10 месеца по-късно: Рита Уилсън вече няма антитела срещу Covid-19

Актрисата и съпругът ѝ бяха сред първите звезди, заразени с вируса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой го интересува никому неизвестната Рита дали има антитела. Глупости. Рита е Българо-албанка по родители и е родена в САЩ. Значи е американка. И лично за мен I don,t care,ok.

Рита рита бг помакиня с баща беглец- престъпник за времето си

Няма,защото не е била болна от ковид. Слаба актьорска игра. И освен това самата тя не твърди че е българка а гъркиня.

Баща и е българин,но от българомохамеданите,а майка и е албанска гъркиня. Така,че произход не ми е ясно. Но е родена в САЩ и е американка.

И какво като няма антитела?! Клетките имат памет, нищо няма да й стане дори да е сред заразени, при други коронавируси е засечена клетъчна памет от над 17 години, т.е. тези хора НЯМА да се заразят със съответния вирус през този период, въобще антителата са само един компонент от имунния отговор, но не са определящи за това дали имаш имунна защита или не.

Глупости, за първи път боледувах от корона началото на март, а сега-за втори път от 11.01. Благодаря на Господ, че съм отново здрава!

боледувала си дръжки.

Боледувала си от страх, примесен с малко грип.

Бай бабо да не те среща мечка в гората

Да отива веднага да се ваксинира, че ковидиотите ще и забранят да се разхожда свободно.

Нормално е да няма антитела. Короната е шега и тялото му се подиграва. А и всеки с начално образование ще знае че антителата изчезват, а мемори-клетките остават.

Значи, всички баш "имунолози" дето коментират тука да отворят учебника по биология от гимназията, да подготвят приемен изпит, след това да влезнат в биологическия факултет и да изкарат няколко курса по имунология, че пишат невероятни глупости.

Да попитаме имунолозите-разбирачи Мутафчийски, Кунчев и Балтов! Мангъров няма да го питаме, защото се вижда , че не е имунолог-разбирач и не ги разбира тези работи!

за какво да се явяват на изпит, във фейсбук всичко пише и е истина!

И по телевизора казват само истината. Всеки път се заклеват преди да говорят.

Дали е гледала "Време разделно" ?

Разбира се, че не! Този филм не отговаря на историческата истина и нашите нове евроатлантически принципи. Този филм тгрябва да го забранят и да унищожат копията му. Ние сега сме братя и заедно в нато и трябва да мразим Русия!

Това семейство участва в много рекламни политически мероприятия, за съжаление. Преди ми изглеждаха нормални.

Ще се ваксинира ли? Ваксините са така програмирани, че непракъснато да те карат да произвеждаш антитела срешу ковид явно.

Тия в Америката още не са чули, че има Т-клетъчен имунитет, който не се губи. За разлика от антителата, които изчезват.

Сега, Т-клетъчният имунитет е много важен за справянето с много заболявания. Проблемът е обаче в начина на узряване на Т-клетките, наличността на наивни такива, и фактът, че с възрастта наивните Т-клетки намаляват. Колкото си по-стар, толкова по-малко имаш от тези дето ще се научат да разпознават и да се справят с дадено ново заболяване. Така че не всеки индивид може да развие този имунитет, но нашите баш имунолози много обичат да спекулират, както и разбирачите по сайтовете.

Обаче ваксината прави чудеса. Хем си ваксиниран,хем пренасяш вируса,хем не можеш да умреш от ковид. И имунитета е завинаги. Даже и след като умреш. Вече старите хора след ваксинация ще трябва да скачат от балкона за да умрат, защото ваксината ще ги пази от всичко.

Да си купи.

Май няма антитела, но има памет за бърз имунен отговор. :) Рита да не се притеснява, а и журналиста също.

Важното е че е пълна със семен. Няма проблем

Свръхчовека се оказа човек :) Каква изненада! Не всички болести оставят антитела за живот. Къде е драмата? Говорим за болест, чиято смъртност е 0.05% Да се ваксинира и да приключваме ходенето по медии!

Ами като при грипа, всяка година ще боледуваш и ваксиниран и неваксиниран. А може би, ковида просто ще замести грипа.

Всички сме карали един куп грипове, варицела и други болести предизвикани от вируси. Нима смятате, че в организма ви щъкат антитела на варицела при положение, че сте я изкарали на пет години. Същата работа и с гриповете. Ако преди сто години грипа е отнесъл милиони днес повечето хора го карат с хрема и болно гърло. По-тежко е когато се появи нов щам и организма за пръв път се среща с него. Тогава пак отделя антитела но те са достатъчни само да направят болеста по-приемлива и по-лесна за изкарване.

Въщнонст според лекарите варицелаа "Предизвиква продължителен имунитет, но много рядко са възможни повторни инфекции." https://www.mh.government.bg/bg/novini/intervyuta/doc-d-r-majda-tiholova-zaksnyaloto-lechenie-na-var/

Изкарах варицела за втори път на 27 години: точно 15 години след първото боледуване.

Не се изказвай по теми от които не вдяваш нищо.

Винаги има антитела (освен ако не си компроментиран имунно) има даже тест който ти правят ако не си сигурен дали си карал за да не те имунизират напразно

Нищо, да пробва пак!

Аз го карах средата на януари, 10 дена с температура 38 и нагоре, взимах само парацетамол. Още не ми се е възстановил вкуса и обонянието. Имам някакви но много слаби. Усещам детето като се насере само от около метър, а преди го усещах от другия край на стаята.

