10 правила за щастлив брак

Не прекалявайте с телевизора, прегръщайте се сутрин и вечер

Обратно в новината

Коментари - 10 правила за щастлив брак | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един разказ на Джек Лондон-"Мъжеството на жената ",та този разказ трогваше, едно тогавашно момче до сълзи. Това момче беше много срамежливо и жените за него бяха една енигма .Както изглеждат меки ,то понякога душевно са по -твърди и самопожертвувателни от мъжете. Някога това момче ,прочете една книга на Жоржи Амаду "Пастири на нощта " и там има няколко израза,които то запомни и до сега .Единият е "Любовта – най-прекрасното и най-ужасното нещо на света“. Тогава то беше младо и живота му, до определен момент се състоеше от учене ,тренировки,кандидатствуване,казарма две години и затова сравнително късно се включи в тази игра наречена "любов и жени", и стана, ако мога да се изразя "женозависим".Ясно му беше ,че не може да изпълни друг цитат от тази книга на Амаду ,който гласи "Един мъж не може да спи с всички жени на света, но поне може да опита"",. Е, то полагаше усилия в тази насока ,но все нещо в емоционален план му убягваше. А най-интересното е ,че това момче пак остана срамежливо и стеснително , а приятелите му смятаха ,че това е поза при него, което не беше истина.Интересно е,че въпреки тези негови недостатъци ,като ,че ли жените го харесваха или харесваха неговата стеснителност и срамежливост. Разбира се и то срещна едно момиче умно ,високо образовано от същата социална група ,баща И беше зам.министър и живееха в съседни комплекси , тя в "Изток , ,а той в ж.к."Ленин"/сега "Яворов"/ и вече толкова години са семейство с умна и амбициозна ,като майка си дъщеря

е пълно с тьпаци, които с охота дават своите "универсални" според тях рецепти, за това, което пак според тях е щастие....

Първо тря дефинирате щастие с голямата лопата, и след това да дефинирате брак с още по-голяма. Аз като средностаистически индивид ще говоря за успешна връзка и ефективно партньорство с цел семейство. Факторите за успех са няколко: 1. Осъзнати индивиди с ясна самооценка. 2. Наличие на биологични и химични ( гарантиращи сексуално съвпадение). 3. Наличие на културни съвпадения създаващи условия за интелектуална комуникация в синхрон. 4. Наличие на психологически елементи в синхрон или допълване. 5. Открита комуникация и споделяне. Вероятността гореописаните нещица да се случат е толкова минимална, че в повечето случай нещата стават на биохимична основа или под влияние на социална тежест, било то от възраст, близки или чисто комерсиални мотиви. Така, че брака гарантирано ще ви бракува а успешното семейство ще ви коства доста компромиси. Въпросът е какви са те, колко като количество и как ще оцелеете след като ги приложите. Останалото са приказки за лека нощ.

Страхотен коментар. Браво!

Оххх много се смях с всички вас..много оправихте ми настроението а нещо ми беше потъняло...всички сте готини....:)

Просто правете дребни подаръци и не чакайте 8Март, РД, Нова година ……. жените ги обичат …. просто когато има живец в една връзка си личи дори по погледите на двамата…. парите са важни и на много жени са стимул номер 1……. но има адски много, които не им дреме за парите… разчупете се и не бъдете дърводелци….. или му идва на човек или не….. не говорим за лигави истории…

За парите и секса в една връзка е валидно следното - когато ги има са 10% от връзката, но ако ги няма са 100% от нея. Кой разбрал, разбрал.

