34 г. по-късно: Брус Уилис се върна в Накатоми за годишнината на "Умирай трудно"

"Първият филм ми е любим и винаги съм искал да направя друг, който да се опита да отговори на него", казва актьорът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един готин човек "умира трудно"!!!

Любим филм. С жената си гледаме първите три части всяка коледа.

С колегите редовно спорим дали "Умирай Трудно" е "коледен филм" или не. За мен винаги ще бъде ...

Имало е сценарий за "Умирай трудно сам... вкъщи", където Маклейн се бори с терористи, превзели атомна централа и взели за заложници дежурния екип и група ученици, която е била на екскурзия в централата и в която, естествено е Кевин. Естествено - един ден преди Коледа. За съжаление, идеята за "терористи в ядрен обект" въобще не се е харесала на продуцентите :(

Един от любимите ми екшън-актьори. Въпреки, че според мен е добър и в комедиите. Например в "Смъртта и отива", където си партнира с Мерил Стрийп и Голди Хоун. Жалко, че началната фаза на деменцията го хвана толкова рано. Специално от поредицата "Умирай трудно" смятам, че само 1 и 3 си струват.

Досадно еднотипни роли, едни същи физиономии предвидими реплики...

Някога беше секс символ, сега си крепи уя с моливче и скоч лепенка.

Да допълня, че според мен в края на 80-те и началото на 90-те имаше един преход към екшън филми от по-нов тип - по-динамични, с повече ефекти и каскади в сравнение екшъните от 70-те и 80-те. От този преход най-ярко са се врязали в паметта ми 3 филма, които гледах на границата между 80-те и 90-те години: Умирай трудно 1, Зов за завръщане с Арнолд Шварценегер Червена топлина отново с Арнолд. Тези 3 филма според мен бележат границата между сравнително по-статичните екшъни от от 80-те и новата екшън вълна. А иначе Брус Уилис е участвал и в немалко други знакови филми, къде в главни роли, къде във второстепенни. Например "Криминале" на Тарентино, 6-ят елемент на Люк Бесон, Чакалът, Шесто чувство. Голямо удоволствие ми доставят и 2-те части на Бесни, страшни пенсии. Но то не може да се изброят всичките му хубави филми. Човекът е бил работохолик в професията. Дано поне болестта му да прогресира по-бавно, за да може да изживее малко повече време с любимите си хора!

Чисто Коледен филм, особено 1 и 2!

Корекция: "5-ят елемент" е филма, а не 6-ят, както съм писал по-горе - грешка при писането. Иначе филмът е чудесна екшън - комедия - смесица между фентъзи и приключенски филм. А Гари Олтман е както винаги неотразим в ролята на злодея.

Странно, добре си спомням, че когато гледах Умирай трудно 1 си дадох сметка, че киното се изражда в пълни фатасмагории, нямащи нищо общо с действителноста. От тогава не гледам кино.

ВЕЛИК ,НЕЗАБРАВИМ,РАЗЛИЧИМ . ВИНАГИ УСМИХНАТ . БРАВО БРУС !

Всеки жали за различни неща, ние за изчезващи емблематични хора от онова време, а ТИ явно си опечален за отслабения му инструмент.

Ами то затова е кино. Другото се казва документалистика.

Добре че други го спряха навреме ... беше правил опит да си навре танков гранатомет в задника !!!

И на тоя кариерата му беше влязла в цикъл: все умираше трудно, пък все беше жив. Един друг пък, все беше терминатор и все се връщаше отново и отново назад във времето. А пък трети, все изпълняваше невъзможни мисии, коя от коя по-невъзможни. Имаше и такива, дето бяха все по-бързи и по-яростни :) Та така.

Умирай трудно от 88-ма, гордо и завинаги заема престижното второ място в моята вечна класацията на любимите ми филми! На първо е Терминатор 2, а Топ 3 се допълва от Хищникът '87. Това са епични ленти, белязали ярко цялото ми детство и младост. И до днес ги гледам отново и отново....стотици пъти.

Бедата е, че теб няма кой да те спре във форума...мамин, златен... :(

Прекрасен актьор и безкрайно читав и почтен човек. За да повярваш виж биографията му и творческия му път.

Още по-голяма беда е, че няма кой да ти навре сърпа и чука в дупето ...

Голям артист Поклон

Ти моме, не беше ли учила в 131-во в София ... и не беше ли арестувана от Рашков ???