5 вида чаши, които всеки дом трябва да има

Те се използват ежедневно, не само когато каните гости в дома си

Обратно в новината

Коментари - 5 вида чаши, които всеки дом трябва да има | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

У нас никога нте може да има пет вида и то пълни комплекти. Имаме по две-три, пет или седем от хиляди видове. Защото всеки троши и замита. Така и с чиниите. Едно гости с четен брой не можем да спретнем. Затова и в съда ме разбраха и уважиха развода - и те у дома си били на същото дередже...

Няма нищо по-хубаво от,хубаво вино в керамична чаша.Налято от красива керамична кана.

А бе чашата, каквато и да е ако напитката не струва, каква полза. Досега чаша не е влизала в гърлото ми, само хубаво вино и ароматни билкови чайове.

Не че съм голям любител на ракията, но не видях такава а нашенеца не може без домашна.

У нас има чаши за кафе, чаши за чай, чаши за вода, чаши за шампанско, за вино, за бира, за уиски и ... за джин! Ползвам само 2 - за кафе и за вода.

И за Чай и Бира и то място не остана в тези кибритени кутийки дето се строят сега, по китайски стандарт, ама за сметка на това на хартия изписани като дворци. До кога ще го търпим тоива?

На мен например, чашите за чай са ми по-важни от тези за шампанско...щото всеки ден всички в къщи пием чай, а шампанско никои не пие. На Нова година се чукваме в чаши за вино и след това го изливаме!

Лично аз за уиски нямам, но и уиски нямам, никой у дома не пие, освен чаша шампанско на Нова година. Имам всякакви други, но най-много чаени всякакви размери. Но се ползват само тези за кафе и чай.

Баси скуката...

Очаквах да видя всички възможни видове чаши за вино, но, слава Богу, не е това. Макар че трябва да си кръгъл дебил, за да нямаш тия видове чаши в дома си. Не пием кафе в чаша за шампанско, нали? А идеята за различни чаши за вино е творение на някакъв австрийски производител на чаши, който усдпява да я лансира и снобите се връзват. Па една за мерло, па друга за шардоне и пр. простотии. Вижте преди век какви красиви кристални чаши е имало за всякакво вино! Но тогава явно са били прости и не са разбирали от вина. Аз имам кристални едновремешни винени чаши, а ултрамодерните подарих на децата си. От старите ми е по.вкусно. Небцето ми не е толкова фино, че да правя разлика. Знам само кое вино ми харесва и кое не. А последната ми любов са по-груби стъклени чаши за вино тип "Прованс", на късо столче. Вижте по филмите италианци, испанци, французи от какво пият. Номерът е във виното, не в чашата. Извинете, че е малко встрани от темата... :)))

тип "Прованс" са наистина за предпочитане. Изобщо френско село като дизайн има доста очарование!

Благодаря, че ме разбираш!

По-малко от това... няма как :)

Стига ми едно канче, една чиния и една лъжица. Всичко друго е суета.

Добре че са медиите да ни научат как да живеем.

За тях ние сме просто кликачи на реклами, нямат никакво намерение да ни учат как да живеем.