7 грешки при мокра коса, които трайно я увреждат

Понякога не осъзнзваме колко вредим на косата си с тези често срещани навици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези момичета явно не знат какво да правят и затова им предлагам да идват Аз да ги къпя , за да не останат без коси !

Най- много вреди боядисването и топлинната обработка. Аз имах много хубава коса, която откакто започнах да боядисвам няма нищо общо с това, което беше преди.

Зависи с какво я боядисвате. Аз използвам безамонячна професионална боя с естествения си нюанс и я суша и стилизирам с висок клас сешоар и преса. Ако искате да имате красива коса или стоите далеч от боите, или ползвате качествени продукти.

Как се казва тази боя?

Ако искате да се боядисвате и да е с минимални поражения върху косата ви, първо не трябва да се боядисвате с готови бои сами, па било то и с етикет "професионални"., а трябва да си намерите качествен колорист, който да "забърка" пигмена и активаторите към него в правилното съотношение, което е пригодено специално за вашия тип, цвят и структура на косъма, така че хем да не увреди, хем да постине желания от Вас цвят. Боите , които се продават готови , обикновено са с по-силни химикали, за да могат да активират пигмента, тоест, за да могат да "хванат" на всеки тип, структура косъм и цвят коса с еднакъв резултат. Тоест те са унифициран продукт, за да проработи при всички , дори и най-тъмни и трудни за бодисване или изрусяване коси. Разбира се казвам товасамо за инфо, защото първо е доста по-скъпо да се ходи на фризьор и не всички могат да си го позволят с нужнат честота, второ да се намери качествен и достатъчно опитен колорист, който знае какво прави, може да се окаже трудна задачка.

На монтибело, полуперманентна. На принципа на оцветителите е.

А ако косата е подстриган много късо, как си представяте оформяне със сешоар или преса? Ако не й дам форма и не я подредя докато е още мокра...след това няма оправяне

Допуска се само за другата коса отдолу. Трийте...трийте.....ох...трийте....После подсушавайте....подсушавайте....с големия силен сешоар......И пак трийте.....

объркАл/а/ професията...:)))

Отдолу вече немаме коса браток! Да не сме мечки бе???