Коментари - 5 полезни съвета при избор на сервиз за хранене | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно време алуминият е бил рядък и ценен метал, затова френският крал използвал такива прибори. Неговите поданници в замъка обаче е трябвало да се задоволят с обичайните златни и сребърни такива... :)

Стъклените, защото се вижда най важното в чинията, купата или тавата, а това е храната. При чашите също е така, стъклена чаша за лате е по яко от порцелановата. А при бира тънкостените са 10 пъти по добри от халбите.

Ако купувате чинии, които ще използвате всекидневно най-подходящи са белите с лек релеф. Тези с рисунки трябва да се изпозлват по-рядко, защото избледняват и много, ама много ще се ядосвате. Имам чинии, които са за ежедневна употреба и влизат в миялната машина без да се замисля. Имам и такива, които са по-скоро колекционерски. Скъпа марка и въпреки това са прибрани се изпозлват при много специални случаи. Ръчно рисуван порцелан. Какво да искаш повече?

Стига ми една паница и една лъжица..

Тея па, съвсем се изселяниха - кой ще харчи за чинии, вместо да иде да си пипне филърите. Мечо ни води само по ресторанти с децата...чинии в къщи нямаме.

Вещоманство. Носи си новите дрехи, доставяй естетическо удоволствие с рисувания ти порцелан поне два пъти в седмицата. Утре може да се гътнеш, и току виж и теб те поставили на витрината като декорация да събирате прах заедно с порцелана

че на Малкото Гущерче казват "мечо".

Госпожата ти говори за ценности. Не материални а културни и естетически.

Първо, трябва да има някаква храна въобще, иначе за какво ти е празен сервиз, па макар бил той и позлатен? Да мреш по етикет, но гладен? Това го има само някъде на Балканите, само те робуват на грандоманщина и парвенющина, нямат какво да ядат и пет пари в джоба си, но за пред съседите и колегите демонстрират някакъв си техен там стандарт и "имане", коли карат, парфюми купуват, чепици носят, а вечерта у дома.......препечена на евтиното тостерче филийка черен лебец с чубричка.......