60 г. след "раждането" на "Мери Попинз": На Острова откриха в него дискриминационен език

Във филма от 1964 г., в който участват Джули Андрюс и Дик ван Дайк, се използва колониалният термин "хотентоти"

Обратно в новината

Коментари - 60 г. след "раждането" на "Мери Попинз": На Острова откриха в него дискриминационен език | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пеераси, сър

А бушмени?

Модерни времена ...

дискриминация има и винаги ще има... аз трябва ли сега да рева че обществото на магистратите не ме допуска сред тях и ме отбягва обществото на инженерите, на медиците, на фармацевтите, на архитектите... и те така... не ме щат и не ме щат... помощ, дискриминират ме

Следва кенсъл хюман и яко трансхуманизъм и Давоски фараони.

Едно време филмите са пълни със секс сцени с деца.

филма "Интердевочка"?

Kalin

как са пропуснали Отнесени от вихара Чечо Томовата калиба Том Сойер Рудничите на цар Соломон Индиана Джоунс ......списъка е безкраен.

Да не е някоя екранизация ала "Чери Попинс"?

Хора без работа. Контролирай и владей!

Филмът е класифициран като съдържащ "някои сцени, които може да са неподходящи за малки деца" За разлика от драг-куините и другите ЛГБТ подходящности

Абе повече от 500 години да се разхождаш из света, да колиш и бесиш наред, това няма да го изтриеш от историята с редакция на книжки. Десетте малки негърчета сега как се нарича? Десетте малки афроамериканчета? Поне едно знаем - тарзан винаги ще е бял, никой няма топки да пусне черна маймуна да подскача по дърветата и да живее с животните.

Филмът е десет зелени войничета. Позор!

Колко от възрастните знаят какво е хотентот, та е опасно малките да чуят. Ами Пипи, баща и е негърски крал. Взимате ни детството, книгите, осакатявате културата и езика ни, за сметка на ходещи по клоните през описаните времена. А кой ще защити нашата индентичност?

Когато си представях филм "Мери Попинс" за възрастни, не очаквах точно това да гледам!

Ти си пропуснал, тях отдавна ги свалиха от платформите и ги обявиха за нетолерантни.

хората сме жестоки животни - допреди има няма 80 години в Америка са си пращали поченски картички със снимки от линчувания на чернокожи. Даже са си взимали парченца от въжето като сувенири. Много богати квартали в англииските градове са псотроени от пари от търговия с роби. Такива неща с поизтриване на думички тук и там няма да ги заличим. Така ва е човешката история, няма смисъл да я крием.

От чувалите за хотентоти поне 80% си мислят за хугеноти.