Коментари - 10 години от смъртта на Дио... Да живее Дио! 10 от най-яките парчета в негово изпълнение | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Десет години от смъртта и на П. Стийл, фронтмен на TypeONegative. Да почива в мир!

А защо нищо не споменавате от периода му с Black Sabbath или Rainbow.............

За мен най-жестокото му парче е Stargazer. Искам да спомена и David Byron, който винаги е забравян. Навремето разправяха, че взимал 6 октави, между другото колкото Борис Христов. Държа да спомена първоучителите: Led Zeppelin и Black Sabbath

Моят невероятен идол ! Няколко месеца не ми стигнаха да го чуя на живо . Раздавай се и там където си сега !

И след много пъти по 10, пак ще те слушаме Рони.

Един от най-великите! Рони, обичаме те! Ще бъдешвинаги с нас!

Blagodaria vi DIR.BG

Най-добрите песни и концертни изпълнения на Dio бяха с Rainbow. Ричи му показа как да използва гласа си в полза на рока и му показа как се твори здрав рок. Колкото и да харесвам Dio, креативността му беше на ниво вокално изпълнение, а не на музикална композиция. Невероятен глас и енергия!

Преди Раинбоу Дио е пял с Елф. Вярно е, че Ричи му дава летящ старт, но и с всички следващи проекти Дио е уникален. Стилът се променя към по тежък и това е нормално. За разлика, Ричи едни руси цици го замотаха в едни гори с елфове (от там където Дио е тръгнал)..пътища разни

Ричи е нямал баба да му казва - каквато на царицата такава и на магарицата )))

Дио на стари години (33) го учи Ричи как се прави музикдобри а. Това е факт. Елф са били една боза. А след Rainbow - Дио има 5-10 добри парчета. За 3 години с Rainbow, Dio има много повече песни, отколкото следващите си 30 години. Останалите - като чуеш едното си чул всички. Подобрява, но и донякъде възприема баналния стил на Сабат. А за Ричи - глупости не ми се слушат. Ако има изобщо Бог в рок музиката - това в той. Както казва Ковърдейл: "... None of them would have been on that stage without Ritchie."

Към gg bg: не си прав. Rithcie е казвал, че е от цигански произход и баба му специално му е внушавала суеверия. Не знам за царицата и магарицата дали му е казвала ;)

Blackmore's night не са ли боза? Беше Ричи, някога

Като гледам коментарите на братята-рокаджии, ми се пълни сърцето от радост! Има шанс за България!

Нулев, за съжаление. Малцинство сме и властва простотията. Което няма да ни спре да слушаме музиката на боговете до последно.

Хубавите неща са винаги в малки количества, но струват скъпо.Дио също-има огромен глас и голямо сърце/ не мога да пиша за него в минало време/.Hear N Aid-,, Stars,,

E... не знам какво да отговоря на такива правдиви думи, така че само ще те поздравя с "Rock 'n' Roll Children".

Бог да го прости великият Рони,Той остави велики песни във всяка една от групите в които пя! Да отдадем почит и благодарност на Цонко Цонев, който съдейства за направата и поставянето на паметника на този Титан в алеята на славата в Каварна! България и феновете могат да се гордеят с този уникален паметник! Много ни липстват фестовете в Каварна, но сегашните управляващи не са на такова интелектуално ниво, че да могат да съхранят нещо създадено с труд, наложило се сред почитателите на по твърдата музика и станало традиция с години! Днешните управляващи не са по съграждането или по запазването на създаденото, изграденото с много любов! Те са само по унищожението и разрухата, пък и на Бибитко му дай чалга да слуша! Той дори се гордее с това, че и клипове си качва в нета! " Аз съм ПРОСТ, и вие сте прости и затова се разбираме"

Сега слушам ,,Rainbow Eyes,, просто класа!!Ако периода на Дио в Рейнбоу е Ренесанса,то останалото му творчество е ,,тъмните средни векове,,

Респект пред един от Колосите на музиката.

