Ивана и Есил Дюран пяха джаз на една сцена

Без прецедент във фолк историята бе вчерашната изява на Есил Дюран и Ивана на сцената на клуб "БИАД". Двете изпълнителки смесиха класиката в чалгата с класиката в джаза.

Обратно в новината

Коментари - Ивана и Есил Дюран пяха джаз на една сцена | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вън чалгаджийките от джаза.

Като чета че била любимка ме тресе смях и тъга!Писна ми от селяни, от певици които и песните си пеят чалгосан диалект!Защо напълнява -еми организма и иска живота на майка и, баба и т,е.да копае лехи,царевица и др. селскостопански култури!Да се поти да гледа 5-6 деца!Това е!

"...как Есил Дюран преобразява поп-фолка." О, свещена простотия! Това НЕЩО(наричайте го както щете - чалга, поп-фолк, кафанска музика...) НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРЕОБРАЗЯВАНЕ!!!!!!! Колкото и да се парфюмира, то винаги ще вони на блато! Блато, в което сме затънали до шия и няма изгледи за скорошно измъкване.

сцена,публика,репертоар,изпалнители-всичко е в един стил и тон. транслитерирано

Не зная какъв джаз е пяла Ивана-песента Let,s twist again на Chubby Checker е в стил ROCK,N ROLL

И след това Иванка танцува балет - дебелово (пардон), лебедово езеро

Абе Ивана, абе Дюран, няма ли кръчми и шкембеджийници за вас? Това не е като да мааш кючек на масата. Айде ходете си там по чалга дупките....

Мизерия.Като да опиташ да замениш Наоми Кембъл с циганка от околовръстното...

От джаз музиката до чалгата има огромна разлика-все едно ,,Кен ли,, и,,Without you,,

Те всичките са сензация ! и то каква...........

Къде тук има джаз? Не разбрах нищо. Една песен конвертирана в суинг стил не значи джаз. Та то и "зайченцето бяло" ако се напъна ще стане джаз. Интересни представи за това велико течение в съвременната музика. Еле пък Шампанско и сълзина сръбски е от класиката на Ню орлеан жаза ха ха. Освен това е станало нормалното чалгарско сборище където една се качва на сцената и пее квото си иска после друга на две ракии я сменя и т.н. Публиката известна с интелекта и музикалната си култура и по на три ракии беснее и ето ти звезди пеят джаз Опаляяяяя. На финала пее класическо парче на Чуби Чекър. Представям си как е звучало. А драскача наистина го е настъпал слон по ухото или е бил на пет и повече ракии

по-точно не може да се каже.браво!поздрав с Janis Joplin-SUMER TIME

SUMMER TIME-изгубила се е една буква

Пази боже моите уши от тези извращения на джаза!

Баби Цоцолани!

Към НЕРАЗБИРАЩ но коментиращ.Явно слона те е настъпил тебе по- силно

правилното заглавие е позираха и се опитваха да пеят джаз

Питам дали Ивана знае кой е CHUBBY CHECKER и колко нейното изпълнение на-LETS TWIST AGAIN e добро за пред публика?

Доколкото знам, Есил Дюран е завършила консерваторията. Случайно чух една нейна песен на турски (явно турска песен), която въобще не беше кичозна. За Ивана нямам думи. Може да няма в текстовете си цинизми, но това не я прави истинска певица. Песните и не струват!!! Що се отнася до въпросната песен "Нещо нетипично" ... имам мазоли на ушите от това експериментално песнопение! Оригиналната песен на сръбски между другото, звучи много по-приятно, макар кафанската музика да не ми е любимия жанр. Както и да е, пожелавам им успех и на двете, и дано да се научат да пеят, тогава можем и да ги слушаме.

Не мога да разбера защо музикални инвалиди, настъпани от слон по ушите, се изказват абсолютно неподготвени. Ей така, лаф да става. И дори не са чули за какво става дума... (Виж "компетеннтните" коментари по-долу, казани просто така, да ни "разграничат" от чалгата, която същите на 100 процента слушат, та се късат).

Много сложно се,,изказваш,,- все едно си завършил на 100 %-осми клас та не мога да разбера колко си музикално подготвен

защото то така си е написано "най-големите чалга хитове, известни парчета от българската естрада, цигански романси и евъргрийни" заради циганската чалга в Созопол на тази Аполония и заради тоталната абдикация на и без това псевдокултуристите ни пред чалгата.

и още нещо. това, че 'джаз' и 'блус' могат да се направят буквално от всичко, не променя факта на тази простотия. ей-на, мога и от го*вно да направя джаз. може, но привкуса винаги си остава, както и съмнението какво ти е на душичката отвътре, въпреки 'джаза'.

Когато преди 20 години Ивана пееше в Айтос всичко различно от чалга,Вальо Шоколада я преду- преждаваше,че следващия месец няма да им преподпише договора. Е сега ,както Рокфелер отивайки на работа е вървял последните 3 преки пеша,така и Ивана може да си пее каквото си иска

Може, но дали може?

а дано ама надали.

Пази Боже! Джазът е омаскарен и опорочен!

Шапка ти свалям за този коментар...

Прав си .Само оправи -смесИш и отврАщават.

..............И ПОСЛЕ ЗАД КУЛИСИТЕ СЕ СМЕСИХА ЕДНА В ДРУГА

Истинска сензация за гостите бе присъствието на певицата Поредната глупост в текста.

то не бяха звезди, то не бяха примадони, то не бяха диви на килограми....направо да умреш от смях

Не може да смесеш туй що не се смесва! Съществата, които слушат чалга не могат да възприемат джаз. Хората които слушат джаз се отвръщават от чалга......

Не, че ми харесват тези певици, ама едно не може да им се оспори - имат глас и пеят на живо. Но не мога да разбера защо коментират музикални инвалиди, които не знаят що е чалга и що е джаз. Морко, като ти гледам правописа едва ли слушаш джаз. Колко процента според теб от песните на Ивана, например, са чалга? Повечето, като теб, изобщо не правят разлика между попфолк, народна музика, сръбска музика и чалга. Ама коментират като стадни елементи в синхрон с цялото стадо.

Не е достатъчно да имаш глас и да пееш на живо.Само тук има звезди,които могат да пеят всички стилове музика.Все едноKlaus Meine да завърши концерта на SCORPIONS със Шампанско и сълзи- можеш ли да си представиш колко си далече от това,което се опитваш да ни пробуташ за своя компетентност от музикална гледна точка. Прост, но нахален-даже обижда.Преведи името ми ако можеш,разбира се.

Я си виж запетайките къде си сложил и после обиждай!

и ти си в него! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мирко поздрав и по-добре уиски в буркан-отколкото боза в стакан!

О ужас! Тия чалгофонки вече се чудят как да се правят на интересни.

смешнички!да си пеят чалгата и да не замърсяват стойностната музика с чалгаджийските си извивки.видяхме и падението на азис в дует с васко найденов.

Не можеш да си представиш колко си прав. Коя еGalia?

Азис също се е опитал да се докосне до рока-неговата песен МОЛБА е по песента SHE,S GONE на групатаSTEEL HEART

Та те и двете одавна са доказали че "имат глас и пеят" не са буфо....

ОДАВНА или ОТДАВНА?От кога ?