеизмограф“) често залита в неподходящи цветове и съчетания. Къси поли, рокли върху ризи и вратовръзки се редуват с шалчета в цветовете на дъгата.

Водещата от на "Четири очи" Цветанка Ризова също има стилистични прегрешения в комбинациите и цветовете. Силният цвят очевидно при нея е водещ, но на фона на още по-силния цвят на студиото, шаренията често те отвлича от иначе сериозните интервюта на Цветанка.

Слави Трифонов
е сред най-добре облечените телевизионни водещи. Винаги с костюм. Преди Versace, а напоследък – Zegna. Класически кройки, силни акценти във вратовръзките. А когато темата на предаването е по-лежерна, сме го виждали и по джинси с тениска и сако, което отново стои добре пред камера и в контекста на предаването.

Стилът на „Нощната птица” на БНТ Искра Ангелова не рискува много с експериментите, и по-добре, но затова пък често остава незабелязан.

Венета Райкова
има усет за модата, но често прекалява с прическата и грима.

Миглена Димчева и Нели Хаджийска - двете дами от "Търси се ..." не търсят, а направо издирват стила си от доста време, но все не успяват да го намерят. Лекият кич се редува с рядко интересни кройки при иначе вечно усмихнатите и ведри водещи. При тях можеш да срещнеш почти всичко. От ботуш до над коляното, през златни материи, до пера в косата. Всичко е възможно.

Изненадата на българския ефира беше Камелия, несъмнено. И ако всички очаквахме тя да води по лепенки на зърната, певицата ни скри шапката с красивите си визии, които я представят в коренно различна светлина от тази на поп-фолка. Прибрана коса, големи бижута, красиви рокли и костюми са основните цели в ефирния й гардероб.

И ако съществува модно бедствие в ефира, то името му е г-жа „Море от любов”. Наталия Симеонова редовно се разхожда в море от волани, драперии, къдри и финтифлюшки. А прическите й често са ставали тема на разговор. Жалко, че съвместната й работа с Кремена Халваджиян не се получи на времето.

Тоалетите на Радост Драганова винаги са съобразени с тенденциите, а коктейлните рокли й стоят по-добре от на всяка друга в ефира.

Жената-прическа Марта Вачкова няма значение какво точно е облякла. Косата й винаги е различна, дори и облеклото й често да се дистанцира от блясъка на ефира. Но нищо, все пак я харесваме като професионалист.

И, дами и господа, Гала... Черешката на тортата. Може би единствената водеща, при която може да се говори за стил. Тя е обличала всичко и е изглеждала коренно различно на екран всеки ден. Редовно безупречна от косата до обувките, благодарение на Кремена. Харесваме я и с дълга, и с къса коса, дори и с кърпа, от времето на „Имаш поща”.