Абитуриенти близнаци отиват на бала си като хайдути

Дамите на зрелостниците ще ги придружат, облечени в народни носии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотно!

БРАВО !Здраве и успехи им желая!

Браво!

Вчера на връчването на аскерите, Васил Михайлов, добре го каза: "Хайдути много, войводи малко" Да са живи издрави, и много много успехи, в България, а не зад граница!

е прекалил с патриотичното възпитание на тези деца

живи, здрави и успех в живота!!!!!! Но не разбрах - в BTV защо нямат поне автоматиче редастор на текст като си знаят грамотността на служителите, че на 2 пъти изписаха ХАЙДУДИ....

КАКВО ЛОШО ВИЖДАШ??????

А джендъри ще има ли?

И какво му е страхотното да отидеш на ресторант със съучениците си облечен така. Не е това начина да си покажеш обичта лъм българското. Не съм привърженик на скъпа показност, но все пак трябва да се спазва някакъв общоприет начин за обличане за даден случай или както днес се казва дрескоуд.

Абитуриентите са неизчерпаеми в простотиите. Важното е с цената на всичко да ни забележат.

Няма дрескод за абитуриентските балове. Няма официални покани или нещо подобно, където изрично да е указано в какъв вид трябва да се "яви" абитуриентът. От една страна, може би това е причината да се "наслаждаваме" години вече на какво ли не. От друга - това е чудесна възможност децата да покажат фантазия, вкус, стил, а защо не и това, че ценят и харесват българската носия. Тя е не по-малко красива от пищната бална рокля. И да уточня - аз също не съм привърженик на скъпата показност - както при демонстрирането на обичта към българското, така и при спазването на негласно приетия общоприет начин на обличане за абитуриентски бал. "Една от най-вредните и най-опасни мисли е „Всички правят така“". (Лев Толстой)

Първо, НЕ Е скъпа, нито показност! И точно така трябва да се прави, за да се покаже, че западния гнилоч НЯМА да промени нито етноса ни, нито обичта ни към род и родина! БРАВО!

общоприет начин за обличане на тия балове е като магистрална курва! Как смеят децата да се обличат в народни носии!?! Не знаят ли, че западните ценности са против проявите на патриотизъм и родолюбие!!!

Уникална простотия!!!

Илия, Илия..."да ти го нашия!" - ето това, Илия е простотия!

W chuzhbina sam i za sazhalenie njamam klawiatura s kiriliza. Zatowa se izwinjawam na wsichki, che pisha s latinski bukwi! No wazhno e kakwo shte kazha. A to e, che sam mnogo wazhiten ot idejata na tezi chetirima mladi hora da izkarat na preden plan tipichno balgarskoto w tozi mnogo wazhen za thah i blizkite im den! Da sa zhiwi i zdrawi! I shtastliwi! Goreshto gi pozdrawjawam!

Ама що за национална гордост - да се облечеш в народна носия или поне в нещо подобно, да покажеш някакво оръжие и голяма радост. Хайдутин е общо понятие и в действителност това не е задължително да са българи борещи се за свобода. Дори по-често са били обиновени престъпници, които се прехранват с грабежи по пътищата. А думата хайдутин това си означава - престъпник. Патриотарщината взе да ми идва в повече.

Чудесно са решили. Живи и здрави да са.

много ме радват млади хора облечени по този начин. много са красиви както самите левенти, така и момите им. младите хора винаги са се опитвали да бъдат оригинални и интересни и това е така независимо дали живеят в 21, 20 или 3 век. тези момци радват, защото не са избрали като останалите (днес) да се напият, да викат, да се сбият, да се надрусат, да показват задниците си или татосите. преди месец четохме как във ФАЩ един кифльок решила да отиде в ковчег на бала си. ето това тук (нашенското) заслужава само уважение.

Не знам какво да ти дам, палец на горе или надоло. Абитурентският бал е една официална вечеря със съученици и учители. Няма покани с написан дрескоуд, но не е нормално/ рапространено да се ходи с народна носия. И все пак по-добре народна носия, отколкото за магистралата.

а, то носиите не им пречат да се напият ;)

Ха сега, да има начин да се съберат с ония от Математическата гимназия... Леле, мале! Хора бе, правете разлика между Абитурентски бал и Маскен бал!

Да пазят униформите! Ще им потрябват.

От хайдуци лесно ще станат ...айдуци. То сегааа-айдуци бол.

В природата са видими 2 безкрайни неща.. Вселената и...човешката глупост.

Браво,но носията българи не прави.Ако утре трябва да защитават границата, цялата рода ще писне ,не хайдути а умни мъже и жени трябват на страната истински патриоти

Майка нямат ли си?

много, ужасно неподходящо - гротеска... Абитуриентския бал няма български корени и не е свързан с народното творчество … това че са спали и последния момент турили потурите ги прави смешници, не оригинални ….

Наистина Бравоооо

По повод различни коментари, реших да споделя своето мнение само и единствено с цел да се познават фактите и знае истината. Отговарям на въпроси и коментари на тези, които правят неистинни умозаключения и считат, че е показност някаква, без да ги познават в реалния живот. Аз съм майката-Кирилка Коцева, специален педагог и училищен психолог по професия. Възпитавала съм синовете си в морални добродетели. Имам много причини да се гордея с тях през годините. Вниманието са го имали по рождение, но не това е важно. Ако Вие ги познавахте, щяхте да знаете, че са много скромни млади хора с принос и доказани постижения в различни области. Знаменосци на НХГ-Благоевград за учебната 2017/2018 година, златни медали по футбол, ученици, водещи здравословен начин на живот. Ако Вие ги познавахте, щяхте да знаете, че заедно с други млади хора от НХГ са участвали в благотворителни концерти за спасяване живота на техни връстници.Ако Вие ги познавахте, щяхте да знаете, че са били и с други автентични народни носии в училищни тържества, открити уроци по родолюбие в училища, възстановки из страната и исторически филм. Те няма да го кажат, но тези, които ни познават, знаят това. Всичко това може да се провери и в сайта на училището. Благодаря на всички хора за пожеланията, подкрепата и радостта, които ни дариха и на сдружение Хайдути! Най-голямата ми гордост е в това, че съм ги отгледала и възпитала, като достойни млади хора, съхраняващи родовата памет, традиции и национална идентичност. Направиха личен избор да бъдат облечени по този начин и да изразят това. Желая много здраве, радости и успехи на всички!

Имат, на снимката са със сдружението.Ако искаш да ме видиш ,аз съм във вестник Струма от 28.05, но не държа да ме виждаш и за мен това не е важно.