Коментари - 10 детски загадки, които ще затруднят всеки възрастен | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Задачите са 9....отговора на часовника е грешен.....дайте отговор за поредицата от цветни числа,за да видим дали грешката е ,че 6и9 са един цвят с различни тонове или има нещо със смесването на цветовете?

Смесването на цветовете е. И това е проблем, защото задачата може да има различни решения в зависимост от това, кой от методите се ползва. Ако е RGB (Red Green Blue) е едно, ако е CMYK (Cyan Magenta Yellow blacK) решението е друго! Поредната задачка, за която трябва повечко знания. Помня едно време, как учителката ми по физика обясни, че задачата за басейна дето се пълни от една тръба с Х литра на час и празни от друга с У литра на час, НЕ може да се реши с математика само, защото влияе и налягането на течността в съда. Референция - който е имал самовар за чай, знае че чаша се пълни много по бързо от всяка следваща; който пък не е имал да гледа скоростта с която се източва бидон с кисело зеле :-))) Аз от себе си мога пък да добавя диспенсъра за вода - като е пълен тече бързо, като е полупразен - чакаш да се напълни чашата повече време, ;-)

Загадката е коя е десетата загадка. Защото нещо 9 ги преброих.

Да ме извинявате, но задачата с часовника е или със сгрешено условие или отговора не е верен. Защото ако се завърти ЧАСОВНИКЪТ, часа няма да се промени. Всеки, който има часовник със стрелки може да го провери, като завърти ръката си на 90 градуса. Съвсем друг е въпроса, ако ЦИФЕРБЛАТА на часовника се завърти на 90 градуса. Тогава вече даденият отговор ще бъде верен. Не знам защо, но на единствената задача, която не успях да реша няма даден отговор. Или поне на мен не ми показва. Ако някой знае отговора, молбата ми е да го опише и обясни

Майтапчии! Смениха условието на задачата с часовника, но така го смениха, че сега със сигурност даденият отговор не е верен. До утре дано оправят условията и отговорите

Ти не си прочел и ли разбрал задачата а те не са дали верен отговор. Условието е да се въртят стрелките а не часовника. Обаче пише да се въртят " на обратно на нормалния ход". Тоест назад и отговора е 9.05 часа.

Съгласен съм. Но първият ми коментар беше, когато в условието се казваше че ЧАСОВНИКЪТ се върти 90 градуса обратно на посоката на стрелките. А сам по себе си часовникът представлява комплект от циферблат и стрелки. При такова завъртане на комплекта часът не се променя, а отговорът беше 3:35. После смениха условието с върене НА СТРЕЛКИТЕ обратно на движението. Но отговорът не се промени и продължаваше да показва 3:35, което не беше вярно. Както ти си подчертал, при новото условие на задачата, отговорът трябваше да е 9:05

Сгрешен е отговорът.Условието е ако се завъртят стрелките обратно на естествения ход,а отговорът е даден за нормалния ход на стрелките .

Всяка задача я решавам за секунди. Кои са тия родители, дето се затрудняват? Или ей така просто си слагате сензационни заглавия? Дир = Шок номер 2

и двете сгрешени ли бе, .....Айнщайн!

FORMULA1

Това с часовника не съм съгласен. Както и да го завъртиш, ще си показва едно и също време. Да завъртиш стрелките, това вече е друго.

но отговорът е грешен. ако преместиш обратно на "нормалният" ход - няма как да стане 3 и 35. ще стане 9 и 5

Превод, преписване - знаеш как е. Трудна работа ...

Задачките са интересни, но според мен има неточности при задаването на въпросите, а има и грешен, дори липсващ отговор. Първо -не е уточнено за деца на каква възраст са задачите? След това: Задача две не е коректна. Таз задача би могла да има няколко идеи за тълкуване и всичките са правилни. Откъде да знаем автора коя от тези идеи е избрал за отговор на задачата? Задача 5 в този си вид също не е коректна.Има нужда от леко доуточняване на условието, а и дори няма даден отговор! На задача 6 отговора е сгрешен. В условието е казано завъртане ОБРАТНО НА ЧАСОВНИКОВАТА СТРЕЛКА! При задача 7 въпроса е некоректно зададен, защото снимката заблуждава и поради това нито един отговор не е верен. На снимката има човек с ръст около 170 см. Той гледа право във фас, поради това една част от отговора -В- е логична и щеше да бъде и вярна ,ако очите на човека бяха на нивото на първия ред кубчета. Той обаче гледа от височина и вижда и двата хоризонтални реда. Има вертикален и хоризонтален изглед. Правилния отговор трябва да включва проекцията и на двата хоризонтални реда!

Какъв е отговорът на петия: Открийте грешката-1,2,3,4,5,6,7,8,9

"грешката"

Мързи ме да взимам color picker който показва колелото на цветовете, но преполагам, че е смесване на цветове. Т.е. 1+2=3, 4+5=6, 7+8=9

Не са много прави, защото решението на втората задача може да бъде: 2 2+3=5 5+3=8 8+(2х3)=14 14+(2х3)=20 20+(3х3)=29 29+(3х3)= и т.н.

... минуса да се чете равно

2 , 5 , 8 , 14 ,23,38............ 2 5 2+5+1 5+8+1 8+14+1 14+23+1

задължително условие на една логическа редица от числа е всяко следващо число да бъде получено като отговаря на едно и също условие както условието, приложено, за да се получат предходните числа т.е. не може първите 2 да са с едно условие (+3), следващите 2 да са с друго условие (+23), а след това ново условие (+33).... това не е логическа редица числа.

Къде е отговорът на последния въпрос?

Като се натисне някоя от картинките и се влиза в галерията, а иначе загадките са си точно детски и интересни за децата. Явно родителите са доста обременени, за да им е трудно решението.

Галерията не е активна!

Чудесна статия, поздрави за автора.