Сериозно ли минаха 10г.?Като чух новината чуствата бяха все едно губиш близък.Неповторим,неподражаем,запомнящ се глас!!Средата на 70-те години имах един ВЕФ и за първи път се ,,сблъсках,, с тази музика,тя ми влезе в сърцето на 14-15г и там си остана.Харесвам периода на Дио в Рейнбоу.Няма да те забравим,обичаме те братко

Поклон пред ВЕЛИКАНА , малкият-голям Падована! Един от най великите на своето време! Жалко, че основните играчи на истинския Хард рок и Хеви Метъл от поколението на основоположниците леко-полеко си отиват от нас! Разни глупаци не харесвали неговата музика и плюят във форума този музикален титан ! Ами не слушайте неговата музика бе ЦЪРВУЛИ! Кефете си се на чалгичката и си щракайте с пръсти! То за тази музика, която пееше Дио си иска и интелект!

ХОРА и за ДИО ли успяхме да се скараме и разделим? Засрамете се! Това е музика, не е война! Който не го кефи метъла да си слуша каквото иска. Да плюеш по ДИО е безумие! Той е един от най-ярките вокали, кумир за мнозина, легенда! Колко вокали можете да изброите с които да сравните ДИО? Боговете си имат имена: Брус, Халфорд и Дио! Има титанични гласища: Гилън, Ковърдейл, Плант, Тайт, Киске, Котипелто, Кипелов и т.н. и т.н та на този фон да успееш да изпъкнеш, уникално! ДИО може да не е сред живите, но докато има поне една клатеща се глава на този свят под звуците на неговата музика, то ТОЙ ЩЕ Е ЖИВ! \m/WE ROCK\m/

Абсолютно сте прав, само сред великите вокали бих добавил и Джими Морисън, който и до ден днешен не може да бъде изкопиран вокално.

Жив и здрав да си за тези думи!

Нека всички да сме живи и здрави! Като мине чумата, да имаме повод да се съберем на националния, за да го "разглобим" както ние си знаем!

Брус и Халфорд богове, а Плант, Гилън и Ковърдейл - обикновени титани?? Нещо имате грешка в класификацията...

По принцип тези класификации са доста условни, колкото до това дали аз ги правя, то ще те разочаровам. Има много мнения и изследвания, който се интересува, чете и знае. Дето се вика, това да ни е проблема :) Да споря за това кой е по-велик, няма начин, предпочитам да ги чуя, затова волумето на маХ :D

RIP DIO! Как можете да пропуснете обаче Catch The Rainbow (1975) от албума Ritchie Blackmore's Rainbow и изобщо целия албум!? Поздрав за всички с Catch The Rainbow the song едно от най-невероятните изпълнения на Дио в съчетание с Ричи Блекмоор. Поклон пред Дио! Невероятен вокал и поет!!

Двама гении в една музика. Рейнбоу няма по-добър албум от този.

за първи път казвам БРАВО DIR-DIO уникален и неповторим RIP!

Липсва ни..

RIP Ronnie

ВЕЛИКАН! Липсва.

Поздрав за всички. Kill the King \m/

Голям вокал, въпреки че не от моята кръвна група. Падам си по блус рока на братята Йънг.

За съжаление остана само Ангъс. На 14 май 2010 беше концертът на Ac/DC, а два дни след това си отиде Дио.

Дълбоки съболезнования на металистите. Поздрави за всички любители на мелодичния хай- клас модерен рок с Johny Lang- Rack 'em up. ;)

PS JoNNy, sorry

Явление в музиката! Вдъхновител. Самороден диамант. Има музиканти, които оказват влияние върху развитието на музиката за декади напред и такива, които са инспирирани от тях . Дио е от първите.

Поклон пред ДИО ! Помня този ден преди 10г. когато излезе новината за Рони. Съжелявам,че неможах да го гледам на живо! Един от най-великите гласове в рока! Long Live Rock'an'Roll.

Много яки парчета .

Рони Джеймс Дио беше и си остава класика за стила който свиреше и създаваше заедно със много други групи и музиканти.Приноса му е голям.Моля нишо не разбиращите селяндури да потърсят друго място да показват колко природата е сбъркала с тяхното съществуване.

Не свиреше. Пееше. Да, можеше са свири на няколко инструмента, но това не променя факта, че беше вокалист. Потресаващ вокалист, както го определи един друг голям глас на метъл сцената.

