Внимавайте с витамините

В индустриалните страни всеки трети е убеден, че витаминните таблетки укрепват здравето. Изследванията обаче казват друго. Според няколко актуални проучвания приемането на определени витамини може да доведе дори до рак.

Обратно в новината

Коментари - Внимавайте с витамините | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доверявайте се винаги на собствения си организъм.Той никога не подвежда.Когато ви се прияде сладко хапнете ,но малко!Същото е и със соленото,киселото и т.н.В това е разковничето.Дори синтетичните витамини няма да са вредни ,ако са в малки количества.

Хубав коментар!

Интересно защо в тези изследвания, които сте цитирали не е споменато каква е била формата на витамин Е- естествена или изкуствена. За всички, които не знаят- d(l)-Alpha Tocopherol e изкуствено създаден витамин Е. Той наистина е токсичен. Но d-Alpha Tocopherol e безвреден, защото е естествено добит. Същото се отнася и за другите витамини. За желязото е така, но пък има витамини/минерали без желязо.

Само вижте на какво заприличват децата, чиито майки ги тъпчат по цяла зима с сладички мултивамини, приговени "специално за деца" за да "не се разболяват"! Колко по лесно би било да им изцедят един лимон, или да нареждат 1 ябълка, но не - горките децата се надуват като плондири! Невежеството на населението е отчайващо.

И това не е случайно, тези боклуци трябва да се продават, съотв. някои да печелят

Изследванията показват, че са вредни витамините, получени по химичен пън. Хората, които са изследвани са вземали химични витамини. Естествено е да са вредни. ХИМИЯТА е вредна. Виамините са полезни само от напълно натурални продукти и както каза предишният гост не могат да се предозират. Невежеството ще ни погуби.

Ясно-ще ядем и пием витамини само от естествените храни, освен, че са по-чисти от фабрично приготвените, не може и да се прекали с приема само на отделни витамини, окиси, железа и други полезнотии.

Хубаво звучи, но естествени храни вече няма :( Дори доматите на бабите в градините са второ и трето поколение на селекции, което ги прави по вредни дори от тези в магазините :( В ЕС има еко ферми, които гарантират долу - горе някакво качество, но в България няма никакво земеделие: нито еко, нито индустриално и за да ни е рентабилен вноса, на пазара има доста нискокачествена храна :(