10 неща, които трябва да знаете за готвенето с подправки
Трябва да се грижим правилно за тях, за да не развалим химическите им съединения
Обратно в новинатаКоментари - 10 неща, които трябва да знаете за готвенето с подправки | Лайф.dir.bg
Коментари
Един от най-големите ни експерти по подправките и същевременно колекционер е....кой? Той се казва-а....Неговото име е-е..... Иван Гарелов !! Да, има богата колекция от цял свят и си я ползва, обновява и допълва!!! Не го знаехте, нали? Честита ти 80-годишнина, бай Иване, и повече не се бъркай в политиката, ти си умен мъж, знаеш....!
Аз оскбуах едно дърво дафинов лист преди 5 години, , още си имам в торпата и си го ползвам ..Нямаше издълбана дата със срок на годност на дървото...
Наскоро хвърлих един неотворен кашкавал 2 месеца преди да му е изтекла годността защото беше мухлясал. Трябваше ли да го изям защото беше в годност? Производителите са длъжни да слагат на всяко нещо годност , което се консумира. Това обаче нищо не значи, особено ако не е от тип месни. Имам много различни подправки. Купувам си предимно в големи количества. Някои са ми над 5 години и нищо им няма. От време на време ги проверявам да не са червясали, не защото не са купени вчера, а защото всичко без значение в гаранция или не може да стане негодно. Макар че с новият закон от ЕС с който ще слагат смлени червеи и щурци навсякъде включително и в бебешките храни, червеите в подправките ще са ми най-малкият проблем.