Не бъди буквалист.Знам какво е правил.Но се подразних от прочетеното което са написали неподходящи за темата хора и го написах набързо.

Истинската музика е нежна, мелодична, проникновенна, облагородяваща....Останалото е само шумотевица, предназначена за маймуноподобни надрусани недорасли.

Тук сме се събрали само "тъпи пияни дрогирани изроди". Ти к'во правиш при такава измет?

Ти това в кой учебник по музика си го чел? Интересно ми е Вагнер или Бетовен какво биха казали за коментара ти.

Май нищо не разбираш от истинска музика.Много произволно си използвал тук имената на Вагнер и Бетовен. Тяхната музика няма нищо общо, ама нищо общо с хеви металните ви дивашки ритми!

Ти сега нали няма да ми твърдиш, че тяхната музика винаги е „нежна и мелодична“? И почни да носиш консерви от тая консерватория най-после.

Не бих се приравнил с примитивния ти език и с "консервите" ти. Музиката всъщност изпраща посланията на ЛИЧНОСТИТЕ, които я създават. Но твоите кумири, в повечето от случаите, се явяват подбудители единствено на инстинкти.

През последните 25 години на рок концерти в България няма нито един сериозен инцидент с публиката. Това не може да се каже за чалготеките, любимо място на гледащи лошо татуирани "батки" и вечно нацупени "кифли". Та толкова за 'шареното котле" и "маймуноподобните надрусани недорасли".

На "Токата и Фуга в Ре" липсват само баса и Кардана. Ако си наистина любителка на класиката, в което се съмнявам, "Чело сюитите" на Бах са уникални метъл сола. Първо открих "Апокалиптика" а покрай тях и Rammstein. С удоволствие слушам почти 20 г скандинавските чела тръгнали на шега от "Металика" изпълнена на струните на чела. Бях през 2004г на концерт на "Апокалиптика" като ли бе вчера. Бъдещето на рок музиката е в интеграцията с класиката. Другият скандинавски гений и най-бърз китарист Ингви Малстийм го потвърждава: рок концертите му бяха превъплатени в уникален инструментален концерт и Хор с Японската филхармония. На този концерт се прилива границата между метъл и класика. Но основите ги наля Дио чрез "Heaven and hell".

Още от края на 60-те рок музиката отлично се съчетава с класическа музика. Не забравяйте легендарния концерт за група и оркестър на Пърпъл, Металика и Лондонската филхармония, музиката на Пинк Флойд. В съвремието имаме цели жанрове съчетани между двата стила . Найтуиш , Хелоуин,Репсоди и много други постоянно правят препратки. Да не говоря за хилядите други групи Скорпиънс, Уайтснейк, Мейдън и още и още, които оркестрират парчетата си

RIP Dio! Велик !! За последно го гледах на живо през 2005 Уембли арена.Невероятно изпълнение.!

Брей,2005-та хората не можеха да си покажат носа навън от БГ, ваша милост сте били на Уембли с достатъчно пари в джобчето да гледате банда на живо. Абе, кои сте всъщност вие? На соца мамините и татковите ли? Аа, ясно.

Нещо си се объркал за соца...

Глупости! 2005-2007 бяхме в най-добро икономическо състояние. Имаше повече работни места, отколкото безработни. Цените бяха нормални...ама после дойде кризата.

никви глупости не са- никой освен наште ора нямаше тогава достатъчно пари и още повече документи да митка по чужбината. уцелен!!!

Нещо си се объркал май,а ? Не си чел достатъчно в училище кога е бил "соца" май... Само за правка - това са годините преди 1990та. И пак за справка - и тогава се ходеше спокойно извън граница,мойто момченце....

Ярки личности като Дио, Тони Айоми, Ричи, Джон Лорд, Дикинсън, Стив Харис, Джеймс Хетфийлд, Клиф Бъртън...и още много други от ония времена...никога няма да е същото. И не само защото бяхме млади.

Има много добри музиканти и днес. Да, големи са - Дио, Ричи, Малмстийн...но метълът не свършва с тях. Новата смяна ги е слушала внимателно и си струва да чуеш как свирят.