В къщи телевизор няма. Разговорът по между ни не спира. Дневните въпроси са неизбежни, но когато ги избистрим, "бягаме" в някоя измишльотина, която двамата намираме за интересна. Често се разбираме от половин дума, а недоизказаното заместваме с някой любим цитат от Булгаков. Поне веднъж в годината пътуваме. Детето е винаги с нас. Бабите аут. Ако няокй чака влюбеност след 18 год брак ще остане неприятно изненадан, но важно е да е останала обич, желание за секс и уважение. Не говорете на "ма", само щото вече сте я ...бали. Каквото се случва в спалнята си остава там. Чуваме се всеки ден, докато сме на работа. Не се прегръщаме. но бързо си стисваме пръстите рано сутрин, преди да се метнем по колите. И както знаем от Алиса в страната на чудесата - има 1 Рожден ден и 364 нерождени дни за нерождени подаръци.

Аз изобщо не искам да изказвам мнение, обаче.... Значи, първо, явно никой тук освен мене идея си няма какво да прави с една жена.... Женени сте, ама друг път.. Ако бяхте щяхте да знаете елементарните неща, които една жена иска. А те са: много, ама много Дубай! Една жена в днешно време без Дубай няма как да живее! Второ, мъжът трябва да е bad boy! За какво ѝ е не жената някой, който работи от 9 до 5?!?! Такива под път и над път! Жената, която си знае цената иска нещо много различно от това, което може да ѝ даде един мъж, който разчита всеки месец на едната заплата... Тя иска мъж, който знае какво иска, как да го постигне и който винаги е победител, независимо от това с кого и срещу кого играе! И пак, казвай Добай или смърт!!!!!

Запомнете го женички. Спрете ли му секса, нито малките детаили ще свършат работа, нито прегръщането сутрин. Нито кое и то останалите 5 неща, които не кликнах, за да видя. При първа възможност, ше потърси секс другаде и бракът ви отиде. Туй от кака ви Ваня да го знаете.

мъжкия портфейл. No money NO HONEY!

Ако една жена не те обича приятелче, си в киреча. И това ти го казвам от сега, когато си още млад, станете ли стари нещата стават на 3 - та степен. А ако имаш и деца, си заминал буквално.

Добрият французин сутрин люби жена си, за да е първи за денят. Когато види дете дава му шоколад, защото може да е негово. Види ли възрастни непременно ги поздравява любезно, защото може да са му родители. Вечер люби жена си....за да е последен за денят.

Има само едно правило - обичай и почитай жена си. Другото е али-бали. Жена, която е почитана и обичана не я е стрях от сиромашия, влиза с теб даже и в огъня.

Съгласен съм с Вас, но сега жените са други Щерев…. всички са други….

Никакъв брак - ако сте жена, ви чака денонощен слугинаж, обикновено мъжете капризничат и врещят постоянно, изневеряват и не им харесва нищо, няма и да ви издържат, поне болшинството. Ако сте мъж, ще търпите някоя, дето все няма да има достатъчно пар.цали, ботуши, ще мрънка нонстоп и ще ви изкарва вън от нерви. Бракът е отживелица, и то отвратителна.

На 59 с 39 години щастлив брак, не красива но не и грозна, без силикон. Съгласна съм със всичко подчертано във статията. А на вас млади хора пожелавам по-бързо да разберете истинското и да си намерите верния партньор. Ако да задоволявате капризите на умно или глупаво барби ви прави щастливе - то е за вас Ако да споделяте, да се подкрепяте, да се уважавате с обикновнно сърцато момиче/ момче със ценности е това което ви прави щастливи - не гледайте към барби двойките и знайте че сте направили по-добрия избор. Важното е да сте в мир със себе си след като направите избора, Бъдете щастливи за себе си а не за хорските оценки.

Са по-склонни към безчувственост . Изискванията им са за комплексари, които искат да се докажат.. И причината за това са купищата ухажори. Освен това е по-вероятно да предадат венерически болести Има нормални жени за всичко.

Аз искам жена която да ме разсмива! :-D

Брак и щастие в едно изречение??

Такива като тебе са измислили опорнота точка, че няма как и туй в онуй и душата в рая.. Повярвай ми, възможно е.

И един мармот завива шоколада в станиол! Интереса клати феса!