Ползи

О, не. Купих си пица, маргарита и пеперони, не мога на вкус да отлича едната от другата. Гадно е да нямаш вкус и обоняние, не бях се замислял за това преди.

също не е на 100 процента, но пиците ги оправям... гадничко е да... аз го изкарах буквално за една нощ... не ми беше добре, но без температура... споко ще се възвърне малко по малко... дерзай...

Аз пък имах температура много дълго време, почти месец бях с 37.1-37.3, не се усеща, но като почнеш да я мериш често и се психираш. И десет дни пих само чай. Това със загубата на вкус и обоняние е много странно, не е както, когато ти е запушен носа, ядеш джинджифил като ябълка. Един колега беше ял развалена храна и се посра и успешно и за дълго, затова и не ядох, то и няма смисъл, дъвчеш и всичко е все едно ядеш картон. Вкусовите ми усещания се завърнаха след седмица, обонянието - след месец, но беше някак станно, отначало не можех да определя посоката от която идват миризмите.

Имунната памет на клетките е много по-важна от тези антитела. Те се появяват, когато организма се срещне с вируса и т-клетките започнат да отделят антитела за защита. Защо да отделят антитела при положение, че организма не е засегнат от вируса.

Т-клетките не отделят антитела, а Б-клетките. Значи имунологията ви не е даже на ниво гимназия, а смеете да коментирате и имате 10 харесвяния- индикация колко разбират и тези 10 човека.

Вечната ваксина

Ох, страхотна новина, камък ми падна от сърцето! Чак го преместих в другия.......

Нормално! Иначе всички щяхме да караме грип веднъж в живота си.

КЪМ ГЕЙТС, ПАРДОН , ПФАЙЗЕР ;(

Помакиниите или бързо си губят антителата си , или много са лъгали че са болни да си правят реклама

що само 3 статии за ковид и ваксина днес, да не са намалили кеша?

Има време , те се броят на денонощие, т.е. до полунощ ще наваксат. Не знам колко им е норматива, но е някъде към 20-30 на ден поне!

Абе тюфлеци, има и Т-клетъчен имунитет! Т.е. клетъчната имунна памет на организма. Антителата се поддържат след инфекция, а не през цялото време!

Ей големи специалисти тука и особено по клетъчен имунитет. И кога успяха и него да изследват, да направят статистика по този вирус, та той реално в света няма и година, но те вече знаят какво ще е след години. А да кажете нещо за клетъчния имунитет при грипа, той поне от сто години го има, и доколкото знам, някои го прекарват всяка година. Защо ли бе спецове, обяснете, да разбера и аз.

Така ли? А аз преди да си подновя ваксинациите обикновенно си тествам титъра на антителата. Искаш да кажеш, че за нищо го правя? Ти можеш ли експертно да ни обястиш особености и харасктеристики на Т-клетъчния имунитет като не си тюфлек.

При боледувалите антителата са само единия вид защита. Те имат и клетъчна защита освен антителата. А ваксините създават защита само с антитела. Явно, едва ли ваксините ще създадат по- дълготраен имунитет от естествения на боледувалите- 10 месеца от антитела, а по- вероятно не повече от 6 месеца.

Прав си за клетъчният имунитет, но не си прав за ваксините. Чел съм изледвания за Пфайзър конкретно, коит потвърждсават и т-клетъчен имунитет. Проблемът, е че никой не може да каже колко време държи - 8 месеца, година, две, десет.

Тиквите как е защитата?

Американски институт алармира: СЗО изтрива естествено придобития имунитет от уебсайта си Актуално „Mоже би и Вие имате усещането, че напоследък нещо мирише на гнило? И при мен е така. Ако не е едно, то е друго. Коронавирусът живееше по повърхности, докато спря. Маските не вършеха работа, докато започнаха да вършат, а после спряха. Има асимптоматично предаване, само че няма. Ограничителните мерки са ефективни за ограничаване разпространението на вируса, само че не са.

Така е Помакиниите или бързо си губят антителата си , или са лъгали че са болни с рекламна цел

Айде сига с тия български корени бе- тая сигурно на катрата не може да ни намери.

Баща и е българин

Ами виж сега и на мен прадядо ми по майцина лния е от Северна македония, но аз нито съм македонец, нито знам македонски, нито имам приятели македонци. Баща и може да е всякакъв, но тая е родена в Ел ей и отраснала като американка.

Българин-помак, живеещ в Гърция. Представи си колко е българското в нея? Колкото в мен - тракийското / от древните траки/!

Към @JonyB Тя е американка,и никой не спори за това и никой никъде не е написъл че е българка. Разбира се че е с български корени. Баща и е роден в гръцко село,като малък се преселва в България и 40 години е българин и като такъв емигрира в Щатите.Много отдавна даваха интервю с него,човека си говори чист български въпреки че 50 години не е идвал в България,даже каза че гръцкия му е слаб и не говорят на гръцки с жена си щото не го разбира много

Тази никога не е била болна, всъщност само е била коректна и изпълнителна, мъжът и същия нагаждач

то така май ще се окаже и с ваксината. язък за милиардите дето Бойко даде за ваксини. толкова чекмеджета можеше да напълни.....горкия той...

Аз също се тествах за антитела и имам,а съм от първите заразили се с вируса в България! Затова медиите да спрат с тези измислени лъжи,защото сега ще накарат бая хора да тичат да си правят тестове и да се плашат отново...

Са с друга имунна система не се коси

аз пък боледувах лятото, ама сериозно беше, а вече съм на референтната стойност на антителата. а в началото доста имах. за 7 месеца спаднаха.