Не споря. Говорех конкретно за ония времена, без да омаловажавам музикантите преди тях, или след тях. Самият аз слушам с наслада много от по-новите групи: Стратовариус, Едгай, Найтуиш, Камелот, Амаранти и естествено непреходните Хелоуин и Гама Рей във всичките им итерации. Неземна наслада за душата.

подземна, не неземна.

Мъжът от сребърната планина. Беше 2010-та. Наближаваше двудневния фестивал на Националния стадион. Една от групите щеше да е Heaven and Hell. Чакахме с нетърпение да чуем отново магичния глас на DIO.... Няколко дни преди 16-ти се чу, че групата Heaven and Hell отменят турнето. И дойде черния ден DIO си отиде от белия свят... Фестивала не беше същия, тъжна беше радостта от това да слушаш любимите Metallica, Slayer, Рамщайн... Спомням си, че валя първият ден, сълзите на природата по един отишъл си гениален музикант... Почивай в мир DIO. Следата ти е ярка, няма да бъдеш забравен!!!

Навършихме 30 години от смъртта на Народна Република България! Да живее Народна Република България! Смърт на фашизма, свобода на народа! Вън европата от континента!

Комунистически боклук само това ли измисли? Дано теб поне има кой да те погребе, непотребна твар, то е ясно, че няма да липсваш на никого и ще те забравят най много 3 дни след като са те заровили.

и всички сме равни. Пий си противозачатъчното и днес почивай.

Е баси ужаса къв е тоя грозен САТАНИСТ пеещ гробовни песни Хеви метъла е дяволски творение

Бегай си слушай извратените силиконки от Пайнер!

е уникално метъл изпълнение. Вече е на почти 16 века.....

Велик пич, няма вече такива.

Нека почива в мир този Дио. Но стига вече с тези англосаксонски "парчета"! Стига вече с тази англоезична помия - музика за инфантили, дрогирани и музикални инвалиди! Само в Англия и Северна Америка ли свирят и пеят !?

Там е най-готината съвременна музика- факт. Всички гледат от тях- и добре, че са били негрите да вкарат малко суинг в дървените ирландски ритми. Класиката, пред и пост вкл.- е на Джърмани и Раша-друг факт. (Включвам Аустрия в Джърманито, по лингвистично-исторически причини.)

На грешен форум си. Търсиш си го

не само там,-и в Бразилия

Пусни си някоя естрадна помия от соца и си сипи.

Всеки влак си има пътници. Хайде хващай твоя! Този определено не е за теб.

Тъпчо, сто на сто не си чувал за едни италианци - наричат се Lacuna Coil

Има и много готин норвежки блек метъл и финландски пауър и фолк метъл, що? Една легендарна австралийска група също ще държи челните места още доста години.

Като върл фен искам да добавя Stargazer и Heaven and Hell!

i Catch the Rainbow

Първата беше,,The Temple of The King,,- пусках я до полуда непрекъснатол Бяха добра комбинация с Ричи.

Не трябва да забравяме, че Дио е велик защото се е докоснал до друг ВЕЛИК. Песните му с в Rainbow са едно, след това - съвсем друго.

Не съм убеден. Аз също не бях впечатлен от повечето му соло песни, харесвах по 2-3 песни от албум може би. Но като певец си беше велик без значение дали пее сам (със своя група), дали с Рейнбоу или с Блек Сабат.

Абее, метъл- ментална дрога за гневни градски лузъри от гетото. Всичко отвъд хард рока е too much. Единствено кавъра на Dream on e горе-долу, но друго си е оригиналът. И с тия мрачни сцени на адски кошмари, бутафорни мечова а-ла- Дарт вейдър ведно с Луи 14-ти....пфу. Обратната страна на чалгата- тя за дебили, метъла за дрогаджии. Добре, че Aerosmith са написали 2-3 готини парчета , та да има другите какво да копват, без да могат особено много да го развалят. Няма ли поне малко буги или блуз в/ пост/рока - не ми го хвали. -Винаги се получават някакви шумотевици, прекалено вредни както за тялото, така и за духа.