Тая работа с хубавите жени ми звучи като лисицата и гроздето. Пълни глупости, че всички хубави жени са кухи лейки, освен ако стандартът за хубост не са ви плеймейтки. Хубавата жена много добре си знае цената и ако намери достоен мъж, ще му се отдаде изцяло, а няма да шава по разни прошляци да я мачкат за секса. И обратното, нерядко има жени, които са хем грозни, хем проклети. Рецепта няма. Гледа се конкретния случай.

Даже грозните са много проклети. Пропити със злоба и ненавист към мъже и жени.

Красота и в по-мекият вариант са относителни понятия.Всичко зависи от етноса и народа .Има интересни коментарии в книгата " половият въпрос " от Август форел.Ако не греша там са дедени примери за критерии за красота на различни народи и на човек може да му се изправи косата от ужас

Най-сетне да прочета умно и достоверно мъжко изказване!

ако друсате едни и същи наркотици, всичко ще е точно.

този телевизор и денем, и нощем, но нещо не се получава..... И как да се прегръщаме, като вече пестим водата, не се къпем редовно, пък и все е тъмно и студено у нас? Поне пак да имахме козина, че да се върнем по скалните дупки в Иваново......

Като гледам снимката към статията явно жените трябва да си намерите черен мъж който да ви носи на гръб. Успех.

На младини бях студент в група с 8 жени и 3-ма мъже. Имаше една красавица и умница от момичетата и всички и налитаха, тя ги режеше садистично, но живота я изработи яко. Някой от другите жени се мислеха за самодиви-хубавици, феи и др. приказни персонажи, но и те „спукаха гума“, защото си мислеха, че останалите мъже са същите добри момчета като нас 3-мата и могат да ги мачкат и унижават. Тогава получих прозрение за съпруга: по-добре грозна и умна с чар, отколкото красавица и тъпа, която да ти съсипе живота. Жал ми е за момчета с добри души, които си мислят, че ще си решат всички проблеми в живота, като се оженят за някоя хубавица с IQ на най-тъпото парче от Камбоджански цех с шивачки, но не разбират, че вкарват в живота си своят палач.

Грозна и умна!!! Грозните, освен че мразят всички понеже са грозни, не са гарантирано умни... Пък и децата ти са урунгели грозни и зли.... Бахти тъпака с ниско самочувствие!

Абе прошляк с комплекси, кой ти каза, че ако жена е красива е тъпа?? Или понеже ти можеш да си позволиш само вампир се успокояваш сам с подобни тези...?

Да си позволи? Да не би някъде да ги продават красивите жени, че някой да си ги позволява? Освен ако баща ти не си е позволил майка ти на пазара в Ивайловград или Левски, не виждам правота в изказа ти. Познавам доста кукли, които имат здрав брак или връзка с далеч от финансово задоволяващи мъжки индивиди.

Това, че си следвал женска специалност и сте били толкова малко на брой говори много за интелектуалните ти възможности. А селските ти разбирания за жените допълват картинката. Дръж си грозната съпруга и не се пробвай да разсъждаваш.

Първо никаква хубава жена. Хубавата жена по правило има много ухажьори и е напълно невъзможно да се класирате като номер едно там. Ще трябва да се примирите, че винаги трябва да я далите и понякога да свирите втора, че и трета цигулка или дори и да ви разкарва като мечка на синджир в ролята на съпруг за пред обществото. Второ никаква умна жена - тия са амбициозни до откат и винаги нещо ще ви липсва до степен за нищо да не ставате. Трето никаква тъпа жена, че ще ви скъса нервите с глупостите и неадекватностите си. Споменах ли за злобна, зла и със скандалджийски наклонности, каквито са повечето? Хъ ... то не остана

И накрая от много претенции -стар ерген. Това, че мъжете се комплексират от красиви жени го знаем. А комбинация от красива и умна направо ги плаши. Предпочитат посредствените, защото си мислят, че с тях ще е по-лесно. Но този избор е подходящ,ако и мъжът е посредствен. Иначе си вкарва таралеж в гащите.