7 правила, които ще помогнат на родителите на първокласниците

Седем златни правила, улесняващи периода на преход от детската градина към училище

Обратно в новината

Коментари - 7 правила, които ще помогнат на родителите на първокласниците | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който е писал статията не е стъпвал в училище като родител. Комуникация няма, не по вина на родителя. Всеки опит да им бъде казано нещо посрещат с обида и възмута, а накрая идва и "ние сме преподаватели, а не педагози, така че-- виновни сте вие, родителите, за всичко, от-до!" Ей това ми е опитът от 10 годишно родителстване на ученик.

Кога ще регламентират домашното образование? Макар, че и това не е разрешение на проблемите, а създава различни.

Тоя, дето ги е писал тия глупости, пращал ли е първолак в училище?! Май само е гледал американски филми по телевизията...

Гръмко заглавие - нула съдържание.

Пълни глупости.Всичко,което препоръчвате,може би ще помогне на някои родители да осъзнаят,че детето им вече поема по нов път.Но не дава никакъв съвет как малкото човече да се адаптира,как да избегне стреса от промяната.Разковничето е във ваши ръце,родители!Важно е да разговаряте с детето си.Създайте му усещането,че предстои нещо много хубаво и интересно.Винаги напомняйте,че вече е голям човек и затова няма вече да е в детската градина- тя е за " бебета". Убедете го,че новата госпожа ще го научи на много нови и полезни неща.Натрапчиво повтаряйте колко ще е ИНТЕРЕСНО и забавно.И ще заведете на първия учебен ден едно усмихнати и изпълнено с нетърпение да учи дете.А след това... Е,след това се молете да попаднете на учител,за когото да работи с деца е призвание,а не професия.

Всякакъв тип комуникация, за "външни" лица е невъзможна. Портиерът не допуска никого. Само на официалните родителски срещи, когато всичко е зализано - замазано, тоалетните чисти, учителите натъкмени, ... Нямаш ли вътрешни хора - това е. Носете си съответната сума.