Навярно всеки родител ще потвърди, че днес учебният материал, с който се сблъскват неговите деца в училище, е доста по-сложен от онзи, останал в спомените му от времето, когато той самият е стоял на чина си в класната стая. Истината е, че действително изглежда така, сякаш създателите на учебниците се опитват максимално да затруднят дори най-малките ученици, изправяйки ги пред уроци, които би трябвало да се изучават в по-горните класове.

Много родители неведнъж са изразявали възмущението си от този факт както в социалните мрежи, така и в различни интернет форуми, прилагайки като доказателство към думите си снимки на задачите, възложени като домашна работа на техните наследници, с които дори те не могат да се справят лесно. По-долу ще намерите няколко подобни примера с логически пъзели и загадки за деца, събрани от различни места по света.

И понеже специалистите казват, че подобно на тялото, мозъкът също се нужда от упражнения, които да поддържат мисълта му остра, ние ви предлагаме да ги разгледате и да се опитате да ги решите. Не забравяйте, че колкото и трудни да изглеждат някои от тях, основната цел е да се забавлявате. Все пак никой няма да оценява представянето ви. Отговорите ще намерите в края на материала.

И така, да започваме:

В какъв ред ще видите цветовете, ако ги гледате отгоре?

Снимка: BrightSide

Кое е следващото число и защо?

Снимка: BrightSide

Коя е липсващата цифра?

Снимка: BrightSide

Посочете двете идентични сенки

Снимка: BrightSide

Открийте грешката

Снимка: BrightSide

Ако завъртите часовниковите стрелки с 90 градуса обратно на техния нормален ход, то колко ще бъде часът?

Снимка: BrightSide

Какво вижда мъжът от позицията си?

Снимка: BrightSide

Колко топки общо има в купчината? Имайте предвид, че не всички са видими

Снимка: BrightSide

В коя посока ще се движи назъбеното колело "B", ако "A" се върти обратно на часовниковата стрелка?

Снимка: BrightSide

Вижте правилните отговори в галерията >>