Замълчи.Това твоето е да даваш мнение за нещо, което нито си докоснал, нито ще разбереш някога.

О-о-о, да-а-а-, само вие сте се докосвали някога до тези неща. хахах да ви имам самочувствието, другари и другарки.

Мангал!

Тая музика ще е пускат за гробарското шоу на Н. О. Щ И Манафчийски който ще излиза в ефир облечен в Черно наметало с червена подплата каска шлем с дяволски рога държащ скалпел от, който капе кръв банка с кръв а зад него трупове черепи ковчези над тях летщи 3глави дракони с главите на Бойко, Ива Николова и Ангелакова

Hем. НОЩ ще ви пускат Stairway to heaven. 80%-те сте безсмъртни, забравихте ли? освен това- Костов е виновен за всички кризи на света, не НОЩ. пуснете си сега Sailing на дедо ви сър Род Стюарт и немайте грижи. Peace.

По-скоро си представям генерала на мястото на свещеника от обложката на Holy Diver, ха-ха-хааа!

Dream on с Ингви и Дио е милиони пъти по-добра от тази на Аеросмит. То просто е друго парче, друго измерение. Аеросмит са супер лигави и комерсиални.

Важното е кой ги измисля, и не ми казвай че Ингви не е комерсиален.

лигави и комерсиални...я престани с тия комплексарски претенции на селски разбирач. все едно да кажеш, че Мона Лиза на Дали е по-съвършена от тази на Леонардо, само защото втората е по-красива и хората /културните поне/ масово я харесват. аман от зле прикрит комунизъм, ей.

Велик музикант, талант! Като го слушам и си спомням за онези отминали години, където музиката наистина беше музика, а не като днешната боза! Мир на праха му!

Дио беше истинска звезда и още живее в сърцата.

Неповторим . Израснах с неговият глас . Не успях да го видя наживо и това ще ми тегне цял живот. Мир на праха му.

И аз така. На толкова концерти съм била, но все се разминавах с Дио. Любимият ви глас в рока.

Велик. ...........

Дио - самото му име вече подсказва кой точно е той, ако имаше някаква йерархия в тежкия рок...

Да гледат и да се учат младите! Но къде в класацията е Heaven and Hell?

Това не е класация. Песента е от работата му в Блек Сабат, а тук са песни само от неговата група ДИО.

Младите правят друга музика вече, няма как да се прави такъв тип рок в 21 век.

Не е от възрастта сигурно да имам пълна апатия kъм новата музика. Имах щастието да гледам на живо : Deep Purple, Foreigner, Stix, Queen bez Freddi :(, Pink Floyd, Tina Turner, Carlos Santana, Dire Straits, Rolling Stones, Uriah Heep, Eric Clapton, Phil Collins.

Наистина си късметлия :)

Коя нова музика визираш- Дио променя стила си в Блек Сабат- метъл. А метълът не е нова музика- прсто е по- твърда и с други характерни черти.Чак след това са създадени поджанрове на този стил, които могат да се нарекат нови.

Като си бил малък си ги слушал, но не можеше да ги видиш. След като порасна ги видя на живо. Обаче имам и съвременни групи, които са много яки. Стилово са различни, но няма как да се свири днес ретро метъл в стил Джудас, нали? Музиката се развива, иначе щяхме да сме още на Вивалди.

и политаш с мотора. Изобщо разбра ли....за какво говоря?

Един от най-най-големите. Всичко за музиката, никакъв комерс, никакво перчене. Поклон! https://youtu.be/W6CjO0H2j0s

Дано поркат с Барабата...

Пусни си Асиз и Сусамита да ти е мир на душата! Плужек!

Това към оня първия с воя.

Легенда. Периодите в Райнбоу и Блек Сабат също са незабравими

Израснах с песните му, на тях срещнах и първата си любов. Това се запечатва за цял живот... Поклон!

Ужасна музика. Кучешки вой.

Само в началото на holy diver е воя на кучета след това идва музиката. Просто не си стигнал до нея :) Смешник

Азис и Тони Стораро вият някак си по-човешки, напълно си прав...

същевременно ги глезят анално...