Има много различни видове чаши и някои от тях определено са по-полезни от други. Любителите на кафе знаят, че няма нищо по-сладко от това да пиеш кафето си в красива чаша. Любителите на алкохолни напитки, също. Advertisement

Днес ще ви разкажем за 5 различни типа чаши, които всеки домашен бар трябва да има. Те се използват ежедневно, не само когато каните гости в дома си. Разбира се, всяка домакиня има поне един сервиз чаши, които вади само за специални поводи.

Ето и петте вида чаши, които задължително трябва да имате в дома си:

1. Чаши за кафе

КупиСтъклените чаши за кафе са много елегантни и ви позволяват да видите колко кафе има още за пиене. Но този материал изисква много нежна грижа и може да бъде повреден при най-малката небрежност.

2. Чаши за вода

КупиЧашите за вода са мултифункционални. Те могат да се изпозлват за сок и за всякакви други напитки и са задължителни за всеки дом. Има най-различни видове чаши за вода, просто трябва да изберете тези, които ви допадат най-много на вас.

3. Чаши за вино

КупиВиното е специална напитка. Можете да го пиете от какъвто и да е съд, но използването на правилната чаша подобрява вкуса му. На пазара има много различни чаши и ако сте истински любител ще откриете, че определени форми са по-добри за наслада на определени видове вина.

Белите вина обикновено се сервират в по-малки чаши. Изборът на чаша за червено вино има много общо със смекчаването на горчивината на танина или пикантните вкусове, за да се осигури по-меко вино на вкус. Червените вина са склонни да имат по-мек вкус от чаша с широк отвор. Розето можете да го пиете в стандартна чаша за вино. Ако обичате да пиете вино, хубаво е да имате у дома и красива гарафа.

4. Чаши за уиски

Уискито е напитка, която изисква специални чаши. Не всички чаши за уиски са еднакви. Различните размери и форми са подходящи за различните видосве уискита. Един от най-добрите начини да усетите вкуса им, е да пиете от кристални чаши. Има и специални чаши за уиски с термоизолираща основа, които поддържат напитката охладена. Те са идеални за сервиране на скоч и бърбън.

5. Чаши за

Шампанското е напитка, която се сервира при специални поводи. Обикновено на Нова година винаги отваряме бутилка шампанско, когато стане 12 часа. С този ритуал изпращаме старата и посрещаме новата година. Хубаво е да имате поне един стилен комплект с чаши за шампанско, които ще ви доставят още по-голямо удоволствие от напитката. Може да изберете и по-нестандартен вид форма на чаша за шампанско, която също е много елегантна.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.